Widok
co wasze dzieci miały przepisane na ospę? problem
Mój syn dostał ospy, dzisiaj lekarz zapisał smarowidło wiadomo zapisane i hascovir-problem,że nie da rady go połknąć, nawet rozdrobniliśmy te tabletki to pluł i niewiele z tego wyszło. jakie leki wasze dzieci brały, bo czytałam,że czasem tylko lekarze każą smarować i już nie wiem czy będzie katastrofa jak lek sobie darujemy tylko będziemy smarować, albo może coś w syropie? Myślałam,że już jest na tyle duży,że przełknie tabletkę a jemu to rośnie w ustach.
Mój Młody zaczął ospę kilka dni przed Wigilią. Nie byliśmy u dr, bo nie było po co. Było pewne, że to ospa.
Tylko zadzwoniłam i zapytałam co dawać, czym smarować.
Stanęło tylko na smarowaniu. Lekarka zalecała chyba gencjanę(?) , a aptekarka Pudroderm. Smarowalismy w końcu tym drugim. Męża też, chociaż On dostał dodatkowo Heviran.
Tylko zadzwoniłam i zapytałam co dawać, czym smarować.
Stanęło tylko na smarowaniu. Lekarka zalecała chyba gencjanę(?) , a aptekarka Pudroderm. Smarowalismy w końcu tym drugim. Męża też, chociaż On dostał dodatkowo Heviran.
heviran mocno obciąża wątrobę i podaje się go tylko wtedy gdy jest ciężki przebieg ospy
na pryszcze nam nie kazano niczym smarować, miałam córce pudrodermem posmarowane to lekarka kazała zmyć... tłumaczyła, ze pod tym talkie mnożą się bakterie i jeszcze gorzej się goi;/ my nic nie smarowaliśmy, tylko codziennie kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu
na pryszcze nam nie kazano niczym smarować, miałam córce pudrodermem posmarowane to lekarka kazała zmyć... tłumaczyła, ze pod tym talkie mnożą się bakterie i jeszcze gorzej się goi;/ my nic nie smarowaliśmy, tylko codziennie kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu
Jestem swiezo po ospie tz moja mała-(4 lata(
Smarowałam Pudroderm chociaz lekarka mowila ze nie trzeba ,na poczatku 2 razy dziennie potem raz dopoki nie zaczely sie goic,a piła Neosine. W domu 2 tygodnie ,wysypka byla bardzo duza,.
A kąpac trzeba !! zeby nie przedostal sie brud do ranek.szybki prysznic codziennie i lekkie osuszanie recznikiem
Smarowałam Pudroderm chociaz lekarka mowila ze nie trzeba ,na poczatku 2 razy dziennie potem raz dopoki nie zaczely sie goic,a piła Neosine. W domu 2 tygodnie ,wysypka byla bardzo duza,.
A kąpac trzeba !! zeby nie przedostal sie brud do ranek.szybki prysznic codziennie i lekkie osuszanie recznikiem
"miałam córce pudrodermem posmarowane to lekarka kazała zmyć... tłumaczyła, ze pod tym talkie mnożą się bakterie i jeszcze gorzej się goi;/ my nic nie smarowaliśmy, tylko codziennie kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu"
u nas dokładnie tak samo, bez smarowania, a do tego heviran (rozgnieciony na pył i podany na łyżeczce z odrobiną wody)
u nas dokładnie tak samo, bez smarowania, a do tego heviran (rozgnieciony na pył i podany na łyżeczce z odrobiną wody)