Widok
szkoda, że lekarz nie przepisał Sumamedu, jest łagodniejszy dla żołądka i jelit, ale równocześnie bardzo skuteczny. Nie zapomnij o probiotykach, podawaj córci co najmniej 2 razy dziennie 2 godz. po podaniu antybiotyku. Dawaj małej dużo do picia, najlepiej letnią wodę, ewentualnie herbatkę, ale jak najmniej słodź, ponieważ cukier wzmaga produkcję śluzu i jest wtedy go więcej, jest gęściejszy, także trudniej do wykrztuszenia. Możesz też podawać Sinecod w kropelkach na noc, żeby hamować kaszel, a w ciągu dnia podawaj coś wykrztuśnego (Ambrosol, Flegamina itp.)
Moje maluchy miały zapalenie oskrzeli w styczniu, a teraz przechodzą RSV - jest istna masakra! kaszlą niemiłosiernie, aż czasami wymiotują od tego kaszlu :/
Moje maluchy miały zapalenie oskrzeli w styczniu, a teraz przechodzą RSV - jest istna masakra! kaszlą niemiłosiernie, aż czasami wymiotują od tego kaszlu :/
Zauważyłam,że na dyżurach sobotnio-niedzielnych w przychodniach oraz na pogotowie zawsze lekarze przepisują Augumentin, niestety po nim dzieci wymiotują i maja biegunkę(tak zadziałał na moje dziecko).Moja córka 3 razy w ciągu 4 lat dostała antybiotyk, 3 tygodnie temu skończyła Summamed na anginę i po 2 dawkach widać było poprawę.Dodatkowo 2 razy dziennie Dicoflor30 i teraz jest już ok.
Kilka razy zdarzyło nam się być na dyżurach weekendowych i zawsze lekarka proponowała Augumentin, jednak ja zawsze rezygnowałam z podania.
Kilka razy zdarzyło nam się być na dyżurach weekendowych i zawsze lekarka proponowała Augumentin, jednak ja zawsze rezygnowałam z podania.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
Moje dzieci były w styczniu tez chore na zapalenie oskrzeli, potwornie kaszlały, gorączka. Augumentin to dobry antyb. szybko nam pomógł. Do tego syrop wykrztusny podawany najpozniej do 17ej. I najwazniejsze OKLEPYWANIE- poloz sobie dziecko na kolanach, główka w dół, z reki zrób taką łódeczkę i oklepuj dwie strony po około 20razy z kazdej strony i tak co 2-3godziny. Poprawa bedzie szybka, leki +oklepywanie. I nie przejmuj sie jesli dziecko zwymiotuje przy takim oklepywaniu, im szybciej pozbedzie sie tego dziadostawa tym lepiej.
Moja corka 2 razy dostawała Augmentin i wcale nie wymiotowała. Za pierwszym razem miała biegunkę, ale dawałam kiepski probiotyk (lacidofil - taki lekarka zaleciła) Jak tylko zmieniłam na dicoflor biegunka znikneła. Za drugim razem od razu dicoflor i było ok. Także nie ma co straszyć. (tyle że moje dziecko to mały lekoman, który uwielbia syropki ;) )
Mamo Miloszka w ulotce Sinecodu jest napisane zeby nie laczyc jego z lekami wyksztusnymi typu flegamina bo moze to spowodowac zaleganie wydzieliny w drogach oddechowyh a swoja droga skurczu oskrzeli i zakazenia drog oddechowych
Tak ze radzilabym ostroznie z samodzielnym laczeniem nie ktorych lekow bo mozemy opoznic powrot naszego dziecka do zdrowia i nie potrzebnie sie denerwowac :)
Tez jestem zwolennikiem inhalacji sa bardzo skuteczne w naszym przypadku i dzieki nim unikalismy antybiotykow
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej coreczki Lila :)
Tak ze radzilabym ostroznie z samodzielnym laczeniem nie ktorych lekow bo mozemy opoznic powrot naszego dziecka do zdrowia i nie potrzebnie sie denerwowac :)
Tez jestem zwolennikiem inhalacji sa bardzo skuteczne w naszym przypadku i dzieki nim unikalismy antybiotykow
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej coreczki Lila :)
asiunia, oczywiście że nie można łączyć leków hamujących kaszel z wykrztuśnymi. Nigdzie nie napisałam aby podawać je razem. Wykrztuśne podaje się do 17 godziny, a Sinecod można podać wieczorem przed snem.
Ja też jestem fanką inhalacji, sama mam astmę i czasami tylko one ratują mnie. To samo tyczy się moich synów:)
Ja też jestem fanką inhalacji, sama mam astmę i czasami tylko one ratują mnie. To samo tyczy się moich synów:)