Widok

co ubieracie synkom do przedszkola

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moze i glupie pytanie,ale moj maly idzie od wrzesnia do przedszkola i tak sie zastanawiam co do ubranie mu kupic.Czy postawic na wygode i ubierac w dresy,czy jeansy...Mamy przedszkolakow prosze o rade.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdecydowanie dresy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdecydowanie dresy, ewentualnie inne spodnie ale najlepiej na gumce, dziecku będzie je łatwo zdjąć no i ubrac jak bedzie szło np do toalety.
tj. pisze luna :)
dresiaki są najlepsze, co prawda jeansy też zakładam mojemu synkowi, ale raczej jak tylko jest jakaś "imprezka" wizytowa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a na gore bluzke z dl rekawem,czy bluze?
koszulka z krótkim rękawem, bluzka z długim rękawem, czasami bluza też, jednak w sali jest ciepło, dzieciaki biegają to się szybko pocą:)
spoednie tylko na gumkę (jeansy na imprezy i Panie pomagają przebrać się przed samą imprezą) koszulki z krótkim rękawem / w zimie cieńka z długim rękawem.
A stroj odswietny?Bo Pani nam zapowiedziala ze na imprezy przedszkolne dzieci maja tak byc ubrane.Tylko czy to ma byc typowy stroj galowy biala koszula i czarne spodnie,czy np moze bylc koszula w paski,kratke albo sweterek lub kamizelka?
Do przedszkola ubieram spodnie jeansowe,w przedszkolu przebieram w dresy. Bluzeczki najlepiej wkładane przez głowę.W przedszkolnym worku na zmianę mam włożone majtki,rajstopki, skarpetki, bluzki na zmianę ->rękaw dostosowany do pory roku.
Strój odświętny vel galowy to spodenki + biała koszulka z kamizelką lub bez niej, w paseczki też może być, czemu nie...wszystkie kombinacje dozwolone. Ja małemu zakładam białą bluzkę i krawacik :-) bez kamizelki bo w p-kolu ciepło.
moi chodza w spodniach dresowych + w zimie: rajstopki, podkoszulka i bluzka z dlugim rekawem (ew. bluza, ale raczej w salach jest cieplo), a w lecie skarpetki, krotkie spodnie lub cienkie dresowe + bluzeczka z krotkim rekawem.
stroj galowy - to u nas wystarcza byc w jeansach lub sztruksach + koszuli, moi chlopcy chodza w koszulach w paski i krateczki, malo dzieci chodzi w bialych koszulach (w naszym przedszkolu).
image
image
podłacze sie z pytaniem - jak z rajstopkami?

tzn teraz wiadomo jest ciepło i nie wkłada sie rajstop

ale w zimie jak chodzilismy do złobka to puszczałam go do sali w samych rajstopkach i koszulce

z poczatku bawiłam sie w przebieranie w spodnie ale potem odpusciłam sobie
z reszta bieganie w samych rajstopach było czescia mody złobkowej Mlody to lubił..

a jak w przedszkolach - czy tu "panuje wieksza kultura" i przebieracie dzieci w spodnie?

w przypadku dziewczynek wiadomo - łatwiej - krótka spodniczka na rajty i jechane..
ja swoim zima ubieralam rajstopy i spodnie - spodnie zdejmowali i biegali w rajtkach - teraz sa w 2 grupie - ale zauwazylam ze w 3 i4 nikt nie biega w rajstopach zawsze ma ubrane np krotkie spodenki ;)

na gore krotki rekaw latem zima dlugi czesto bez krotkiego bo u nas mega grzeja w przedszkolu
spodnie zdecydowanie na gumke dresowe,
cos eleganckiego to u na sjeansy lub sztruksy ale na gumke a do tego koszule biala lub kolorowa
u nas w zimie jak jest bardzo cieplo, to zdejmuja spodnie i tez biegaja w rajstopkach. Starszy jak byl w pierwszej grupie, to mial zawsze w szatni krotkie spodenki i panie mu zakladaly na rajstopki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moje dziecko chodzi w dresach do przedszkola bo jak dawalam mu normalne spodnie to wracal za kazdym razem z dziurami na kolanach... wiadomo dzieciaczki szaleja, biegaja i ''jezdza'' na kolanach co bylo moja udreka. Gora, albo krotki albo dugi rekawek w zaleznosci od pogody. Ja np zostawialam mojemu dziecku w jego szefce jakies ciuszki na zmiane w razie gdyby..
image
image
u nas najczęsciej dresy, są mega wygodne
Też mnie to czeka i się zastanawiam jak to jest zimą... W przedszkolu jest pewnie ciepło i dziecko biega w samych dresikach, ale jak wychodzą na dwór, to trzeba ubrać rajstopki pod spód. I jak to wygląda? Panie pomagają? Bo moj nie rajstop nie umie sobie sam nałożyć. Czy może trzeba nauczyc?
W zimę Panie pomagają, u nas w przedszkolu sugerowali rajstopy bez stopek, coś jak leginsy, bo łatwiej się je zakłada.
jeny to te przedszkolanki w zime każdemu dziecku ubiera rajstopy nie chce mi sie wiezyc jezeli jest no 20 dzieci to ile jej to czasu zajmuje
image

image
Bardzo dużżżżżżo..
u nas panie raczej nie pomagaly, ale i wiekszosc dzieci umiala nalozyc je - na zajeciach adaptacyjnych zwracaly uwage co dziecko powinno umiec
jakos mi sie nie chce wierzyc ze od 3 letniego dziecka wymagaja umiejetnosci ubrania rajstop
A jak z dziewczynkami ? Legginsy ? Też zastanawiam się co pokupować małej na wrzesień. W legginsach na tyle chyba fajnie, ze wychodząc na dwór w zimę, ubierze na nie spodnie
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Oczywiście, że nikt nie wymaga od 3-latka żeby umiał ubrać rajstopy. Ale jak Twoje dziecka wyjdzie z zimno w samych spodniach bez rajstop to Twój problem. Panie nie są w stanie każdemu założyć rajstop, bo wyjście na dwór nie miałoby sensu. Pisze o przedszkolach publicznych, gdzie w grupie jest ponad 20 dzieciaczków. Są dwa rozwiązania: albo śmiga w rajtkach, albo kupujesz w Cocodrillo takie kalesony-spodnie. Ja wybrałam tę drugą opcję, bo nie lubię chłopaków w samych rajtkach. Skarpetki oczywiście bawełniane dobrze rozciągalne. Majtki fajnie jak maja z przodu jakiś rysunek wiadomo wtedy gdzie przód. Spodnie na gumkę, najlepiej te na dwór też, bo wtedy dziecko nie musi prosić pani o pomoc. Dodam, że w naszym przedszkolu dzieci wychodzą prawie codziennie. Odstrasza tylko deszcz i te okropne mrozy. Życzę udanych zakupów dla przyszłych przedszkolaków.
no to widzę problem bo moja córcia nie umie się sama ubrać, wkłada tylko buty i czapkę ;) co więcej nie bardzo umiem ją namówić żeby ćwiczyła ubieranie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja w zime zakladalam na dresy spodnie narciarskie i spodnie zdejmowalam i latal w dresach,łatwo, cieplo i po mesku ;)
I to jest chyba najlepszy pomysl.
mamaalanka a wyobraz sobie 2 panie i 27 dzieci ktorym one pomagaja ubierac rajstopy wyjscie na dwor trwaloby z godzine ;)
ja zauwazylam ze wieksosc dzieci ktore same sie ubieraly to ich mamy mial czas na to by poczekac np rano by dziecko samo zdjelo buty kurtke itp a czesc rodzicow byle szybko do pracy i wowczas same rozbieraly i ubieraly dzieciaki wiec takie dziecko raczej pozniej sie nauczyc pewnych rzeczy ;)
jak moje byly w 1 grupie czesto mialy bluzki tyl na przod lub rajstopy tak ubrane bo sie same ubieraly
A czy ja napisalam,ze Panie maja ubierac rajstopy?Napisalam,ze dziecko 3 letnie nie umie tego robic,wiec jakie sa inne rozwiazania.I juz wiem,takze dzieki dziewczyny
u nas panie w pierwszej grupie wszystkim dzieciom pomagaja sie ubrac. na czas po lezakowaniu (gdzie dzieci ubieraja pizamki) przychodzi 3 pani i rowniez pomaga dzieciom sie ubrac. nie zdarzylo mi sie przez cale 3 lata, zeby ktorys z synow poszedl do przedszkola w rajstopach, a wrocil bez nich!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry