Widok

czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy w ciąży?:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak w temacie bo ja nie mogę sie zdecydowac-czy lepszy uznany specjalista ale prywatny czy tez polecana młoda lekarka ale na nfz????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie mozesz do dobreg specjalisty na nfz?
imageimage
nie znalazłam takowego
ja chodziłam na nfz, żeby mieć badania na fundusz a od 30 tyg. równiez prywatnie do lekarza ze szpitala, w którym zamierzałam rodzić
www.naszekobiece.fora.pl
no tak, tylko ze moja przychodnia nie refunduje wszystkich badan, hormony są np odpłatnie :/ czyli te najdrozsze badania :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a gdzie mieszkasz?
imageimage
Ja chodziłam najpierw prywatnie. Potem zaczęłam chodzić na nfz i dalej chodziłam prywatnie. A teraz tylko na nfz. Jakby coś się działo to mogę zawsze pójść prywatnie.
image image
Ja chodzę do dwóch.Na NFZ tylko dla skierowań, prywatnie bo ufam lekarzowi i podoba mi się jak prowadzi moją ciążę
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieszkam na chełmie-ujeścisku (takie pogranicze) :) zapisana jestem do dr gołki(nfz) i do dr boćkowskiego.
Ja też chodzę do dwóch lekarzy (na nfz i prywatnie).
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też chodzę do dwóch na raz :)
przy szpitalu w którym chcę rodzić i prywatnie,
ten przy szpitalny jest jak dla mnie olewczy i ma napady paniki jak proszę o L4, a prywatnie jest super i żadnych problemów :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja chodziłam na NFZ do dr, krzysztofa jankowskiego,,wydaje mi się ze jest dobrym lekarzem, badania i wszystko na nfz,,,,
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem Wam, że gdybym miała znosić dwa razy więcej badań "dowcipnych" w ciąży to chyba by mnie trafiło. ;-)

Chodziłam do trzech lekarzy w ciąży(nie równolegle), w karcie jest info na temat przebiegu ciąży więc po co trzymać się kurczowo jednego lekarza?
w sumie moze masz racje bo który lekarz pamieta wszystkie swoje pacjentki?
zapomniałam dodać że przy następnej ciąży będę chodzić chyba tylko prywatnie, w całym życiu nie byłam tyle razy u lekarza :/
mam już tak bardzo dość wizyt lekarskich, że odgrażałam się ostatnio że po porodzie lekarz zobaczy mnie dopiero jak będzie stwiredzał mój zgon ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

jak to wygląda ze wpisami do karty ciąży, jeżeli chodzi się do dwóch lekarzy na raz. Ja teraz chodzę na nfz, ale chcę podobnie jak Nikaod 30 tygodnia chodzić do lekarza ze szpitala, w którym chcę rodzić.
u mnie wpisuje się tylko lekarz z NFZ
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja mam dwie karty ;)
Lekarz na NFZ jedną swoją prowadzi i lekarz prywatny drugą. Jednak chyba już zrezygnuję z lekarza na NFZ, badania w sumie tylko pozostały mi mocz i morfologia, a to majątku nie kosztuje ;) a nie chce mi się już latać do dwóch
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja prowadziłam ciąże u Dr. Gołki na NFZ tylko że na zaspie, a usg robiłam prywatnie u Dr. Gościniaka . Jestem bardzo zadowolona Pani Dr jest miła i kompetentna, tylko że pomimo NFZ za niektóre badania musiałam zrobić prywatnie :)
image[/url]
izunia to napisz mi prosze za jakie badania placilas i kiedy i jakie badania Ci dr gołka zleciła, bo ja do niej ide niebawem. dziekuje i czekam :)
Ja tez chodzilam na NFZ i placilam tylko za wr i grupe krwi jednorazowo.
Toksoplazmoza jest droga ale jest refundowana.
Morfologie robi sie co miesiac i tez jest na NFZ.
Jak dobrze pamiętam to płaciłam na początku ciąży za wr, grupę krwi, potem było toksoplazmoza . za wymaz z szyjki macicy też płaciłam i na samym końcu ciąży wr powtarzasz . Na pierwszej wizycie Dr da Ci całą listę badań do zrobienia , ale ja wszystkich nie robiłam Pani w laboratorium podpowiedziała mi że większość z nich jest nie potrzebna a do tego droga :)
image[/url]
Ja chodziłam do jednego lekarza na NFZ i byłam z niego zadowolona.Wszystkie badanie jakie miały być to miałam,na usg nie musiałam biegać ze skierowaniem bo sam robił na miejscu:)
image
image
to,ze lekarz przyjmuje prywatnie wogole nie gwarantuje,ze jest dobry:P

tak samo jak to czy jest młody (ze niby nie doswiadoczny)czy starszy(ze niby wyjadacz ktory sie juz nie przyklada bo mu sie nie chce,rutyniarz).
ciezko trafic na dobrego lekarza ogolnie,kwestia szczescia niczego wiecej.
image
ale ja wiem ze ten "prywatny" czyli boćkowski jest super i to wcale u mnie nie łud szczęścia a kwestia comiesięcznego płacenia i kolejki do niego.... jeszcze pieniądze nie grają az takiej roli ale te kolejki.... rejestrowałam sie na początku tego tyg i jestem zapisana na 12listopada dopiero!!!! masakra.... dlatego najpierw ide do dr gołki, chociazby po zwolnienie...
jestem w 32 tc i również chodzę do 2 lekarzy. prywatnie do dr Boćkowskiego (zapisana zawsze jestem na 3 wizyty do przodu;) i na Ujeścisku z nfz (obok w bloku mam laboratorium, więc to raczej zrozumiałe). mam prowadzone dwie karty ciąży. lekarza w przychodni poinformowałam, że chodzę również do Boćka i to w pełni popiera, bo to dobry specjalista, ma super sprzęt. na wizyty dostarczam zawsze wypisy z USG.
Podbijam wątek. Dziewczyny nie wiem co zrobić, na co się zdecydować. Dwie poprzednie ciąże prowadziłam prywatnie u b.dobrego specjalisty, który w żadnym szpitalu nie pracuje, ale jest znanym, cenionym i polecanym w swoim środowisku. Chciałabym dalej do niego chodzić ale te wszystkie badania i ich koszt wyjdzie drogo. Dlatego też chciałbym chodzić do jeszcze jednego lekarza na nfz ze względu na bezpłatne badania. Czy któraś z was chodzi do dwóch lekarzy? Jak to wygląda w praktyce? Jak z kartą ciąży? I jeszcze a pro po tego lekarza na nfz to nie wiem na którego się zdecydować. Jeden bardzo młody, robi usg i nie pracuje w szpitalu w którym chcę rodzic, a drugi w b.sedziwym wieku ale pracuje w tym szpitalu i nie wykonuje usg. Co robić? Czy ktoś mógłby mi doradzić?

Jeżeli prowadzisz ciąże u prywatnego to on pewnie i tak ma w gabinecie USG, więc tutaj będziesz miała robione te badanie. Więc może lepiej wybrać, tego lekarza, który pracuje w szpitalu...

No właśnie, chyba tak zrobię. Teraz jestem umówiona do tego młodego. Pójdę do niego a na następną wizytę umówię się do tego starszego. Trochę głupio bo to ta sama poradnia ale tak by było chyba najrozsądniej. Dzieki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak to wygląda w praktyce? Co z kartą ciąży? Na zmianę będą wypełniać? Jak to zrobić? Temu na nfz powiedzieć że chodzę też prywatnie?

hej, z własnego doświadczenia wiem że jak się chodzi do dwóch lekarzy to nie są za bardzo zadowoleni. Na pierwszej wizycie poszłam prywatnie do mojego lekarza ginekologa bo tylko przyjmuję prywatnie ( ale tak jak piszesz badania są drogie) i potem poszłam do ginekologa na NFZ to z początku Pani doktor nie była zadowolona i pytała dlaczego lekarza zmieniam. Więc chyba lepiej mieć dwie karty ciąży by lekarz nie wiedział. POzdrawiam

Właśnie tego się trochę boję. Ale z drugiej strony jak wybiorę tego starszego to on usg nie robi więc będzie mi kazał iść do innego lekarza. Kurczę nie wiem. Myślałam żeby temu prywatnie powiedzieć że chodzi o koszty i potem poród.

Ja mialam taki plan, chodzilam do Bockowskiego i chcialam kogos na NFZ. Jednak badania okazaly sie w sumie tak tanie, ze szkoda mi bylo fatygi na chodzenie i kombinowanie. Ciaza bezproblemowa, na poczatku kilka badan m.in. toxo to chyba stowke zaplacilam w UCK. Potem co miesiac praktycznie sam mocz i morfologia to chyba bylo 12zl, raz na tarczyce badania to tez z 30zl i to chyba na tyle, dla tych kilkunastu zlotych uznalam ze nie ma co lazic na NFZ

Też racja

To jakoś mało miałaś badań ja w sumie łącznie za wszystkie badania w ciąży wydałam 700zł w tym 200zł prenatalne a przecież niektóre badania robi się w każdym trymestrze.

Też mi się wydaje, że przy zdrowej ciąży tych badań nie ma aż tak dużo. Na początku spory pakiet bo i toksoplazmoza i cytomegalia, HIV, WR, żółtaczka, grupa krwi jak ktoś nie ma. Potem przeważnie tarczycowe i próba cukrzycowa. Może poprosić lekarza NFZ o ten pierwszy pakiet badań i potem już prowadzić ciążę u jednego lekarza? No i nie wiem jak to jest przy ciąży bardziej problemowej, jakie jeszcze badania trzeba często wykonywać. A nigdy nie wiadomo jak będzie...
Ostatnio nawet słyszałam, że morfologię można robić co 2 miesiące, oczywiście tylko w sytuacji gdy wyniki nie budzą żadnych wątpliwości.

Jeśli chodzi o prenatalne to i tak chyba trzeba płacić, wyjątkiem jest wiek, powyżej 35 rż i chyba jeszcźe jakieś sytuacje. I ja je miałam refundowane, nawet będąc pod opieką prywatnego lekarza. Więc za USG genetyczne w 12 tyg, test PAPPA i za USG połówkowe w ogóle nie płaciłam a wykonywał mi je prywatny lekarz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ja placilam prywatnie 250zl wiec badania takie jak polowkowe czy genetyczne mialam w cenie. Pappa nie robilam bo nie czulam potrzeby, mlody wiek + z usg wszystko prawidlowe. A jeszcze test na paciorkowca jakis na koncu byl, ale to tez nie byl jakis duzy koszt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Larisa35... ale chyba twój lekarz prowadzący musiał też przyjmować na NFZ w przychodni
.....skomentuj jeśli się mylę?
Witam A czy masz 2 karty ciąży
Ja na razie szukam lekarza :( póki co nie mam ani jednej karty założonej ..
na NFZ termin dopiero za msc ..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry