Widok

uczulenie na pampersy :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny!

nie sądziłam, że mnie to spotka, bo mały dotychczas dobrze znosił różne rodzaje pampków (pampersy, huggiesy, belle) i nie miałam problemów. ale ostatnio na jego pupie zrobiła się masakra :( jest w krostkach. w akcie desperacji pozostała tetra i tak na niej na razie jedziemy, ale zastanawiam się czy jeszcze jakoś można pomóc. wizytę u pediatry mamy dopiero w środę, a głowa wiadomo duża.... no i zastanawiam się czy macie może jakieś doświadczenia? co jeszcze można zrobić poza tą tetrą by mały szybciej z tego wyszedł?

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
julka jak nosiłam pieluchy, to raz uczuliły ją tak sleep and play. smarowałam putę sudocremem, "wietrzyłam" pupę - zostawiałam bez pieluchy i pomogło
w jej wypadku to było uczulenie na rumianek, zawarty w tych pieluchach
paulka dzięki :)

nie wiem czy to uczulenie na rumianek, bo dostał go od nierumiankowych... ale smarujemy oczywiście poza tetrą i zobaczymy jak będzie.... ;)
U nas pomogło częste wietrzenie pupki i zasypywanie zwykłym talkiem z apteki,mały dostał mega wysypkę po DADA i Fitti z biedronki i po pampersach ,od 2 lat używamy Touyours z Lidla i nic po nich nie ma,dla córki tez i nic jej nie jest .
iciak calkiem niedawno mialam ten sam problem. Sudocrem, wietrzenie pupy, kąpiel w nadmanganianie potasu, mąka ziemniaczana itd., nic nie pomagało. Pediatra zaleciła nam maść Clotrimazolum rano i wieczorem, po jej nalozeniu powietrzyc pupe ok.5-10 minut i na to maść pośladkową. No i przy każdym przewijaniu smarować maść pośladkową. Pomogło dość szybko.

Na maść pośladkową dostałam receptę, ale w aptece chyba można kupić też bez, tylko wtedy inna cena. Klotrymazol bez recepty.
image
a i nie przechodziliśmy na tetrę tylko wróciliśmy do pieluch, które stosowaliśmy wcześniej i nie uczulały
image
dzięki dziewczyny :) wietrzenie to faktycznie dobra myśl :) tylko będę musiała tego mojego wiecipięta jakoś na kanapie zatrzymać, bo na podłodze panele a wiadomo za ciepłe to one nie są ;) a bąbel już chodzi więc jest co pilnować ;)
Dokładnie nasza mała miała to samo. Opisywałam nawet na forum. Uczuliła się na Pampers Premium Care i na chusteczki sensitive. Niestety ten beznadziejny balsam jest tez w pampers new baby (tez uczuliły ją) i nawet w active baby. Prześliśmy na Huggiesy i już następnego dnia była poprawa a po 2 dniach pupka jak nowa. A jak była pupka cąła w krostkach to sudocrem okazał się do bani a pomógł zwykły LINOMAG:)
[url:]http://lilypie.com/">
tak samo polecam linomag i bepanthen - na zmianę.
Sudocrem bardzo wysusza skórę - tak nam powiedziała rodzinna neonatolog i kupione pudełko jeszcze przed porodem leży nieotwarte ...

Zamiast tetry zawsze wygodniejsze są wielorazówki - zresztą i lepsze dla skóry - bo polarek nie przepuszcza wilgoci i dziecko ma sucho ...Może warto kupić na takie kryzysowe sytuacje kilka sztuk?
U mnie z kremów ulubiony zwykły alantan plus ;) i nawet na odparzenia pomagał zawsze :) sudocrem na odparzenia stosowałam czasem ale jakoś bez przekonania i żeby był rewelacyjny jakiś nie zauważyłam, a teraz to po prostu krostki uczuleniowe bardziej niż zaczerwienienie.

no i chyba faktycznie wrócę do huggiesów, bo jakoś nie przypominam sobie by z nimi był kłopot ;)

dzięki za rady! :)
my na początku używaliśmy pieluchy Bella Happy (1) i Dady :) właśnie bałam się ewentualnego uczulenia na balsam z pieluch ;)

ponoć dobrze też robi na taką biedną pupcię kąpiel z nadmanganianem potasu - woda lekko fioletowa :] ale to bardziej by musiała być nasiadówka chyba - żeby nie wysuszyć reszty ciałka :P

mąka ziemniaczana albo zrobiony z niej krochmal - do kąpieli lub jako okład na pupkę :] stare sprawdzone sposoby :)
AguciaGda póki co kąpiel w emoli\um ale krochmal też można sprawdzić :D żeby tylko młay chciał siedzieć w wodzie, a ten agent mały uwielbia stać i wrzucać do wody różne przedmioty i kosmetyki (wszystko, co mu się pod rączki nawinie :P )

ale zobaczę, może się się uda :D
potwierdzam linomag zielony jest niezawodny
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry