Widok

czy Albatross Tower to akademik?

od pewnego czasu interesuję się inwestycją Albatros towers, do wybudowania jest jeszcze większość planowanych wieżowców tak więc nie ma pośpiechu.
Z forum i ogłoszeń z wynajmem można wywnioskować że dużo mieszkań w pierwszym wieżowców zostało kupionych na wynajem. Deweloper także w reklamach i w mediach promuje tę inwestycję jako dobrą lokalizację pod inwestycję.

Mam pytanie do osób , które kupiły mieszkanie w I etapie, szczególnie do osób, które tam mieszkają - jaki faktycznie charakter ma budynek? ile procentowo mieszkań jest wynajmowanych? kupionych pod kątem spekulacyjnym? Te informacje mają wpływ na funkcjonowanie wspólnoty i zdarza się że stali mieszkańcy i wynajmujący mają rozbieżne interesy, o tego typu sprawach można przeczytać w mediach i forach dotyczących inwestycji nadmorskich (sea towers, jelitkowo, brzeźno).

Kolejna sprawa to profil wynajmujących, ze względu na bliskość uniwerka mówi się że jest to dobra lokalizacja dla studentów, i tu moja największa obawa. Jeśli studenci zajmują kilka mieszkań to nie jest to problem ale w przypadku gdy jest to 10 lub więcej % mieszkań to może się to dać we znaki pozostałym mieszkańcom - taka sytuacja ma miejsce w jednym z miast akademickich gdzie inwestycja blisko uczelni w większości jest zajmowana przez studentów , część mieszkań to mieszkania kupione pod wynajem a część wynajmuje studentom sam deweloper bo nie mógł sprzedać za wygórowaną cenę.
Sytuacja taka to koszmar dla stałych mieszkańców, hałas w nocy, muzyka, brud itd

jak to wygląda w albatros tower?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieszkam tam od kilku miesięcy, nie wiem jaki jest procent studentów ale sądząc po ludziach mijanych w windach i w garażu to studentami oni nie są, raczej osobami w wieku ok 30 lat, pracującymi, bezdzietnymi. Imprez nie ma, już większym problemem są niekończące się remonty ale to problem każdego nowego budynku. Zebrania wspólnoty jeszcze nie było więc nic więcej nie wiem.

Myślę że raczej wynajmują tam osoby pracujące. Na moim piętrze wiem o jednym wynajmowanym mieszkaniu i napewno nie jest to student.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i agencje już są 😀
jak z rozliczeniem i odbiorem mieszkania/dużo usterek, ile czynsz

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

W co inwestować w XXI wieku? (28 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry