Widok

czy bebiko to dobre mleko nastepne dla dziecka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak w temacie zastanawiam sie jak sie sprawdza bo wszyscy dookoła mowia zeby podawac bebilon ale on jest najdroższy i nie wiem co to za różnica
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
porównaj skład bebiko i bebilonu prawie taki sam jest :))))
no właśnie porównałam i widzę ze w jednym jest laktoza a w drugim maltoza chyba i to ta różnica która widzę ale nie znam sie ale domyślam sie tylko ze bebiko jest słodsze tak?
hmmmm moze ciut slodsze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam sie z kolezanka :)to przeciez ta sama firma,sklad troche sie rozni... my dajemy bebiko i jest oki,kiedys probowalismy dac Nan pro ale mlody mial rozwolnienie ,odstawilismy i problem zniknal...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też nie widzę różnicy w składzie, jednak mój synek nigdy nie chciał i nie chce pić Bebiko, pluje nim na prawo i lewo. Natomiast wszystkie inne mleka, w tym Bebilon, pije bez problemu. Sama nie wiem dlaczego tak mu nie smakuje Bebiko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja corcia od urodzenia jest na bebiko i jest ok takze polecam
image

według mnie mleko bebiko jest najlepsze
pewnie dlatego ze producent jest ten sam. :P
Ja podaje małemu bebiko od 14 miesiąca życia i je pije. Przestawiając go z hipp nawet nie zauważył różnicy. Nie zauważyłam, żeby coś się działo po bebiko.
Dawałam bebiko pierwszemu synowi i wszystko dobrze ,drugi też czasami dostaje bo jeszcze jest na piersi ,żaden z moich synów nie miał kolek ,bóli brzuszka więc uważam że my z tym mlekiem trafiliśmy.
mi sie wydaje , ze po bebiko dużo dzieci mocno ulewa ...przynajmnie większośc mi znanych mam z tego powodu właśnie zrezygnowala z bebiko ale jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz :-)
Gabryś od urodzenia był na Bebiko (czyli mleko początkowe, a nie następne).

miał straszne kolki i faktycznie baaardzo ulewał.

mleko było 2 razy zmieniane, kolki ustały, ulewanie zostało(więc taki typ, oczywiście z czasem ustało)

Od roczku jest na Bebilonie, teraz zużywam ostatnie opakowanie z zapasów i mam zamiar przejść na Bebiko. Zobaczymy czy wszystko będzie ok. Myślę, że u takiego większego dziecka nie powinno już być większych sensacji.
Dziewczyny, a ile dajecie mleka maluchom tak około 1,5 rocznym?
Moj ma ponad 15miesiecy i wypija rano srednio 210-240ml, potem po drzemce tez mu daje ok 150-180 i na wieczor ale neizawsze je wypija;/ Daje dlatego mu po drzemce, bo tego wieczornego zazwyczaj nie chce;/ a ze malo pije;/ to mleko zawsze jest plynem :)
Kkasia - ja rano robię 210ml i tylko sporadycznie wypija całość. najczęściej zostaje +/- 50ml

na noc robię 210-240ml i tu z reguły wszystko znika czy to wypite, czy ostatnie ok 100ml już jako gęsta kaszka :]

do tego jakiś jogurt w dzień :)
moja wieczornego potrafi wypic z 300 ml
moj mały od początku pił Bebilon chciałam zaoszczedzic i przeszłam na Bebiko ale niestety po nim cały czas ulewał no i wróciłam na Bebilon i jest dobrze.
image

bebiko jest bardzo słodkie-byłam w szoku jak posmakowalam!czy bebilon jest tak samo slodki?-to ta sama firma i sklad prawie identyczny.
Bebilon jest mniej słodki.

mają też lekko inną konsystencję i na sucho i na mokro ;)

Bebilon jest taki jakiś bardziej zbity - jak się nabiera miarką, to łatwo go wyrównać o brzeg w pudełku ;)

a Bebiko jakby bardziej sypkie :P

Bebiko łatwiej się rozpuszcza niż Bebilon :P

ale jest jakby rzadsze w piciu - Młody kilka razy się zakrztusił i zmieniałam smoczek trójprzepływowy na 2 zamiast 3 :P na 3 tylko z kaszką :P
Moj od samego urodzenia byl na bebebiko i nic mu nie bylo,
odkad chorowal i mial trzydniowke goraczka itd odstawil mleko i od 10mca nie pije go wcale;/
po przeczytaniu skladu okazało sie ze bebilon2 jest bardziej słodki po bebika2.Jedynki maja taki sam sklad,
Tak właśnie mi bebiko się nie sprawdziło pod tym względem ulewanie i fontanna rzygów

u nas sprawdza się Bebilon, właśnie mieliśmy wcześniej problem z ulewaniem się, ale po Bebilonie jest już ok.

W doz kupujesz Bebilon? widziałam, że tam ma dobrą cenę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry