Widok

co tu zrobić?pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukalam dziś w internecie i nic nie znalazłam ,mam problem w domu pojawiły mi sie małe brazowe robaczki wygladaja jak małe zuczki brozowe,pojawiaja sie na parapetach i scianie dzis zabiła3 na parapecie kupiłam tez kratke na robaki nic nie pomogło sprzatam regularnie ostatnio jak sprzotałam kolo dzwi wesciowych zobaczyłam takiego na klace co mam robic zgłosic to do administracji i jak to wytepic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kup pistolet najlepiej...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wklej zdjęcie tego "obcego". Kratka nie na wszystkie robale działa, musisz ustalić "tożsamość" i dobrać precyzyjnie środek rażenia..
To skacze, pełza, biega czy również fruwa?
No niestety takie uroki mieszkania w bloku...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
chyba fruwa ale nie widzialam ma skrzydła wiec chyba fruwa i porusza sie jak robak wyglada to jak zbozek maczny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Owady uskrzydlone to najliczniejszy takson zwierzęcy.
Ja na Twoim miejscu wzieła "pod lupę" owadzie gatunki synatropijne, bo skoro znajdujesz je w bloku to musi być im tam dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja to cholerstwo napotykam w mieszkaniu od ponad roku i pojęcia nie mam, jak się ich pozbyć.
no wlasnie ale co tu zrobic,jak sie pozbyc? tak mysle o administracji ale pewnie zrobia glupia mine i tyle a nie chce tego swistwa w domu brrrr ale jedno co jest dziwne wc ani w kuchni ich nie ma tylko w pokojach ale juz wszystko jest wymyte bo szukalismy gniazda tego i nic
Mam ten sam problem od ok 2 tygodni pojawiają się w ale tylko w kuchni na parapecie.Początkowo myślałam,że to jakieś szkodniki z fiołków bo stoi ich tam aż 5 doniczek ale chyba nie...
Najgorsze jest to,że nie mogę zlokalizować skąd one się biorą.Sprzątne je a za chwilę już 2-3 kolejne leżą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokladnie raz jeden, raz dwa i wiecej na parapecie mozna je spotkac
Pozbawić go wszelkich środków odżywiania, a on niestety zjada wszystko, nawet przyprawy, dlatego ja wszystko trzymam w szczelnie zamkniętych pojemnikach i już ich nie mam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaproś pana na deratyzację .Deratyzacja nie jest uciązliwa ,fachowiec zabezpiecz otwory wentylacyjne i miejsce gdzie trzymamy śmieci zwykle stosuje niewielką ilość specjalnej pasty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie deratyzację, ale dezynsekcję.
Ona ma owady a nie szczury...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas nie ma smietnikow w bloku w pokojach nie ma kratek tylko kratki sa w kuchni i wc ale ich tam nie ma
to jest attagenus s,, cos tam nie ma nic jak to tepic a moze gdzies trzeba zadzwonic kto sie zna na nich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy to wygląda tak:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Attagenus.pellio.jpg
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak bardzo podobny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym zrobiła na początek dwie rzeczy:

- założyła moskitiery w oknach - one napływają z zewnątrz,
- użyła niebieskiego Raida w sprayu, który obficie spryskałabym całe mieszkanie wychodząc rano do pracy (ważne by nikogo w domu potem przez kilka godzin nie było, a żywność, pościel, ręczniki schowane), po powrocie wywietrzyć - powinny ewentualne niewykryte owady zdechnąć po tym jak "sztachną" się środkiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
i tu jest problem mam psa duzego dzieci szkolne i malutkie:(dziecko tagrze to odpada :(tylko ze ja tez widzialam je na korytarzu bloku
Bo na korytarzu są drzwi na zewnątrz...
W sumie są moskitiery specjalnej konstrukcji do instalowania na drzwiach, ale sprawdzają się bardziej w domach jednorodzinnych, gdzie komarów i innych latających wieczorem moc.
Też mam u siebie takie małe coś. Kiedyś złapałam je do słoika i zaniosłam to znajomej która pracuje w Gdyni w instytucie chorób tropikalnych. Ona obejrzała małe potwory opowiednio je nazwała, powiedziała, że pochodzą z drzew i czasem zalęgają się w parkiecie jeśli jest w mieszkaniu. Są niegroźne i znikną jak zrobi się zimno (aktualnie ich nie mam). Faktycznie jest ich więcej jak pojawia się słońce i u mnie wygrzewają się koło drzwi balkonowych. Trzeba uważać żeby nie znalazły się w okolicach żywności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miłe Panie .Znalazłem prosty sposób na te latające żuczki.Kiedys kupowalem pierogi z garmażerii,pakowane na bialych styropianowych tackach .Tacka leżala w kuchni i po tygodniu patrzę ,a w tacce pełno poprzyklejanych żuczków bo jest lekko tłustawa. Powodzenia Jerzy
Witam dziś właśnie znalazłam takiego robaka co to jest jak to tepic
Mam ten sam problem ;( oszaleje z tymi robalami ;( dziś zabiłam chyba 10 szt a gniazda nigdzie nie widzę :( pomocy :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

u mnie też z robaczkami był problem, ale jak zamontowaliśmy moskitiery: http://www.rolety-akant.pl/Moskitiera_ramkowa_na_kolnierz,21.html to pomogło. Fajne rozwiązanie, bo kiedy tylko chcesz możesz je sama zdjąć. Latem niezbędne juz dla mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry