Widok
co tu zrobić?pomocy
Szukalam dziś w internecie i nic nie znalazłam ,mam problem w domu pojawiły mi sie małe brazowe robaczki wygladaja jak małe zuczki brozowe,pojawiaja sie na parapetach i scianie dzis zabiła3 na parapecie kupiłam tez kratke na robaki nic nie pomogło sprzatam regularnie ostatnio jak sprzotałam kolo dzwi wesciowych zobaczyłam takiego na klace co mam robic zgłosic to do administracji i jak to wytepic
Ja bym zrobiła na początek dwie rzeczy:
- założyła moskitiery w oknach - one napływają z zewnątrz,
- użyła niebieskiego Raida w sprayu, który obficie spryskałabym całe mieszkanie wychodząc rano do pracy (ważne by nikogo w domu potem przez kilka godzin nie było, a żywność, pościel, ręczniki schowane), po powrocie wywietrzyć - powinny ewentualne niewykryte owady zdechnąć po tym jak "sztachną" się środkiem.
- założyła moskitiery w oknach - one napływają z zewnątrz,
- użyła niebieskiego Raida w sprayu, który obficie spryskałabym całe mieszkanie wychodząc rano do pracy (ważne by nikogo w domu potem przez kilka godzin nie było, a żywność, pościel, ręczniki schowane), po powrocie wywietrzyć - powinny ewentualne niewykryte owady zdechnąć po tym jak "sztachną" się środkiem.
Też mam u siebie takie małe coś. Kiedyś złapałam je do słoika i zaniosłam to znajomej która pracuje w Gdyni w instytucie chorób tropikalnych. Ona obejrzała małe potwory opowiednio je nazwała, powiedziała, że pochodzą z drzew i czasem zalęgają się w parkiecie jeśli jest w mieszkaniu. Są niegroźne i znikną jak zrobi się zimno (aktualnie ich nie mam). Faktycznie jest ich więcej jak pojawia się słońce i u mnie wygrzewają się koło drzwi balkonowych. Trzeba uważać żeby nie znalazły się w okolicach żywności.
u mnie też z robaczkami był problem, ale jak zamontowaliśmy moskitiery: http://www.rolety-akant.pl/Moskitiera_ramkowa_na_kolnierz,21.html to pomogło. Fajne rozwiązanie, bo kiedy tylko chcesz możesz je sama zdjąć. Latem niezbędne juz dla mnie.