Widok
furczenie, rzężenie
mój niemowlak jest przeziębiony, tydzień temu (początek przeziebięnia) osłuchowo czysty, katar, kaszel krtaniowy;
od dwóch dni zaczął głośno oddychać - furczeń, rzęzić, nie wiem, jak to nazwać;
jutro mamy wizytę u pediatry, ale zastanawiam się, czy nie jechać dziś do szpitala...
czy tak może być przy zwykłym przeziębieniu - że zalega widzielina? co robić?
mam wrażenie, że gdyby odkrzusił, byłoby ok;
klepię po plechach, inhalację solą, wyjmujemy z noska fridą, wit.c, nie pomaga...
od dwóch dni zaczął głośno oddychać - furczeń, rzęzić, nie wiem, jak to nazwać;
jutro mamy wizytę u pediatry, ale zastanawiam się, czy nie jechać dziś do szpitala...
czy tak może być przy zwykłym przeziębieniu - że zalega widzielina? co robić?
mam wrażenie, że gdyby odkrzusił, byłoby ok;
klepię po plechach, inhalację solą, wyjmujemy z noska fridą, wit.c, nie pomaga...
nie wiem ile Twoje dziecko ma, ale u takich maluchów wydzielina bardzo szybko schodzi niżej i z przeziębienia i kataru robi się zap. oskrzeli albo płuc ...
dla porównania ..
byłam z moim 4 miesięczniakiem w wojewódzkim w czwartek .. tak mi go osłuchali, dali atrovent, do kontroli w piątek do pediatry
w piątek pediatra stwierdził zapalenie oskrzeli i dała antybiotyk
w niedzielę wylądowaliśmy na polankach z zapaleniem oskrzeli i zapaleniem płuc ..
także jeśli rzęzi to ja bym jednak się przeszła do lekarza, bo być może potrzebny jest antybiotyk, nie czekaj aż zleci mu niżej :/
dla porównania ..
byłam z moim 4 miesięczniakiem w wojewódzkim w czwartek .. tak mi go osłuchali, dali atrovent, do kontroli w piątek do pediatry
w piątek pediatra stwierdził zapalenie oskrzeli i dała antybiotyk
w niedzielę wylądowaliśmy na polankach z zapaleniem oskrzeli i zapaleniem płuc ..
także jeśli rzęzi to ja bym jednak się przeszła do lekarza, bo być może potrzebny jest antybiotyk, nie czekaj aż zleci mu niżej :/