Widok
Też na dniach zaczniemy remont, narazie zbieramy cały sprzęt do mieszkanka, wczoraj kupiliśmy kibel za 299zl w Leroy Merlin na jasieniu, po czym pojechaliśmy do Praktikera na przymorzu, no i okazało się że identyczny kibel był droższy dokładnie o 50zł! bardzo często jezdzimy po tych wszystkich marketach budowlanych i z moich obserwacji wynika, że jednak najdroższy jest Praktiker, przynajmniej pod względem artykułów,które my kupujemy, a przystępne ceny są w Leroy ale na jasieniu.
jeśli chodzi o kuchnie to polecam studio KAMA mają swoje studio w Auchan na szczęsliwej... kafelki kuchenne mają bardzo fajne w castoramie i leroy merlin panele także leroy merlin:) teraz jest promocja podłóg takze mozna naprawdę tanio kupić świetną podłogę klasa ścieralności AC5 a grubość nawet do 12 mm:) takż polecam..a co do przeciągającego się remontu to jestem w tej samej sytuacji..mamy rozkopaną kuchnię tynk na ścianach także łącze się w bólu z remontowiczkami:D
mi się podobają w łązience mozaiki
duzo inspiracj - łazienka, kuchnia:
http://inspiracje.leroymerlin.pl/lazienka,2,26,page=1,.html
łazienki forumowiczów z Muratora
http://forum.muratordom.pl/lazienki-nasze,t118321.htm
kuchnie zabudowane do sufitu
http://forum.muratordom.pl/kuchnia-zabudowana-do-sufitu,t147101.htm
inne kuchnie
http://www.artdeco.waw.pl/index.php?page=news&kind=9
http://www.dik-meble.com.pl/

duzo inspiracj - łazienka, kuchnia:
http://inspiracje.leroymerlin.pl/lazienka,2,26,page=1,.html
łazienki forumowiczów z Muratora
http://forum.muratordom.pl/lazienki-nasze,t118321.htm
kuchnie zabudowane do sufitu
http://forum.muratordom.pl/kuchnia-zabudowana-do-sufitu,t147101.htm
inne kuchnie
http://www.artdeco.waw.pl/index.php?page=news&kind=9
http://www.dik-meble.com.pl/

warto porównywać ceny w marketach, myśmy większość rzeczy kupili w Castoramie, niektóre w Leroy Merlin. Praktiker jest najdroższy, zgadza się. czasem można coś w fajnej cenie znaleźć w Chemii naprzeciwko Castoramy na Przymorzu, ale czasem mają rzeczy dużo droższe. my mieszkamy bardzo blisko, więc mogliśmy sobie porównywać, bez uciążliwych wycieczek ;)
Jonka, nasz remont zaczął się w listopadzie 2007 i tak całkiem się jeszcze nie skończył ;))) tzn. już takie drobiazgi zostały, listewki, obrazki - ale ten podstawowy remont skończył się w grudniu 2008 ;)
Jonka, nasz remont zaczął się w listopadzie 2007 i tak całkiem się jeszcze nie skończył ;))) tzn. już takie drobiazgi zostały, listewki, obrazki - ale ten podstawowy remont skończył się w grudniu 2008 ;)
jeśli chodzi o sam projekt to koszt 200 zł ale jeśli zamówisz u nich kuchnie to odliczają to od rachunku.. średniej wielkości kuchnia cała w zabudowie 2 razy kargo, jedna ściana z wysoką zabudową wyszła wg. ich kosztorysu ok 13 000...ja korzystałam z ich projektu ale kuchnie robił ktoś inny ze względu właśnie na cenę ale jakościowo mają super:) teraz żałuje że nie robiłam u nich bo facet z Kartuz "Miłosz" to partacz... jakieś niedoróbki odpadające zawiasy...reklamacja zrobiona z łaską...trzeba było wszysko palcem pokazać...ale u niego ten sam projekt wyszedł 8 tyś. jeśli ktoś ma kasę to polecam KAMĘ:)
my wykanczamy mieszkanie-od podstaw
do jutra(poniedzialek) jest "bezwacie" na duze agdw saturnie-kupilismy lodowke ponad 1000zl taniej wiec warto sie przejechac.
a co do najtaniej... jak kupisz tania kuchnie to ci sie po 3 latach okleina od frontow odklei, jak kupisz tanie kafle np na promocji z castoramy to na 99% bedziesz miala z kilku partii-a wtedy widac roznice w kolorze
za to na niektorych rzeczach mozna zaoszczedzic-my np przycisk do geberita kupujemy zwykly bialy(200zl)zamiast kolorowego(700zl) i bedziemy lakierem malowac(20zl)
podobnie z kuchnia-zamawiamy w brw ale bez raczek-na kupujac w hurtowni te same raczki zaoszczedzimy 500
szafki do lazienki-zamiast kupowac normalne lazienkowe to bedziemy mieli kuchenne-roznica ponad 2000
i takie tam
ale ja sie z rodzicami co 2-3lata przeprowadzalam(mama architekt i ciagle miala inne wizje mieszkan) wiec troche wiem co i jak
do jutra(poniedzialek) jest "bezwacie" na duze agdw saturnie-kupilismy lodowke ponad 1000zl taniej wiec warto sie przejechac.
a co do najtaniej... jak kupisz tania kuchnie to ci sie po 3 latach okleina od frontow odklei, jak kupisz tanie kafle np na promocji z castoramy to na 99% bedziesz miala z kilku partii-a wtedy widac roznice w kolorze
za to na niektorych rzeczach mozna zaoszczedzic-my np przycisk do geberita kupujemy zwykly bialy(200zl)zamiast kolorowego(700zl) i bedziemy lakierem malowac(20zl)
podobnie z kuchnia-zamawiamy w brw ale bez raczek-na kupujac w hurtowni te same raczki zaoszczedzimy 500
szafki do lazienki-zamiast kupowac normalne lazienkowe to bedziemy mieli kuchenne-roznica ponad 2000
i takie tam
ale ja sie z rodzicami co 2-3lata przeprowadzalam(mama architekt i ciagle miala inne wizje mieszkan) wiec troche wiem co i jak
tak, brw. jesli bedziecie zamawiac ich kuchnie to najbardziej kumaci panowie sa w top meble na zaspie, tych na karwinach w tesco nie polecam(wlasnie tam w sobote spedzilam 3 godziny zamawiajac kuchnie gdzie przyszlam z lista ktore elementy chce-dene z ich katalogu a wklepanie tego w komputer zajelo mu 3h!!! i do tego z bledami), zaliczka w brw 30%, termin realizacji do 8 tygodni aha i co jeszcze wazne-bardzo dorgo wychodzi ich montaz, i czasem panom sie zdaza troche zniszczyc meble podczas montazu(wiem od kolezanki), lepiej jest kupic WKRETARKE AKUMULATOROWA koszt ok 100-150zl i samemu skrecac-czytelne instrukcje a do tego ile satysfakcji:)
aha i co do brw-kilka blatow maja takich ze listw przyblatowych nigdzie nie dopasujecie kolorem-wiec przpilnujcie zeby pan je wpisal do zamowienia:)
aha i co do brw-kilka blatow maja takich ze listw przyblatowych nigdzie nie dopasujecie kolorem-wiec przpilnujcie zeby pan je wpisal do zamowienia:)
hej ja wlasnie mam generalny remont mieszkanka.
kafelki zamawialam przez www.e-plytki.pl - przy zamowieniu pow.3tys rabat 2%, transport 147zl, plytki ktore ja wybralam to mialy roznice pomiedzy castorama 14zl na m2 !!!!!
kuchnie zamawiam w ikei,
elektryke czyli gniazdka,kontakty, oprawki do halogenów, LEDy ip przez allegro np. (oprawka stała do halogenu w castoramie 10,90 a na allegro 2,90, ruchoma wcastrowamie 14,90 na allegro 4,90), LEdy oj. 15-20zl różnicy na sztuce, gniazdka zamiast 18zl to na allegro placilam 8zl, kontakt zamiast 50zl na allegro 34zł
eeh sporo tego
wiec warto troche czasu poświęcic i przejrzec siec
kafelki zamawialam przez www.e-plytki.pl - przy zamowieniu pow.3tys rabat 2%, transport 147zl, plytki ktore ja wybralam to mialy roznice pomiedzy castorama 14zl na m2 !!!!!
kuchnie zamawiam w ikei,
elektryke czyli gniazdka,kontakty, oprawki do halogenów, LEDy ip przez allegro np. (oprawka stała do halogenu w castoramie 10,90 a na allegro 2,90, ruchoma wcastrowamie 14,90 na allegro 4,90), LEdy oj. 15-20zl różnicy na sztuce, gniazdka zamiast 18zl to na allegro placilam 8zl, kontakt zamiast 50zl na allegro 34zł
eeh sporo tego
wiec warto troche czasu poświęcic i przejrzec siec
Co do kafelek ja równiez nie polecam zakupu w sklepach typu Castorama, nie dość, że są one z różnych partii (odmienne odcienie) to bardzo często się zdarza się iż mają nierówne kąty co powoduje trudności w ich położeniu. Polecam bardzo Wemę, można tam kupić naprawdę dobre kafle w dobrej cenie.
Meble kuchenne na wymiar polecam Studio Antaris, fakt, ze cena dość wysoka ale jakość naprawdę super, żadnych zastrzeżeń zatem stosunek ceny do jakości odpowieni.
Panele kupowaliśmu w Komforcie, drzwi polecam DRE - duży wybór w Bel-Polu w Kowalach.
Meble kuchenne na wymiar polecam Studio Antaris, fakt, ze cena dość wysoka ale jakość naprawdę super, żadnych zastrzeżeń zatem stosunek ceny do jakości odpowieni.
Panele kupowaliśmu w Komforcie, drzwi polecam DRE - duży wybór w Bel-Polu w Kowalach.
zgadzam sie-w castoramie mozna kupic "to czego nie widac"
za to lampy,halogeny-duzy wybor-chyba najwiekszy i calkiem ok ceny sa w leroy merlin(nowy na przymorzu)
kafelki-wema a jak ktos chce cos mniej oklepanego-agena w sopocie(kolo skm kamienny potok)
a co do kuchni z ikei.... zauwazylas ze ta dolna listwe standardowe kuchnie maja ok 10 cm a w ikei ponad 20?? to na p[rawde robi roznice jesli chodzi o pojemnosc szafek(kiedys taka mielismy i najgorzej bylo z koszem na smieci-bebechy od zlewu do niego wchodzily bo byl podniesiony)
aha i co jeszcze-jak kupujecie dywan i nie zalezy wam na wymyslnych wzorkach to we wszystkich komfortach ta tzw resztki-wykladziny ktore im zostana szerokosci 2-3 matrow, z ktoryxch za pol albo 1/3 ceny mozna zrobic dywan
za to lampy,halogeny-duzy wybor-chyba najwiekszy i calkiem ok ceny sa w leroy merlin(nowy na przymorzu)
kafelki-wema a jak ktos chce cos mniej oklepanego-agena w sopocie(kolo skm kamienny potok)
a co do kuchni z ikei.... zauwazylas ze ta dolna listwe standardowe kuchnie maja ok 10 cm a w ikei ponad 20?? to na p[rawde robi roznice jesli chodzi o pojemnosc szafek(kiedys taka mielismy i najgorzej bylo z koszem na smieci-bebechy od zlewu do niego wchodzily bo byl podniesiony)
aha i co jeszcze-jak kupujecie dywan i nie zalezy wam na wymyslnych wzorkach to we wszystkich komfortach ta tzw resztki-wykladziny ktore im zostana szerokosci 2-3 matrow, z ktoryxch za pol albo 1/3 ceny mozna zrobic dywan
dziewczyny apropo remontu, jestem w trakcie poszukiwań drzwi i już brakuje mi sił, bo nie wiem gdzie kupić w przystępnej cenie tzn.przewiduje tak 1tys-1,2tys. tyle, że nie uśmiecha mi się kupowac stalowych które są w marketach Castoramie itp. czy na allegro, chciałabym drewniane, nie koniecznie z górnej półki.
Najtańsze drzwi i naprawdę bardzo ładne i dobrze wykonane są DRE, za 2 sztuki z futrynami regulowanymi i montażem zapłaciliśmy ok. 1 800 zł (co do grosza, dokładnie nie pamiętam). Do zamówienia i obejrzenia w Bel Polu w Kowalach.
Co do kuchni z Ikei, ja równiez nie odważyłabym się jej kupić, choć prezentują się naprawdę super ale jej montaż to musi być koszmar a jak wiadomo ściany nigdy nie są idealnie równe więc nie mam pojęcia jak dopasowuje się tą kuchnię do wnetrza.
Co do kuchni z Ikei, ja równiez nie odważyłabym się jej kupić, choć prezentują się naprawdę super ale jej montaż to musi być koszmar a jak wiadomo ściany nigdy nie są idealnie równe więc nie mam pojęcia jak dopasowuje się tą kuchnię do wnetrza.
Cześć mamusie.Właśnie zaczynam odkrywać uroki bycia w ciąży.Ale do urodzenia dzidzi też chce skończyć remont, a zostało 6 m-cy. Może zdąże:)
Wymieniałam ostatnio drzwi i okna. Dostałam tel. od znajomych i facet okazał się naprwde dobry- przede wszystkim tanio wycenił, montaż też ekspresowy, a nie tak jak inni sie ślimaczą .Miałam już doświadczeni a z poprzednią ekipą jak wymieniałam pierwszą turę okien to panowie poza piwem chyba nic nie wiedzieli.
Także śmiało mogę go wam polecić tel . 502 023 376 imię wyleciało mi z głowy niestety:)
Wymieniałam ostatnio drzwi i okna. Dostałam tel. od znajomych i facet okazał się naprwde dobry- przede wszystkim tanio wycenił, montaż też ekspresowy, a nie tak jak inni sie ślimaczą .Miałam już doświadczeni a z poprzednią ekipą jak wymieniałam pierwszą turę okien to panowie poza piwem chyba nic nie wiedzieli.
Także śmiało mogę go wam polecić tel . 502 023 376 imię wyleciało mi z głowy niestety:)
Jeśli chodzi o kafelki to polecam kupowanie przez www.plytki24.pl - są tam kafelki wszystkich najbardziej znanych producentów (Paradyż, Opoczno, Cersanit i inne), my kupowaliśmy jesienią, transport na terenie Trójmiasta był gratis, rozwozi ich samochód (nie kurier!), a cenowo to wyszło po 10 zł taniej na metrze kw.
Baterie, umywalki itp - allegro.pl, na 4 szt, baterii Ferro w porównaniu do cen w salonie w Gdańsku zaoszczędziliśmy 300 zł
Baterie, umywalki itp - allegro.pl, na 4 szt, baterii Ferro w porównaniu do cen w salonie w Gdańsku zaoszczędziliśmy 300 zł
Witamy serdecznie, osoby które chca kupic w rewelacyjnej cenie płytki ceramiczne, płytki ścienne, gresowe, podłogowe zapraszamy do odwiedzenia strony www.twojaplytka.pl. Polecamy Państwu płytki ceramiczne, płytki gresowe, płytki łazienkowe. Zapewniamy własny transport. Posiadamy najlepszej jakości płytki Opoczno, płytki Paradyż, Tubądzin POLECAMY
http://www.twojaplytka.pl/plytki_podlogowe_25x35-k374-0-3-default.html
http://www.twojaplytka.pl/plytki_podlogowe_25x35-k374-0-3-default.html
a ja polecam panele firmy TARKET ...
podłogi przetrwały pomimo tego,że:
- dwa razy mnie zalało,
- cztery razy zdejmowana była podłoga (średnio co rok mam remont w domu - kobieta zmienną jest ;)),
- no i najgorsze co przeżyła - dwie tony spadającego gruzu z sufitu przy okazji jak firma remontowa przebijała się z góry nie zabezpieczając podłogi na dole ...
baterie polskiej firmy KFA - bardzo pożądne, ceny przystępne
wszelkie drobnostki (choć bardzo kosztowne) np. gniazdka, halogeny, ledy - allegro
kafle kupiłam w castoramie i w chemi - nie jestem zadowolona, odpryskują, mam wrażenie jakby były drugiego gatunku ...
podłogi przetrwały pomimo tego,że:
- dwa razy mnie zalało,
- cztery razy zdejmowana była podłoga (średnio co rok mam remont w domu - kobieta zmienną jest ;)),
- no i najgorsze co przeżyła - dwie tony spadającego gruzu z sufitu przy okazji jak firma remontowa przebijała się z góry nie zabezpieczając podłogi na dole ...
baterie polskiej firmy KFA - bardzo pożądne, ceny przystępne
wszelkie drobnostki (choć bardzo kosztowne) np. gniazdka, halogeny, ledy - allegro
kafle kupiłam w castoramie i w chemi - nie jestem zadowolona, odpryskują, mam wrażenie jakby były drugiego gatunku ...