Widok

czy dzieci widza duchy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakladam ten watek bo kolejne zdarzenie utwierdzilo mnie w przekonaniu ze chyba cos w tym jest.....jakies poltora roku temu moj maz powiedzial ze nasza coreczka wtedy ponad dwuletnia czasem nieruchomieje i wpatruje sie w jakis punkt , raz zapytal ja co tam widzi a ona ze innych ludzi.....jeszcze wczesniej zauwazalam u niej takie stany kiedy byla malutka ale nie zwracalalam na to zbytniej uwagi....wczoraj natomiast mala wziela mnie za reke zaprowadzila do pokoju i mowi : tu jest taka dziewczynka powiedz jej dzien dobry , a ja dam jej czesc i wyciagla reke ...przyznam ze ciarki mi przeszly po plecach....dzis zapytalam ja o ta niby wyimaginowana dziewczynke i powiedziala mi to samo co wczoraj czyli ze stala tam i tam i ze tak do niej mowila ....czytalam o tym troche ze dzieci czesto widza duchy ....wierze ogolnie w takie rzeczy wierze w duchy choc panicznie sie boje tego wszystkiego , a dzis to chyba wogole nie zasne....choc czasem mam wrazenie ze w tym naszym mieszkaniu - dosc starej kamienicy -kraza duchy osob ktore w nim mieszkaly i osob ktore stanowily szczesliwa rodzine i mam wrazenie ze opiekuja sie nami , a to ze moj tata tez czuwa to wiem napewno jednakze pewnie nie tylko te duchy tutaj sa....brrrrrr doslownie serce mi wali jak dzwon
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ela, ja Ci wierzę. Wiem, że duchy istnieją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek ma 2.5 roku i widzl Pana patrzał się na ścianę i płakał mówił że Pana widzi to jest możliwe mówił że palcem mu grozil
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dlaczego nazywasz sie Ponury?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wow! niewiedziałam ze małe dzieci widzą duchy.Też bym chciała widzieć duchy chociaż nie zawsze bo bym ich się bała.
Ja Pani wierze mój malec 9 miesięczny nie raz mi to pokazuje,
Pozdrawiam.
2 miesieczne dzieci jeszcze nie gaworza - one gluza :p pozniej jest gaworzenie. Moja ma tak samo,pewnie to jej prababcia, ktorej nie bylo jej dane poznac, zmarla 2 miesiace przed porodem malej :(
To radził bym zacząć wierzyć bo byty duchowe mogę niektórych zmartwieć ale istnieją
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieci koło 1 r.ż. z reguły uśmiechają się do wszystkich, więc przykro mi, ale nie nadinterpretuj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Straciłam dwie córki Alicję w 2018r i Anastazję w 2019 początkowo myślałam że małe dzieci zwracają uwagę na moją mimike twarzy jednak niewiem jak to określić ale malutkie dzieci takie do ok 1 roku bacznie mi się przyglądały odwracały głowę w moją stronę i się uśmiechały jak gdyby był ktoś ze mną ciężko było mi patrzeć na małe dzieci zwłaszcza że moje umarły ale sytuacja się powtarzała. Trudno nie wierzyć w coś większego gdy istota bez większej świadomości reaguje w taki sposób.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej ponury moi rodzice niestety nie pili i nie piją alkoholu i ja również . Jak już wcześniej pisałam nie musicie w to wierzyć to jest moja indywidualna historia z którą podzieliłam się.Jaki miałabym w tym cel gdybym kłamała?? Pytanie jest czy dzieci widzą duchy?

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wierzę, że coś musi być :) nie jestem sceptycznie nastawiona do takich spraw, ale te różowe śpioszki mnie raczej rozbiły
czasami jak moja córcia patrzy się w jeden punkt szeroko otwartymi oczkami a po sekundzie radośnie się śmieje (nie zwracając uwagi na moje zaczepki) to też sobie mówię, że widzi swojego anioła stróża - wolę tą wersję niż opcję z nadprzyrodzonym nie wiadomo czym :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Może rodzice podawali ci alkohol? Jakie dzieci pod sufitem w różowych śpioszkach. Proszę Cię...

Ja także kilka razy miałem dziwne sytuacje, ale bez przesady. Nie dzieci w różowych śpioszkach pod sufitem...

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja już wcześniej pisałam że będąc małą dziewczynką widziałam moją zmarłą babcię i to nie wszystko bo widziałam również aniołki.Chcecie wierzcie chcecie nie wierzcie ale to prawda.Jak byłam z mamą w kościele to wysoko przy suficie widziałam małe dzieci ubrane były w śpioszki różowe i niebieskie a pomiędzy dziećmi w białych jakby sukieneczkach aniołki ze skrzydełkami.To było bardzo pozytywne przeżycie które pamiętam do dziś.Ci co piszą że to nieprawda że nie ma duchów i aniołów nie mają racji ponieważ sami tego nie doświadczyli skąd mają wiedzieć ale to nie znaczy że od razu muszą zarzucać jakieś zaburzenia i wysyłać do psychologa.Ja już jestem dorosłą osobą i jest ze mną wszystko w porządku.Tak po prostu jest skonstruowany nasz świat i musimy się z tym pogodzić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
aga nie kontynuuj tematu bo cie zjedza:):)
image
a jesli ktos z doroslych powie ze widzial ducha to tez wysylalibyscie go do lekarza?! ciekawa jestem....
ja wierze w życie po życiu , w duchy też , Anioły na bank istnieja .
Ale nie zmienia to dla mnie faktu że to przerażające i ja wybrałabym sie do lekarza dla świętego spokoju

tylko patrzeć jak twój Synek będzie miał niewidzialnych przyjaciół i będziesz odchodził od zmysłów i prosił o porady-"czy to aby normalne"... mam nadzieje ze ktos Ci wtedy napisze-"Nie! Idz sie leczyc" :p
Taaa, i jakie jeszcze bzdury napiszesz? Jak niby dzieci widzą anioły? A diabełków nie widzą? Haha.

Udaj się z dzieckiem do psychologa. Sama zajdź tam także, jeżeli poważnie pisałaś...

No nie mogę, czym się ludzie zajmują i w jakie bzdety wierzą...

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja równiez w to wierze,sama troche przejadłam ten temat.i odczułam na własnej skorze.natomiast niewiem co ci doradzic,jedno jest pewne ze nic ci nikt nie zrobi,wiec sie nie bój.
image
Moja córka (4 lata) bardzo czesto widzi i rozmawia z "dziećmi' czasem potrafi byc upierdliwa z tymi dziećmi, chociaż ostatnio coraz rzadziej z nimi rozmawia. Nie uważam tego za nienormalne. poza tym dzieci mają umiejętnośc widzenia aniołów.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry