Widok

corcia panicznie boi sie cienia pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dzis corcia przechodzila przez kuchnie i nagle placz i zaczyna podskakiwac krzyczac na podloge wzielam ja na rece i bylo ok poszlismy do pokoju i znow to samo... od kilku dni robilismy cienie na scianie np, z misia albo kotka, kiwalismy itp i bardzo jej sie to podobało...cien na podlodze niestety nie i nie pomogly tłum aczenia ze to cien taki sam jak na scianie, nie pomoglo pokazywanie zwierzatek itp...co moge zrobic?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojej rzeczywiście trudna sprawa;/ u nas kiedy córcia czegoś się boi muszę jej udowodnić, że mama się nie boi i np. daną rzecz przytulałam dawałam buziaka itd w Twoim przypadku może to głupio zabrzmi ale może powinnaś przytulić córci cień powiedzieć "mu" kilka miłych rzeczy:) myślę, że u nas by to poskutkowało :)
...
polecam artykuł:
http://zwierciadlo.pl/2011/psychologia/rodzice/przegonic-potwory
U nas też na strach jest buziak i głaskanie :) Jak mały boi się np. jakiejś figurki czy czegoś (bał się dużych dinozaurów w parku) podchodzimy, głaszczemy, mówimy,że jest cacy i dajemy buziaka i od razu uśmiech pojawia się na twarzy syna.
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
"rozmowa" z cieniem pomogła na chwilke tz smiała sie ale jak zeszła z koln taty to znow ryk :(
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry