Widok

co zrobic zeby miec blizniaki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw. dodam, ze dopiero zaczynamy starania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
może poszukać OJCA, u którego w rodzinie są same bliźniaki ;)

a tak serio, to jednak doświadczenia mówią że bliźniaki głównie są uwarunkowane genetycznie - więc jeśli nie ma u Was w rodzinie bliźniąt to szanse są raczej marne - no chyba że fuks ;)

poza tym mówię Ci że z jednym roboty jest po pachy a z dwójką.... pomoc kogoś jest niezbędna

mimo wszystko życze powodzenia, skoro taki macie pomysł :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi się, że to zależy od uwarunkowań genetycznych kobiety - jeżeli w jej rodzinie były bliźniaki - to może jej się przytrafić podwójne szczęście:) a jeżeli nie, to z tego co pamiętam - przy stymulacji hormonalnej uwalniana jest większa ilość jajeczek - wtedy możesz być nawet mamą trojaczków, albo i więcej:)))
a dleczego zależy ci na bliźniakach - nie chce ci się chodzić 2 razy w ciąży??:)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może przez kalke :-) żartowałam oczywiście:-) też kiedyś marzyłam o bliźniakach bo mam kilka takich w rodzinie ale teraz z jedną mam dość a co dopiero przy dwójce.
Z tego co wiem, jeśli kobieta leczy się na bezpłodność, to ma później większą szanse na dubeltowe szczęście. No i oczywiście predyspozycje rodzinne.
tez slyszalam ze kobiety,ktore dlugo lecza sie na bezplodnosc,maja ogromne szanse na ciaze mnogą.jeden przyklad znam osobiscie-po 10 latach leczenia urodzily sie trojaczki:D

A tak wogóle to szczerze podziwiam:)
Przy jednym jest kupa roboty...a dwojka naraz...-ja dziekuje:D

No to zyczę,aby sie udało:-)
no dokładnie - tak jak pisałam - przez stymulację hormonalną można mieć kilkoraczki:))) POWODZENIA!!!:)
Ja jestem mamą bliźniaków i bardzo polecam. Nie uważam,że to kłopot czy więcej pracy-za to podwójne szczęście.Przynajmniej nie ma się czasu na nadopiekuńczość i wcale nie jest potrzebna druga osoba do pomocy non stop-wystarczy dobra organizacja A metody nie znam,faktem jest,że w rodzinie są już bliźniaki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sama też jestem z bliźniaków :) recepty na podwójne szczeście nie znam, bo w rodzinie były bliżniaki, ja "na szczeście" spodziewam się jednego dziecka :), ale daleka kuzynka spodziewa sie bliźniaków
ja też bym chciała, mi koleżanka mówiła, że jakiś profesor w Warszawie gdy jej znajoma poddała się sztucznemu zapłodnieniu bo inaczej nie mogli to nan jej prośbę "zrobił" tak, aby miała bliźnięta i się udało
Potwierdzam wypowiedzi jw.
blizniaki to albo predyspozycje genetyczne rodzinne albo za pomocą INVITRO.
ja jestem z blizniaków i marze mieć blizniaki czy to możliwe?????????????
chyba mozliwe.moja matka chrzestna miala coreczki blizniaczki a potem jeszcze dwie pojedyncze.jej jedna z corek tez za pierwszym razem miala blizniaki-chlopca i dziewczynke:P
sąsiadka po kilku latach antykoncepcji hormonalnej ma bliźniaki. W rodzinie nie mieli wcześniej bliźniaków. Podobno często właśnie po tabletkach anty jak jajniki zaczynają pracować to "sypią" podwójnie ;)
dokładnie, najlepiej i najprościej o bliźniaki po tabletkach, ja niestety zrobilam sobie roczną przerwę przed ciążą:( tez bardzo chcialam bliźniaki, u mnie w rodzinie od strony mamy w każdym pokoleniu jest 1 para bliźniąt i myślałam że mi też sie uda, ale niestety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
hi hi moze trzeba bardzo chciec powodzenia i daj znac
Jesli moj dziadek jest z blizniakow i mojego meza babcia tez miala blizniaki . Czy my mamy szanse na blizniaki ?? Na przyklad slyszalam ze moja mama ma male podobienstwo na blizniaki ale dalsze pokolenia wnuki, prawnuki.Czy to tak moze byc ??
ala, to bardzo proste! Zalewajcie foremkę we wrześniu. Dzidzia urodzi się w czerwcu, jak w morde strzelił Bliźnięta ;) ;) ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
to wątek z 5 maja 2009, o żesz ty! Ciekawe czy ala zrobiła sobie bliźniaki? ;)
Mój tato jest bliźniakiem, ojciec męża też, teściowa ma braci bliźniaków, u nas jeden synek.
Ciekawe, że mamy dzieci "pojedynczych" mówią, że nie wyobrażają sobie wychować dwójki na raz, a mamy bliźniaków uważają, że nie ma czego się bać :) Myślę, że jakbyśmy, mamy pojedyncze, miałay bliźniaki, to po prostu musiałybyśmy dać radę wychować dwa szczęścia ;)

Wydaje mi się, że najpewniejszym sposobem jest stymulacja hormonalna. Ale czy warto...?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry