Widok

co zrobic wszy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u córki gnidy zrobiłam zaraz paranit ( dwa tyg wcześniej u dziewczynki w przedszkolu znaleziono) we wtorek ma urodziny nie wiem co robić czy odwoływać czy nie bo pierwszy raz się z tym spotkałam. Gdy wyczesywalam to ładnie się usunęły chcę przez te dwa dni ja wyczesywac i zapobiegawczo cos używać, jak sadzicie co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tak samo będę chwalila CichoWsza. Prosta i skuteczna rzecz, tania, na długie miesiące stosowania. Super!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam sceptyczna ale jednak Cichowsza rzeczywiśćie chroni, to już minął miesiąc i mimo kilku przypadków w otoczeniu córki, jej nic nie zaraża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Obciąć wlochy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

zarówno wszy jak i gnidy pokona Nitolic. wysokiej jakosci produkt i nadaje się do wielokrotnego zastosowania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są w sklepach takie gumeczki do włosów jak CichoWsza, one dobrze zabezpieczają przed wszami, córa stosuje już od kwietnia, chodzi w nich normalnie do szkoły i nie mamy żadnych insektów w domu.

Tanio wychodzi CichoWsza jeśli chodzi o ochronę przed wszami, jedna paczka jest na 2 miesiące korzystania, gumki nosi się na głowie, nie różnią się wyglądem od zwykłych, także nie rzucają się w oczy innym osobom
Do dermatologa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Obciac wlosy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niestety często teraz w szkołach ostrzegaja przed wszawicą. Mój synek nie miał, ale sąsiedzi niestety leczyli córkę. Polecali taki preparat który nazywa się Parasidose. Nakłąda sie to na skórę głowy i potem wystarczy 5 minut pod czepkiem i wyczesujemy. Myjemy włosy szamponem dokładnie i to już rozwiązuje problem. Cała rodzina może korzystać, a sam lek jest od 3 miesiąca życia.

Polecam hedrin, za każdym razem gdy u nas w rodzinie występuje problem wszy działa niezawodnie. Niestety jest to dość powszechne zwłaszcza gdy wysyła się dzieci do przedszkola lub gdy bawią się na zewnątrz.

ogolić i wymyć i rzeczy odkazic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Postanowiłam wypróbować Cichowsza ostatnio i jak na razie narzekać nie mogę bo wszy nie widać, a u córy w klasie się niestety pojawiły...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja rowież polecam Cichowsza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kupowałam CICHOwSZA i polecam, córa jako jedna z nielicznych na obozie nie miała problemów ze wszami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A który z tych szamponów/sprayów - http://www.aptekamini.pl stosowaliście u Waszych dzieci i zadziałało? Bo ja kupiłam taki inny szampon w aptece i nic nie działa. Nie możemy się pozbyć tego dziadostwa...

Dużo jest różnych specyfików na wszy teraz w sprzedaży. Ja się zdecydowałam u córki na gumki Cichowsza. Fajne, wygodne i skuteczne. A przy tym dyskretne, także nie biorą mi dziecka na języki w szkole. Nikt nawet nie wie, że te gumki są jakieś specjalne, odstraszające wszy, bo wyglądają dokładnie tak samo jak zwykłe, które córka normalnie nosiła dotychczas przy warkoczykach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
mam trzy córki z bardzo długimi włosami i zastosowałam -Pedicul Hermal, płyn do zwalczania wszawicy głowy, 100 ml,trzymałam im na głowach całą noc i nie było problemu i powtórzyłam po trzech dniach,ostatnio wypróbowałam nowa Sora, płyn do zwalczania wszawicy głowy, 100 ml, i też jest dobry bardzo tłusty troche było prania ale zwalczyłam jak ktos w otoczeniu nie wyleczy to syzyfowa praca przerabialam już mi sie płakac chciało
w aptekach poszukaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy wiecie gdzie w 3city można kupić grzebień elektroniczny?
nam ostatecznie pomógł preparat NYDA i zapobiegawczo sora

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry