Widok
czy ktoś buduje jeszcze normalne mieszkania?
Od kilkunastu miesięcy szukamy dwupokojowego mieszkania o standardowym układzie: dwustronnym, z osobną kuchnią, kierunki świata południe-zachód lub południe-wschód, gdzie mały pokój będzie miał większy metraż niż "nowoczesne" 8,5 m2 a kuchnia nie będzie nędzną imitacją zwaną aneksem w czarnym kącie bez okna. Są takie inwestycje?
Jednak coś tam znalazłam http://www.osiedlepieciumostow.pl/tabela_mieszkan
"mały pokój będzie miał większy metraż niż "nowoczesne" 8,5 m2"
==
To wcale nie jest nowoczesne. Raczej PRLowskie. Nie pamiętasz mieszkań 65m2 w których dwa najmniejsze pokoje miały po 6m2 (2 na 3 metry), kolejny 9m2 no i "salon" 15m2 (na szczęście z balkonem)?
Ale fakt - osobna kuchnia była. I łazienka oraz wc.
Ale po części masz rację - jak czytam ogłoszenia treści mieszkanie trzypokojowe o pow. 45m2 ( a nawet czytałam mniejsze powierzchnie) to współczuję nabywcy. Na takiej powierzchni to dwa pokoje i kuchnia oraz łazienka się zmieszczą.
Więc teraz rozumiesz skąd zamiana kuchni zamkniętej na aneks. Dzięki temu powstaje dodatkowy pokój.
==
To wcale nie jest nowoczesne. Raczej PRLowskie. Nie pamiętasz mieszkań 65m2 w których dwa najmniejsze pokoje miały po 6m2 (2 na 3 metry), kolejny 9m2 no i "salon" 15m2 (na szczęście z balkonem)?
Ale fakt - osobna kuchnia była. I łazienka oraz wc.
Ale po części masz rację - jak czytam ogłoszenia treści mieszkanie trzypokojowe o pow. 45m2 ( a nawet czytałam mniejsze powierzchnie) to współczuję nabywcy. Na takiej powierzchni to dwa pokoje i kuchnia oraz łazienka się zmieszczą.
Więc teraz rozumiesz skąd zamiana kuchni zamkniętej na aneks. Dzięki temu powstaje dodatkowy pokój.