Widok

furczenie, rzężenie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój niemowlak jest przeziębiony, tydzień temu (początek przeziebięnia) osłuchowo czysty, katar, kaszel krtaniowy;
od dwóch dni zaczął głośno oddychać - furczeń, rzęzić, nie wiem, jak to nazwać;
jutro mamy wizytę u pediatry, ale zastanawiam się, czy nie jechać dziś do szpitala...
czy tak może być przy zwykłym przeziębieniu - że zalega widzielina? co robić?
mam wrażenie, że gdyby odkrzusił, byłoby ok;
klepię po plechach, inhalację solą, wyjmujemy z noska fridą, wit.c, nie pomaga...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przede wszystkim kladz go na brzuch nalepiej na swoich nogach i poklepuj po pleckach , OCZYWIScIE NIE MOCNO...
do szpitala nie masz co jechać , bo zalapie cos groźniejszego. jedz do lekarza może dostaniesz jakiś syrop wyksztusny. a najlepiej zamiast pisać tu doradz się telefonicznie pediatry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesteś pewna, że to zalegająca wydzielina? moja jak tak głośno rzęziła, to mała zapalenie płuc... ale to było raczej tak na plecach słychać jak przyłożyłam ucho i jak położyłam rękę to czułam jak tam wszystko "gra"
nie wiem ile Twoje dziecko ma, ale u takich maluchów wydzielina bardzo szybko schodzi niżej i z przeziębienia i kataru robi się zap. oskrzeli albo płuc ...
dla porównania ..
byłam z moim 4 miesięczniakiem w wojewódzkim w czwartek .. tak mi go osłuchali, dali atrovent, do kontroli w piątek do pediatry
w piątek pediatra stwierdził zapalenie oskrzeli i dała antybiotyk
w niedzielę wylądowaliśmy na polankach z zapaleniem oskrzeli i zapaleniem płuc ..

także jeśli rzęzi to ja bym jednak się przeszła do lekarza, bo być może potrzebny jest antybiotyk, nie czekaj aż zleci mu niżej :/
imageimage
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłam u pediatry, nie ma garączki, mniej furczy, ma coś na oskrzelach, antrovent, prawie rok ma synek... mam nadzieję, że nie przejdzie na płuca :(; to się wezmę za inhalacje ostro

4 miesiące i szpital... współczuję...
Dużo oklepywać i dużo dawać pić dziecku .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry