Widok

cukierki reklamowe hmm?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny!
co jakiś czas zagladam na forum i wiele ciekawych pomysłów mi podsunełyście. Teraz ja mogę podsunąc wam nowy pomysł :-) wracając z targów weselnych ze swoim nażeczonym zajadaliśmy sie krówkami z Agnes i wpadliśmy na wysmienity pomysł aby takie cukierki reklamowe z naszymi imionami i data ślubu rozdać gosciom weselny. Co wy o tym sądzicie? juz napewno zamiast winietek będą torebeczki z nazwiskiem a w środku początkowo miała być czekaoladka a teraz myślę właśnie o cukierkach reklamowych.
pozdrawiam wszystkie jeszcze niezamężne i już zamężne forumowiczki

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajnym pomysł. tylko gdzie zrobią nam takie cukiereczki?

Narazie rozglądałam się w internecie to jest sporo firm robiacych take cukierki, tylko jedyny problem jest taki, że trzeba zamówić duża ilośc np. 25 kg albo 1000 sztuk. Ale bedę szukać dalej, najwyżej przez rok zajadać się bedziemy krówkami :-)
image
image
możecie się ze mną podzielić, jak Wam zostanie :) Uwielbiam krówki :)

Bardzo oryginalny pomysł, mi też się podoba. No to może zrzucimy się na te cukierki? Tylko największy byłby problem z papierkami, bo wtedy potrzebny byłby wydruk różnych napisów - dla każdej inny, bo nie sądzę, żeby znalazły się pary o tych samych imionach i identycznej dacie ślubu...

Można kupić duże krówki (takie mordoklejki najlepsze mmm pycha!) i zrobić kartoniki samodzielnie, takie nakładki- otoczkę :)

a podasz jakieś www do tych firm ?? Bo tez jestem zainteresowana ...
dołączyłabym się. jednak do tych krówek dałabym gościom coś jeszcze, coś trwałego, ale to już kwestia własna. co do papierków, to można by samemu druknąć i ozdobić, taniej lecz bardziej praco- i czasochłonne, bo potem trzeba by zabawić się w świstaka...;)

ten link wydaje mi się najciekawszy, ale jak wpiszecie w google cukierki reklamowe to wam sporo firm wyskoczy http://www.slodycze.org/index.php?main=slodycze
ja osobiście nie chce gościom dawać nic na trwałe bo sama wiem że potem to się bedzie walać po szafkach i szufladach a krówki to bedzie taki miły słodki gest a do tego jak tak dużo ich bedzie to i po kilku miesiącach od ślubu pewnie cały czas się bedą przewijać i przypominac o naszym weselu.

image
image
ja uważam, że to rewelacyjny pomysł :)

tez o tym myslalam,moga one tez sluzyc jako cukierki na rozdanie.my do pudeleczek dla gosci(taki prezencikow)wlozymy po 5 migdalow.jest to zwyczaj ze starozytnej grecji,oznaczaja piec zyczen:szczescie,zdrowie,pomyslnosc,dlugie zycie,milosc

kurka a ile oni sobie liczą za 25kg czy tam 1000 sztuk?
przecież mozna je dzieciakom rozdać też jak bramy zrobią, czy nawet gosciom którzy do Kościoła tylko przyjdą :-)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no z tego co ja tam widziałam to za 1 kg liczą sobie 17.50 a trzeba zamówić 25 kg ... to wychodzi 437,50 ... sporo za cukierki :)
kiedys takie cukierki na allegro robił pan nie były to coprawda krówki, tylko czekoladowe, nie wiem czy jeszce jest na aukcjach, warto zajrzec, a pomysł bardzo oryginalny

Z innej firmy dostałam maila zwrotnego to sobie jeszcze więcej liczą i to za 5 kg. Przygotowalnia offstowa 450 zł netto
Krówki reklamowe 5 kg x 20zł netto=100
Transport:18.50 netto
Razem:693,57
A tam za 25 kg coś ponad 400 zł. Przecież 25 kg to bardzo dużo i się chyba zdecyduje, juz nie bede mowic rodzicom o tym bo i tak mają wydatki zwiazane ze slubem. Ja uwielbiam krowki wiec sie nie zmarnuja. :-) Moj Dominiczek też powiedział, że na bramę dla dzieciaków mogą być. Mam jeszcze jeden nr do firmy robiacej takie cukierki, jutro zadzwonie i dam Wam znać.

image
image
http://www.allegro.pl/item159925348_cukierki_reklamowe_75_szt_z_dowolnym_nadrukiem.html

jeszcze jest firma koło Skarszew i tam chyba będziemy zamawiać. Nie ma minimalnej ilości jaką trzeba zamówic. cena 1 kg krówki wynosi 17,90 zł netto ( 70 szt. na 1 kg )
cena 1 kg czekoladek wynosi 39,00 zł netto ( 200 szt. na 1 kg ) plus jeszcze 17 zł za przesyłke.
Dostałam jeszcze przykładowe zdjęcia papierków, jakby ktoś był zainteresowany to mogę odesłać na maila.
image
ja poprosze. a wzor nadruku swoj moze byc??

chyab tak, to są przykładowe tylko wzory. już wysyłam.

image
Jesli mozna to ja tez poprosze o wzory i namiary :)

Pozdrawiam
do góry