Widok

czy inny ginekolog może wystawić zwolnienie L4?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zwolnienie L4 kończy mi się 22 sierpnia, a dopiero 27 sierpnia mam wizytę u swojego ginekologa z NFZ. Przyjmuje tylko w czwartki a wcześniej nie było już miejsc. Od 23 do 26 sierpnianie będę miała zwolnienia , położna powiedziała żebym w poniedziałek wybrała się do Evi-Medu i tam mi wystawią. Czy myślicie, że przy płatnej wizycie jakiś inny lekarz wstawi mi zwolnienie, czy może odmówić? Dodam tylko, że mój lekarz też tam przyjmuje prywatnie, ale tylko w środy i czwartki, więc mi nie pasuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, inny gin moze wystawic L4 pytanie tylko czy bedzie chcial?!
ja bym do niego podeszla i zapytala najpierw czy wystawi - po co placic jak ma strzelic focha i nie wystawic?
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
ja bym poszła do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziała jaka sytuacja. Bez problemu wystawi zwolnienie i też z kodem B
moja lekarka pierwszego kontaktu < a to moja kuzynka> nie mogla wystawic zwolnienia na ciążę...
moze nie chciala?
ja juz mam 2 L4 wystawione od ogolnego - jutro ide po trzecie niestety
image
pierwsze mialam od gina prywtnie, drugiego lekarz pierwszego kontaktu mi nie wystawil- powiedzial ze on moze ale na gardlo a nie na ciaze. Poszlam do poradni K z NFZ i bez problemu dostalam kontynuacje.
A co Ci za różnica, że ogólny wystawi Ci na gardło? Jeśli zaznaczy na nim kod B będzie ono płatne 100%. Jak byłam przeziębiona, to mi ogólny wystawiał na przeziębienie właśnie z kodem B. A co do ginekologa to na samą ciążę nie wystawi żaden, bo to nie jest powód do zwolnienia.
dokladnie, gin tez wpisuje kod "schorzenia" na ktore cierpisz przy okazji ciazy

nie wazne jakiej specjalizacji jest lekarz ktory wypisuje zwolnienie, wazne aby mialo kod B by bylo 100% platne
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry