Widok

czy Wasi chlopcy-3-4 latkowie biegają w przedszkolu na rajstopach??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
pytanie jak najbardziej powazne. pytam wszystkie mamy jak ubieracie chlopcow w taka pogode jesienna i zimowa do przedszkola, czy chlopaki biegają na rajstopach czy w szatni specjanie przebieracie w dresy na salę? wlasciwie dziecko nie odczuwa jeszcze wstydu, ale jakos mi tak moj 20-kg trzylatek w rajstopach wyglada niebardzo:P dziewczynka to jeszcze kiecke moze ubrac na rajstopki:) czy to jest "klasyczny" chlopiecy stroj do przedszkola na zimne dni? paniom wtedy tez wygodniej jest wyjsc na dwor z tyloma dziecmi, ubierając tylko wierzchnie spodnie. mi synka bedzie wozil mąż wiec generalnie nie przyjrze sie chlopcom jak są poubierani, ani tez nie mam mozliwosci sprawdzic czy na sali jest cieplo, gorąco czy mu wygodnie. a wiadomo, ze facet tez tak nie przekaze dokladnei informacji:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wciaz probuje zrozumiec co jest nie tak w chodzeniu w samych rajstopach. Jesli juz zaloz dziecku na rajtki spodenki i po klopocie , choc mniej wygodnie. Ale w domu ? To jakies tabu ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dresy i i na to cieniutkie spodnie przeciwdeszczowe ktore maja bardzo mocny material i nie niszcza sie tak szybko na dworzu jak dresy.
Ja rajstop nie lubie, wystarczy mi ze corce musze czasem zakladac ;) Synek do przedszkola wlasnie w dresach + spodnie przeciwdeszczowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rajstopy ubieram zimą jak jest śnieg bo jak obiorę legginsy + skarpety i na to dresowe to i tak młody nie dopilnuje i ma gołe koło kostki ;)
Ubieram rajstopy + szorty ( takie od piżamy w jednym kolorze).
Kupiłam tez legginsy w ciemnych kolorach ( granat, grafit, brąz) o dwa rozmiary za duże i nie są tak obcisłe, łatwo się zakłada.
Cos jest ;) w tym że nie zakłada się rajstop samych dla takich starszych dzieci.
W domu czasem biega na rajstopach :P zwłaszcza jak wiem że zaraz ubieramy sie na spacer;) W przedszkolu ubieram tak bardziej do ludzi ;))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popytalam kolezanki w pracy . Kazda ma dzieci od 5 do 13 lat. U nich dzieciaki po domu zima w samych rajstopach lataja .Te co do przedszkola to i tam w samych , Znajoma mowi ze czesto jakas mama przyodziewa swojemu chlopcu , jak niektorzy powiadaja dziewczece , bo grubsze nylonowe .....akurat w naszym srodowisku jest to normalne. . Szkolniaki pod spodniami , a jak jada na basen to nawet jesienia i wczesna wiosna. Z resztą w rajstopach dziś prawie każdy chodzi i na szczęście tylko niektórzy mają z tym problem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Rajstopki a na to krótkie spodenki, tak mamy przebierają synków. Panie w przedszkolu nam to zasugerowały, żeby dzieciaki w samych rajtuzach nie latały.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurcze, przeczytałam cały temat i jestem zdziwiona. Z tego co ja pamiętam ze swojego przedszkola, to wszyscy nosili rajstopy, ale nikt nie latał w samych rajstopach - rajstopy nosiło się pod spodniami. Nikt spodni nie zdejmował ani nie zakładał krótkich spodenek na rajstopy, nikt się też z tego powodu nie przegrzewał. Może to kwestia tego, ze kiedyś w przedszkolach było chłodniej?
Generalnie mnie bardziej dziwi ubieranie dzieci do przedszkola w sztywne dżinsy, koszule itd... ale to inny temat ;)

Rajstopki teraz mają tak cudowne kolory i wzory, że często wcale nie wyglądają jak tradycyjne rajstopy :)

Pod luźne dresy można ubrać cieńsze leginsy zamiast rajstop lub po prostu założyć kombinezon na ubranie i już :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a mój 2,5 letni syn uwielbia koszule i często sam sobie wybiera do przedszkola zamiast bluzki, którą mu przygotuję ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niewiem kim jesteś ale jesteś w bledzie boze ze taka ciemnota jeszcze panuje w XXI wieku ale niedziwie się w końcu to POLSKA ciemnogrod

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (28 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

do góry