Widok

czopki viburcol

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy sa na recepte?
czy moge je podac 8 tyg dziecku?
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez recepty i my podawalismy malej ale po poł z tego co pamietam
image
Połówkę, ale przekrój czopek wzdłuż.
[url:]http://lilypie.com/">
Od niedawna są na receptę.
maritiki@op.pl
od zeszłego roku są na receptę i dla dzieci powyzej 1 roku zycia
a co moglabym podac zamiast tych czopkow?
image

image
a co się dzieje że chcesz podawac wogule ??
on jest od pierwszych dni zycia

Stosowanie, uwagi: W ostrych stanach włożyć 1 czopek Viburcol comp. do odbytu kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1 dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek Viburcol comp. 2 razy dziennie.

http://www.aptekapodgryfem.pl/p/heel/heel-viburcol-comp-czopki-12-sztuk
tez tak myślałam bo synkowi podawałam od 3msc sporadycznie ale teraz w aptece jak chciałam kupić babeczka powiedziała mi że jest na receptę i ze nie wskazane jest podawanie go przed 1 rokiem zycia ale nie wnikałam głębiej bo chciałam zakupić na wszelki wypadek
Są na receptę od stycznie tego roku. Takiemu maluchowi to podałabym również pół jeśli jest taka potrzeba.
To można znaleźć na stronie producenta. Informujemy, że w wyniku unijnych zmian rejestracyjnych, które zostały przeprowadzone w Polsce, zmianie uległ status leku Viburcol®. Obecnie lek nosi nazwę Viburcol® compositum i jest wydawany wyłącznie z przepisu lekarza.
Do końca czerwca 2010 był sprzedawany viburcol n-czyli ten bez recepty. natomiast teraz jest już viburcol compositum, który jest na receptę.
A zmiana została narzucona firmie w związku z wymogami unii europejskiej.
Firma otrzymała ultimatum albo viburcol zostanie lekiem bez recepty ze wskazaniem powyżej 2 roku życia, albo lekiem na receptę który może być stosowany od okresu niemowlęcego.
Takie małe zamieszanie administracyjne, które ma na celu zwiększenie bezpieczeństwa najmłodszych pacjentów. Do końca czerwca 2010 był sprzedawany viburcol n-czyli ten bez recepty. natomiast teraz jest już viburcol compositum, który jest na receptę.
Mojej znajomej bez problemu lekarz wypisał receptę na Viburcol dla dziecka 3 miesięcznego na kolkę. Ważne, że pomógł te kolki znieść łatwiej i szybko minęła.
Ja nie dawno kupowałam i dostałam bez problemu bez recepty.
ja tez dostalam je bez recepty
dawalam je dziecku, kiedy miala mnie niz rok
Dwa lata temu przy pierwszym dziecku też je kupowałam bez recepty, w tym roku jednak w każdej aptece chcieli receptę.
mąż kupił kilka dni temu bez recepty :)
to zalezy od apteki.Ja w jednej musialam miec recepte a winnej nie.wiadowmo ze na recepte taniej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

do góry