Widok

co wasze dzieci miały przepisane na ospę? problem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój syn dostał ospy, dzisiaj lekarz zapisał smarowidło wiadomo zapisane i hascovir-problem,że nie da rady go połknąć, nawet rozdrobniliśmy te tabletki to pluł i niewiele z tego wyszło. jakie leki wasze dzieci brały, bo czytałam,że czasem tylko lekarze każą smarować i już nie wiem czy będzie katastrofa jak lek sobie darujemy tylko będziemy smarować, albo może coś w syropie? Myślałam,że już jest na tyle duży,że przełknie tabletkę a jemu to rośnie w ustach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój Młody zaczął ospę kilka dni przed Wigilią. Nie byliśmy u dr, bo nie było po co. Było pewne, że to ospa.
Tylko zadzwoniłam i zapytałam co dawać, czym smarować.
Stanęło tylko na smarowaniu. Lekarka zalecała chyba gencjanę(?) , a aptekarka Pudroderm. Smarowalismy w końcu tym drugim. Męża też, chociaż On dostał dodatkowo Heviran.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka miała Pudroderm do smarowania, a Haviran rozbijałam w woreczku i ręczniku papierowym młotkiem;0 i mieszałam z harbata w małej ilości tak na dwie łyżeczki.Piła chętnie.
3,5 roku totalnie wysypana smarowałam gencjana
0,5 roku malo wysypana smarowalam pudrodermem

Lepiej zasusza gencjana. Nic wiecej nie podawalismy
Moje dzieci przeszły ospę ponad 6 lat temu, żadnych tabletek nie dostały, tylko puder zasuszający, ale też słyszałam, że gencjana jest lepsza, tyle że jakiś czas zabarwia skórę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
heviran mocno obciąża wątrobę i podaje się go tylko wtedy gdy jest ciężki przebieg ospy
na pryszcze nam nie kazano niczym smarować, miałam córce pudrodermem posmarowane to lekarka kazała zmyć... tłumaczyła, ze pod tym talkie mnożą się bakterie i jeszcze gorzej się goi;/ my nic nie smarowaliśmy, tylko codziennie kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu
Kiedy ja przechodziłam ospę, ponad 20 lat temu, lekarka zabraniała moczyć skórę z krostami, co nie było łatwe, bo byłam nieźle wysypana; dziś ospa niby ta sama, a sposoby inne.
Jestem swiezo po ospie tz moja mała-(4 lata(

Smarowałam Pudroderm chociaz lekarka mowila ze nie trzeba ,na poczatku 2 razy dziennie potem raz dopoki nie zaczely sie goic,a piła Neosine. W domu 2 tygodnie ,wysypka byla bardzo duza,.

A kąpac trzeba !! zeby nie przedostal sie brud do ranek.szybki prysznic codziennie i lekkie osuszanie recznikiem
Kąpać można, a nawet trzeba. Najlepiej w nadmanganianie potasu. Dodatkowo super sprawdza się Octenisept. Świetnie zasusza krostki. Na twarz fajnie sprawdza się Zovirax lub ten miętowy puder.
Jesteśmy właśnie w trakcie walki z ospą. Żadnych innych leków nie mamy.
"miałam córce pudrodermem posmarowane to lekarka kazała zmyć... tłumaczyła, ze pod tym talkie mnożą się bakterie i jeszcze gorzej się goi;/ my nic nie smarowaliśmy, tylko codziennie kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu"

u nas dokładnie tak samo, bez smarowania, a do tego heviran (rozgnieciony na pył i podany na łyżeczce z odrobiną wody)
Moje dzieci 2 lata temu przechodzily ospe, 6 latka mocno wysypana byla, ciezko sie goilo,drapala sie i ma niestety blizny zas 3,5 latek znacznie lagodniej przeszedl, smarowalismy gencjana i codziennie kapiel z dodatkiem nadmanganianiu potasu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry