Widok

czy macie już kombinezony/buty dla dzieci na zimę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam w piątek na zakupach - w planie 2 pary butów dla chłopców, 2 kurtki, 2 pary spodni zimowych. Plan był prosty, ecco/geox w outlecie, potem kappahl w matarni i ew. w GB. I tutaj się zdziwiłam nieco - zimowe buty w ecco dla chłopca były tylko do rozmiaru 21, potem od 25 do 28. A ja szukałam 23 i 31. W sklepie ecco w matarni - w rozmiarze 23 1 para. Kombinezonów w rozmiarze, który szukałam też nie było, ostatnia kurtka dla młodszego była w klifie, ale pani nawet nie mogła mi jej odłożyć...Dla starszego kurtki też już nie było...

Czy jesteście już w pełni zaopatrzone - w końcu zima za rogiem???
Nie cierpię kupować rzeczy zimowych latem, bo wtedy straszą w szafie i mam wrażenie że z każdym dniem robi się coraz zimniej. Ale jeszcze miesiąc temu w h&m były boskie czapki ze star wars, a 2 tygodnie później już tylko z elmo i ciasteczkowym potworem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przepraszam, że nie na temat, a jakie ceny kozaków ecco w outlecie?
od 180 do 220 zł buty ecco,
w sklepie w matarni 299 zł
W zeszla zime kupilam fajne spodnie narciarskie Brugi, w sumie byly troche za duze, sniego za to nie bylo, wiec mam nowki na ten rok. Kurtke mam Zary, myslalam, ze bedzie za mala, ale jest ok. Wiec zostaje. Jesli w trakcie zimy bedzie za mala to kupimy wieksza. Z butami to w sumie nie wiem, bo tez zostawilam zeszloroczne ECCo, ale obawiam sie, ze beda za male, musze sprawdzic, zebym faktycznie bez butow nie zostala.
akurat szukam zimowych rzeczy, ale kupuję w internecie, bo z 2-latkiem i noworodkiem chodzenie po sklepach odpada

z kupnem bucików jeszcze poczekam, na razie kupiłam cieplejsze zabudowane ale jeszcze nie kozaki
ja kupiłam wczoraj synkowi ecco r.28 na szadółkach i nie widziałam tańszych niż 230zł. Kozaki za kostke kupiłam po 230 a wyższe były po 240pln.
Wczoraj były z tych większych rozmiarów głównie 29,30,31.
mamy kurtkę NEXT :P

kombinezon Tchibo z zeszłego roku miał zapas- nie wiem czy wystarczający aby przechodzić drugą zimę? zobaczymy :]

kurtka Coccodrillo z zeszłego roku też była dość obszerna :P nie wiem czy w tym roku będzie jeszcze dobra?
ja w piątek widziałam najtańsze po 189 chyba, ale to te w rozmiarze 20-21

te wyższe niż za kostkę wydają się być okropnie niewygodne
Jesli chodzi o buty pow. rozmiaru 30, to na Szadolkach zazwyczaj tragedia, szkoda czasu! Ja staram sie kupowac po sezonie, jak zdaze oczywiscie sie na cos zalapac :) w zeszlym roku kupilam Ecco za 199zl - tez dwie pary zawsze musze.. plus kurtki zimowe za 50 i 70zl! Kupuje ok. rozmiar/poltora wieksze, ale wiadomo, to ryzyko, bo nogi czasem nie urosna w przeciagu roku za wiele, a czasem i dwa numery wiecej, co do ciuchow, to mniejszy problem, bo i cena mniejsza, a i czesto w rozmiar uda sie wstrzelic ;)
image
Nam brakuje kurtki i butów, choć tym pierwszym się nie martwię, to z butami bardzo kiepsko- wykupione, rozmiarów brak, albo ceny takie, aż się słabo robi. W sklepach z obuwiem nie widziałam zimowych dla dziecka za mniej niż 200zł, jakaś paranoja.
w tchibo sa za chyba 90 pln
jest na allegro outlet i maja ecco ostatno ogladalam bylo sporo takich butow do 24 dla dzieci za to dla mojego juz powyzej 24 do 27 srednio. ale my mamy juz dwie pary butow a ombinezon kupilam na wiosne jak byly wyprzedaze w coccodrillo i mialam schowany w lozku w worku prozniowym plus jeden mam jednoczesciowy z zeszlej zimy co byl troche za duzy wiec mysle ze starczy jeszcze jakas fajan czapa szal i rekawice ale na to jeszcze troche mam czasu.
W tym roku tknęło mnie i już 4 września byłam w ecco na szadółkach - chyba jedyny dzień kiedy była pełna rozmiarówka kozaków i dość spory wybór. Mąż stukał się w głowę jak usłyszał gdzie i po co jedziemy - dziś jest mi ogromnie wdzięczny bo słyszał o szaleństwie z butami i ich cenami :) Kupowałam rozmiar 28 za 160 zł.

Kombinezon okazał się dobry z zeszłego roku - kupiliśmy troszkę na wyrost i będzie na koniec zimy idealny rozmiarowo. Czapka też jest ok.

Młodszemu który za kilka dni się urodzi też już kupiliśmy kombinezon - 2 tygodnie temu w pierwszy dzień jak trafiły do Smyka. Wybraliśmy takie duże 68 żeby starczyło na całą zimę.

Po prostu mam zwyczaj dzwonić do wybranych sklepów i dopytywać się o aktualizację asortymentu.
Ja wczoraj łaziłam po sklepach i spory wybór ciuchów zimowych był w smyku i w kappalu. Wydaje mi się że w H&M dopiero wchodzą zimowe rzeczy bo wcześniej jak patrzyłam to nie było żadnych czapek a wczoraj już był jakiś wybór.
Buty fajne widziałam w dichmanie. za 80 zł:)

Ja mam dla młodej kurtkę z zeszłego roku szukam tylko do niej spodni ocieplanych ale nie wiem czy nie kupię na allegro używanych.

Butów zimowych jeszcze nie kupuję bo boję się że urośnie jej noga. Jak nie wyhaczę okazji w ecco kupię jej te w dichmanie.

Aktualnie szukam fajnego kompletu czapka szalik rękawiczki ale nic nie ma...
imageimage
ja mam sprzedaż kozaki ecco rozmiar 26 w idealnym stanie, gdyby ktoś szukał:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/kozaki-ecco-r-26-stan-idealny-ogl5597648.html
Ja dla coreczki (3 lata) mam zeszłoroczny kombinezon tchibo, w zeszlym roku byl duzy, nosila go tylko troche pod koniec zimy, teraz bedzie dobry, zmiesci sie tez w kurtke ze spencera z zeszlego roku i w plaszczyk. Kurtki zimowe za małe posprzedawałam w większości, i bardzo szybko "poszły", została mi jeszcze z dorą na sprzedaż, bo myślałam że córcia się zmieści. Co do czapek i szalikow to jeszcze przymiarki przed nami, kupilam za to grube rękawice w H&M. Buty toteż niewiadoma, mamy geox alaska z zeszlej zimy,myślę że na początek sezonu bedą jeszcze dobre. A synek (10 m-cy) ma kombinezony i kurtki które kupowałam z pozimowych wyprzedaży celując w wiek, mam nadzieję że się dobrze wstrzelilam;) Ale to też ma swoje minusy- mam sporo nowych rzeczy,które potem wystawiam na allegro,bo rozmiar się nie zgadza
Buciki z Tchibo fajne, przymierzaliśmy, ale za niskie na podbiciu, w Deichmannie to samo, z tego powodu nie mogę kupić nic z internetu. My szukamy roz26.
My byliśmy wczoraj na Matarnii i kupiliśmy Młodemu buty zimowe w CCC. Cena fajna bo 59.99 przecena z 89.99
Zastanawiam sie, ale moze to kwestia wieku. Moj synek juz w zeszlym roku uzywal tylko 1 kurtki zimowej i jednych spodni narciarskich. Druga kurtka nie byla uzywana, ale oddalam ja razem z uzywanymi spodniami, drugie spodnie mam nowe na ta zime. U nas sprawdza sie jedna para narciarskich i z 5 par ocieplanych, ale normalnych spodni. Mamy rozne, z zewnetrznego materialu lekko nieprzemakalnego, jeansy, polarowe, i oprocz polarowych wszystkie sa z podszewka dodatkowa. Do samochodu, kina taetru, galerii handlowej wogole sie narciary nie sprawdzaja, a tamte jak najbardziej, to samo do szkoly. A na sanki jedna para wystarczy.
Kurtki tez nie wiem po co dwie. Ale powtarzam, kwestia wieku, moze... maluchy nie maja innych obowiazkow poza siedzeniem w sniegu to w sumie cos na zmiane moze byc potrzebne.
A ja myślę, że to kwestia rzeczy - dobre ubranie z membraną, wiatro i wodoszczelne czy buty nie przemokną, za to kosztują nie raz tyle co 3 pary tańszych...I takich lepszych rzeczy wystarczy mieć wszystkich po jednej, tak przynajmniej praktykujemy:)

Za to gdybym miała dziewczynkę to miałaby ze 2 kurteczki i płaszczyk i buty - jedne kozaczki, jedne emu, jedne śniegowce...

A dla chłopca wiadomo wystarczy kurtka, spodnie buty...i koniecznie bez kolorowych wstawek - w kappahlu była fajna czarna kurtka, ale miała fioletowy zamek przy kieszeni, to mój starszak nawet jej nie chciał przymierzyć:)
Mysle, ze moze tak byc. Nawet Ecco ma lepsza i gorsza wersje butow. W zeszlym roku mielismy ta lepsza i powiem szczerze naprawde widac i czuc roznice. O przemakaniu to wogole nie ma mowy.
My mamy kombinezon 1-częściowy z tchibo, do tego jakiś drugi w planie.
Buty jesienno/zimowe crocs kozaki ocieplane, do tego pewnie dokupimy dei-tech z deichmanna. Mieliśmy w zeszłym roku i były świetne.
Ja się nie zdecyduje na deichmany, bo podobno doprowadzaja do wad postawy... zdecydowanie stawiam na firmę Memo, która ma ortopedyczne i zwykłe buckii z mozliwoscia dołożenia odpowiedniej wkładki. To ma sens :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja wlasnie wrocilam z zakupow :) Spodnie dla starszej mam z zeszlego roku, wiec zostala tylko kurtka do kupienia. W Fashion Housie kupilam buty Ecco r.22 (149,90 PLN) i Geoxy r.25 (249,90 PLN) oraz kurtke w Coccodrillo za 150 PLN r. 104 :) Dla mlodszego potrzebuje jeszcze kombinezon 2-czesciowy r.80, ale chce uzywany Coccodrillo z Allegro (max. za 100 PLN mysle, ze dostane) i Maluchy sa zaopatrzone :):):)
Ilona nie wiem skąd wzięłaś informację że buty z deichmana powodują wady postawy ale nie wiem czy wiesz że nie zaleca się zakładania dzieciom żadnych ortopedycznych butów jeżeli nie ma takiej potrzeby - czytaj zalecenia lekarza. My ostatnio przerabialiśmy ortopedę i powiedział że absolutnie żadnych udziwnionych ortopedycznych butów, z wkładkami itd. zwykłe proste, wygodne, elastyczne buty. te z deichmana takie są.

Wracając do ilości ciuchów zimowych to młoda będzie miała jeden zestaw na śnieg czyli kurtka i spodnie (zastanawiam się nad kombinezonem ale to zobaczę jaka będzie zima) i jeden płaszczyk właśnie na inne wyjścia niż zabawa na śniegu. Do tego ocieplane spodnie typu jeansy - nawiasem mówiąc takie wczoraj kupiłam w C&A za 40 zł:)))
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nad dwuczęściowym się zastanawiam, ponieważ babcia podarowała nam jednoczęściowy coccodrillo a ja kupiła wcześniej też jednoczęściowy z tchibo, więc może kupię już w trakcie wyprzedaży, taki na przyszłą zimę. Spodni to u nas cała masa, bo niestety jedno wyjście i zaraz do prania, wyciera każdy kąty plami itp. Miała któraś z Was kurteczki firmy Mariquita?
buty juz mamy kozaczki w tamtym roku mieliśmy te z deichmana Deitexy w tym roku skusiłam się na te z Lidla tez mają tę membranę a o połowe tańsze
kombinezony mamy dwa z ubiegłego roku jednoczesciowe jeden taki na cieplejszą zimę z metki rozmiar 74 ale nadal jest obszerny na młodą a mierzy jakies 86 cm
przydałaby się kurteczka
no i rozglądam się za fajnym zestawem czapa szalik i rekawiczki
image
A my kupilismy butki elefanten z daichmana i kombinezon jednoczesciowy w h&m.brakuje nam jeszcze rekawiczek i szalika-golfik.
Ja mam kombinezon z zeszłego roku, o dziwo jeszcze pasuje. Kurtkę kupiłam w Zarze, nie mam czapki, szalika i rękawiczek, ale nic mi się nie podoba.
Buty chcę zobaczyć w Bartku (6 i 7 z kuponem z ELLE jest -20% na wybrane modele), mam jeden model na oku.
co do czapek to ostatnio widziałam w Lidlu komplet czapka, rękawiczki i szalik za 17,99 zł, nie wiem czy jeszcze są,
ale licytacja, kto ma ecco i za ile, kto ma jaki kombinezon i za ile, chwalicie się, czy żalicie?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
dziewczyny jakie macie buciki ecco na zaime,jakie polecacie modele?
Ja do Ecco się nie przekonałam, zdecydowanie wole geoxy.

Kombinezon mam kaxa jednoczesciowy.
Kurtkę puchowa z zary.
I Chyba z 10 innych kurtek z lumpa takze młody jest ubrany.
Raczej ustalamy kto na jaką okazję trafił. Jak masz jedno dziecko to pikuś ale przy dwójce i więcej trzeba się trochę pogimnastykować żeby utrafić coś dobrej jakości i relatywnie niskiej cenie. Bo później stoisz w takim sklepie ecco i już nie wiesz czy 200 zł to dużo czy mało jak za dany model buta dla dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mała dostała na urodzinki kurteczke a'la płaszczyk ze smyka 86 (ok 100zł) ale wydaje się mała więć nie wiem czy wytrzyma aż do marca- zobaczymy, moja mam chce dokupic do tego jakieś spodenki ocieplane i jeden zestawik będzie. Mi udało sięzakupic kombinezon z cocodrillo na allegro za 89,99 :) nowy 86 ale jest to duże 86 więc powinno do marca starczyc spokojnie bo teraz jak mierzyłam w sumie na piżamke to jest sporo za szeroki ale wiadomo dojdzie bluza czy sweterek i będzie ok gorzej z butami z neta odpada bo w podbiciu mało które wchodzą na nóżkę - mała ma kapciuszki 18/19 więc buciki będe pewnie potrzebowac 20 i zastanawiam się czy starczą na całą zimę? jak to było u waszych maluchów? mała ma teraz 13miesięcy
image
My też jeszcze nie bardzo do zimy przygotowani
tzn. coś tam mamy z zeszłego roku, co było przyduże na córkę, ale na 100% nie starczy nam to na cała zimę.
No i kombinezonu w ogóle jeszcze nie mamy, ani pomysłu gdzie go kupić ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
moim chłopakom w TYM wieku (ok. 12-18 mcy) noga nie rosła tak szybko i buty wystarczały zawsze na cały sezon (na szczęście:) ale jakby co to już w styczniu/lutym można kupić buty z przeceny więc aż tak nie boli;)
mój starszy rok temu miał buty na zimę (sprzed 2 lat jeszcze) w rozmiarze 28, teraz ma 32... w ogóle cały urósł, po wakacjach musiałam kupić mu praktycznie wszystko - łącznie z majtkami i skarpetami:P
i tak sobie wspominałam jak potrafił 2 zimy w jednych butachc czy kombinezonie przechodzić...
Kupiłam takie, tylko całe czarne: http://www.reserved.com/pl/kids-collection/boy-092-128/shoes/U0356
Są lekkie, mają sztywną piętkę, grubą podeszwę. Wyszłam ze sklepu zadowolona:)
Balbinka a to skora?
Sprawdzę metkę to napiszę
Oto inofo z metki: z wierzchu są całe skórzane, w środku materiał włókienniczy a podeszwa inny materiał. Od siebie dodam, że są dobrze wykonane, wkładka wewnętrzna wyjmowalna a i nie są luźne w kostce.
zuza w którym Elle był ten kupon na rabat do sklepu Bartek?
W obecnym numerze ELLE są kupony rabatowe.
Przedwczoraj kupiłam bardzo fajne kozaki 28 BEFADO w sklepie YOKI na Abrahama w Gdyni. Mają membranę i są cieplutkie. Córeczka bardzo zadowolona - już szykuje się na lepienie bałwanka kiedy spadnie śnieg.
Justyna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Podobno mają jakąś fajną promocję?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny, jeżeli jesteście w stanie poczekać jeszcze dwa tygodnie z zakupami, to podpowiem, że w weekend 17-21.10 będą rabaty z Avanti, trzeba kupić gazetę, jest już teraz w kioskach:) Wiem że w Ecco np. będzie 20 % rabatu, nie wiem jak w innych sklepach ale np. w Reserved jest zawsze 20%, w Cubusie 30%.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Bartku też będzie - 20% z AVANTI.
nie ma na bartka bo kupilam specjalnie i nie ma
image
Na Bartka nie ma zniżki, bo specjalnie poszłam zobaczyć.
W takim razie jest w Claudii bo kupowałam obie gazety jednocześnie, sprawdzę wieczorkiem i napiszę.
ok dzięki
image
Potwierdzam, w Claudii jest kupon na -20% do Bartka.
Ja mam kurteczkę Hi-Tec z zeszłego sezonu. Mały jeszcze z niej nie wyrósł, a jest porządnie zrobiona i w sumie wygląda jak nowa, więc spokojnie jeszcze w niej pochodzi. Muszę się za to rozejrzeć za butami, bo z nich wyrasta szybciej niż z ubrań :/ W każdym razie dzięki za wskazówki, muszę się powoli rozejrzeć po sklepach.
Co nie boli, to nie życie, co nie przemija, to nie szczęście.
Bylismy pierwszy raz w zyciu na Szadolkach i kupilam Ecco 29, za 220zl. Cena dobra, a z rozmiarowka maja cos nie tak, albo moj synek jest na granicy rozmiarow. W zeszlym roku nosil buty 27 a kozaki Ecco musielismy kupic 28. Poniewaz w tym roku nosi 28 to myslalam, ze beda jeszcze dobre. Ale na miejscu sprawdzilismy 29 i bylo prawie na styku, 7mm wkladka dluzsza od stopy. No to bede teraz te 28 sprzedawac ;). Nie wiem co Ecco ma z zimowymi, pozostale buty sa ok, chociaz faktycznie mniejsze od innych, ktore uzywamy.
A kiedy byliscie?
W sobote.
White_rabbit u nas jeszcze bardziej odstrzelona róznica z tym ze dotyczy nie tylko ecco ale wszystkich zimowych

normalnie biegał w bartkach 25 w domu ma ecco 26 i myslałam ze bedzie dobre ale jak mu włoze druga skarpete to mówi ze ciasno

tak wiec ostatecznie kupiłam mu 27

a wracajac do tematu ja kupiłam w necie udało mi sie trafic na primigi za 190 ..

a kombinezon mamy jeszcze z zeszłego roku był za duzy - teraz moze wystraczy jak nie na cała zime to - chocby do zimowej wyprzezy ...
white rabbit a jaki model brałaś? tzn. z tych niższych czy wysokie? miałam właśnie zamawiać superfity dla starszego (w zeszłym roku nam się sprawdziły rewelacyjnie),ale może się jeszcze wstrzymam i podjadę z nim na szadółki...
młodszy w tym roku będzie nam testował dei-texy z deichmanna (w razie przemakania mam dla niego rezerwowe ecco po bracie)
Wysokie, marnie wygladalo u nich z wiekszymi numerami. 29 wzielismy ostatnie z tych, ktore nam sie podobaly, ale mysle ze cos doszlo jeszcze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry