Widok

uczulenie/odparzenie a pieluszki - prośba o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie - czy któraś z Was spotkała się z uczuleniem na pieluszki pampers premium care?

Używam ich od 3 tygodni. Na początku było ok, troszkę się zrobiło odparzenie gdy na 3 dni wprowadziliśmy klasyczne pampersy żółte new baby. Ale od razu wróciliśmy do premium care. Używamy też chusteczek pampers sensitive z bawełną i balsamem identycznym jak w tych pieluszkach premium care. Niestety pojawiło się odparzenie na pupci. W ciągu dnia woda do przemywania i linomag - wtedy było znacznie lepiej. Jak tylko w nocy chusteczki - znowu powtórka. Od dobrych kilku dni nie używam w ogóle chusteczek, linomag w ruchu, bephanten... i nic.... odparzenie większe...

Dodam, że często zmieniamy pieluchę, bo w ciągu dnia mała budzi się co 2-4 godz. a w nocy ma 1 pobudkę na karmienie (a przed spaniem jeszcze ją przewijam i jak się obudzi na karmienie to też).

Czy to możliwe, że odparzają ją te pieluszki premium care???

Jakie pieluszki kupić na próbę, by zobaczyć czy będzie poprawa??? Huggies Premium Care czy inne????

Z góry dziękuję za pomoc:)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba musisz próbować z tymi pieluchami. Mojej koleżanki dziecko miało potworne odparzenia po huggiesach z kolei.
Na pewno zupełnie zrezygnuj z chusteczek nawilżanych (nawet w nocy) i wietrz pupcię.
A normalnie smarujesz pupcię czymś przeciw odparzeniom? Jeśli nie to kup w aptece maść pośladkową (podobną mają na Zaspie w szpitalu). Bez recepty chyba ze 30zł kosztuje, ale jak pediatra da Ci receptę, to będzie taniej. Ona jest tłusta i ja jej długo używałam przy każdym przewijaniu i nie miałam problemów. Na prawdę chroni pupcię.
A na odparzenia chyba Sudokrem najlepszy... Teraz nie używam już pośladkowej i czasem coś się robi na pupie małej. Wtedy smaruję dość grubo sudocremem i szybciutko schodzi.
możliwe...ja metodą prób i błędów doszłam do tego, ze najlepsze są zwykłe Pampersy...mieliśmy i Prepim Care i Sleep and Play i Huggisy i Rossmanowskie...po wszytskicj po 2-3 dniach było odparzenie na pupie...tylko zwykłe Pampersy są ok...

musisz popróbować
image
image
My też mamy uczuleniowe dziecko - co prawda nie było odparzeń, tylko czerwony pasek - po zwykłych pampersach żółtych. Pampersów już nie chciałam i kupiliśmy happy - i już nic się nie pojawiło :). Dla mnie są idealne :) - chociaż mają inny kształt niż pampersy, huggisy ....
Tak codziennie stosuję maść pośladkową profilaktycznie w pachwinki i na pupcie, ale jak jes to odparzenie to próbuję bephanten i linomag. Spróbuję jeszcze zmienić pieluszki.
my tez przerabialismy wszystkie pampersy dopiero pampers sleep&play nas uratowaly od nich kuba nie ma odparzen ale uzywamy tez pasy imazol gdy sie pojaw zaczerwienienie to smarujemy a wieczorem nie ma sladu ze cos bylo teraz postanowilam sprubowac pampersow z lidla i o dziwo jest narazie dobrze nie ma odparzen ani zaczerwienien
imageimage
mój mały też miał uczulenie na pampersy, dopiero jak zmieniłam na happy belli przeszło. w póżnijszym okresie spokojnie mogłam wrócić do pampersów.
image

image
hmmm mój maly odparzenie mial...ja zasypywalam pudrem nivea i zniknelo bo u nas ani sudokrem ani bepanten nie pomagaly
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Na duże odparzenie pupki tylko i wyłącznie maść Tormentiol. Działa błyskawicznie, na drugi dzień już jest widoczna poprawa. Moja córeczka miała jakiś czas temu takie odparzenie, że aż nieprzyjemnie było od samego patrzenia :-(. Winowajcą okazały się pieluchy z biedronki.

A wracając do maści Tormentiol, to nie można jej uzywać zbyt długo, bo jakieś tam składniki mogą przedostać się po pewnym czasie do krwi. Tak czy siak, działa rewelacyjnie, została mi polecona przez położną.

Pozdrawiam
Wyobraźcie sobie, że wczoraj cały dzień używam Huggies newborn te nowe i bephanten i po odparzeniu praktycznie nie ma sladu:):):) Czyli to najprawdopodobniej pampersy premium car-czytałam, że są nasączone balsamem, tak jak chusteczki pampers sensitive, ktorych nie możemy używać. huggiesy są ok, może troszkę sztywniejsze ale rozmiar 2 jest nieco większy niż w pampkach. Tylko, że na noc chyba źle założyłam pieluszkę, bo po 5 godz. mała była mokra po pachy:( Ale najważniejsze, że nie ma odparzenia.

Zastanawiam się tylko czy to już na zawsze pożegnanie z pampersami???? Czy może tak być, że po tym jak odparzenie przejdzie będziemy mogły wrócić do pampkow (gdyby te Huggiesy częściej przeciekały, ale są też Huggies premium i ponoć nie przeciekają:):)??? Może wtedy sprobować te pampersy active baby, one chyba nie są niczym nasączone?
nam na odparzenia pediatra poleciła albo tormentiol albo clotrimazolum 2 razy dziennie przez 5 dni albo primaficort tez 2 razy dziennie przez 5 dni. Każda z nas musi znaleźć metodę dla siebie. Powodzenia
jesli tak sie dzieje to po co próbować i męczyć dziecko??=- wróć do tych po których było ok
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
moja córka też miała odparzenia po pampers premium care...
dość długo używałam huggies ale pozniej i te zaczeły parzyc dupke... wiec wrócilismy do zwykłych pampers active baby i jest super.

Jak Kinia była taka malutka i miała odparzenia to tez smarowalam Tormentiolem ale dodatkowo zasypywalam go zasypka Altek zeby wilgoc tak sie nie dostawala

jesli chodzi o chusteczki, uzywalam rozne rozniste, zadnych odparzen nie bylo po bambino a teraz uzywamy na zmiane dady z biedronki i jest sok
no tylko ze mala ma juz 20 miesiecy :)

powodzenia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry