Widok

czeska a niemiecka wersja sab simplex

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy jest między nimi różnica? ktoś powiedział mi, że czeski lek to marna podróba- zastanawiam się czy to prawda. Zakupiłam właśnie ten czeski i nie wiem czy go podać dziecku. Zauważyłam też, że zawiera benzoesan sodu, co mnie trochę martwi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem jest ogromna różnica, my najpierw podawaliśmy niemiecki i suuuper poprawa, potem coś mnie podkusiło i zakupilam czeską wersję, i to był błąd, już pierwszego dnia było duże pogorszenie, żałowałam bardzo i natychmiast wrócilismy do niemieckiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny,gdzie można kupić ten specyfik?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
podawalam i niemiecki i czeski.
efekt identyczny czyli REWELACJA!
image
Opinia została zablokowana przez moderatora
U nas też bez rożnicy. Niemiecki jest nieco gęstszy i ma inny smak ale sklad identyczny... Oba dobrze pomagały i były lepsze od Infacolu czy Espumisanu.
witam ja używałam jedne i drugie efekt był taki sam są delikatnie słabsze ale efekt również dobry i szczerze te czeskie są połowę tańsze od niemieckich mój syn miał kolki przez trzy miesiące musiałam mu dawać po 15 kropel wiec poszło mi aż 12 buteleczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do tej pory synkowi podawałam infacol (trochę zadzaiałał), espunisan (u nas się nie sprawdził), dopiero sab siplex pomógł i to bardzo - zgodnie z zaleceniem lekarki dawkuję max 7 kropel. Mam kropelki zakupione w aptece w Czechach i są jak najbardziej OK. Na ulotce jest napisane, że zostały wyprodukowane we Francji przez Farmar Orleans - Orleans Cedex, a dystrybucja Pfizer Czechy. Wcześniej też spotkałam się z opinią, że niemieckie kropelki 'tylko działaja' - może na takiej zależało tym, co sprzedają je w Polsce...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w czeskiej aptece kupuję pewien preparat, bo nawet z przesyłką taniej niż w Polsce.
Widzę, że mają też Sab Simplex
http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml

Strona jest po polsku, ale apteka jest czeska i leki też.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarz wytlumaczyl mi to tak:
Polacy kupuja z Niemiec
Niemcy z Francji
Fancja z Czech
Czechy z Wloch
A Wlosi juz nie maja skad. To takie bledne kolo. Tak czy siak, to jedno i to samo, raz na dziecko zadziala raz nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam kropelki bio gaja w aptece mozna zakupic
Opinia została zablokowana przez moderatora
Przypominam wszystkim Paniom, że obrót lekami przez osoby prywatne jest zabroniony przez polskie prawo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

do góry