Widok

furczenie, rzężenie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój niemowlak jest przeziębiony, tydzień temu (początek przeziebięnia) osłuchowo czysty, katar, kaszel krtaniowy;
od dwóch dni zaczął głośno oddychać - furczeń, rzęzić, nie wiem, jak to nazwać;
jutro mamy wizytę u pediatry, ale zastanawiam się, czy nie jechać dziś do szpitala...
czy tak może być przy zwykłym przeziębieniu - że zalega widzielina? co robić?
mam wrażenie, że gdyby odkrzusił, byłoby ok;
klepię po plechach, inhalację solą, wyjmujemy z noska fridą, wit.c, nie pomaga...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przede wszystkim kladz go na brzuch nalepiej na swoich nogach i poklepuj po pleckach , OCZYWIScIE NIE MOCNO...
do szpitala nie masz co jechać , bo zalapie cos groźniejszego. jedz do lekarza może dostaniesz jakiś syrop wyksztusny. a najlepiej zamiast pisać tu doradz się telefonicznie pediatry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesteś pewna, że to zalegająca wydzielina? moja jak tak głośno rzęziła, to mała zapalenie płuc... ale to było raczej tak na plecach słychać jak przyłożyłam ucho i jak położyłam rękę to czułam jak tam wszystko "gra"
nie wiem ile Twoje dziecko ma, ale u takich maluchów wydzielina bardzo szybko schodzi niżej i z przeziębienia i kataru robi się zap. oskrzeli albo płuc ...
dla porównania ..
byłam z moim 4 miesięczniakiem w wojewódzkim w czwartek .. tak mi go osłuchali, dali atrovent, do kontroli w piątek do pediatry
w piątek pediatra stwierdził zapalenie oskrzeli i dała antybiotyk
w niedzielę wylądowaliśmy na polankach z zapaleniem oskrzeli i zapaleniem płuc ..

także jeśli rzęzi to ja bym jednak się przeszła do lekarza, bo być może potrzebny jest antybiotyk, nie czekaj aż zleci mu niżej :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłam u pediatry, nie ma garączki, mniej furczy, ma coś na oskrzelach, antrovent, prawie rok ma synek... mam nadzieję, że nie przejdzie na płuca :(; to się wezmę za inhalacje ostro

4 miesiące i szpital... współczuję...
Dużo oklepywać i dużo dawać pić dziecku .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry