Widok

czy mogę pracować w przedszkolu?

Praca Temat dostępny też na forum:
z tytułem licencjata z pedagogiki resocjalizacyjnej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tego co wiem, to w przedszkolu jako np. panie do pomocy (nie wiem jak to fachowo nazywa, chyba nauczyciel wspomagający) mogą pracować osoby bez wykształcenia, ale czy jako nauczyciel to nie wiem. W przedszkolach prywatnych czy punktach opieki w ogóle są inne zasady. Tam trzeba mieć chyba jednego nauczyciela wykwalifikowanego. Reszta może nie mieć doświadczenia.
Ale jak jest dokładnie to nie wiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Reszta może nie mieć wykształcenia - miało być
w marcu byl program wolontariatu w zlobkach, zwracaja koszty dojazdu i daja dokumenty, to dla osob szukajacych doswiadczenia w zawodzie

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojmiasto/gdanskie-zlobki-szukaja-wolontariuszy,1,5063273,region-wiadomosc.html
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
nie masz uprawnień do bycia wychowawcą grupy ale jako pomoc może gdzieś cię zatrudnią.
To w ogóle kiepskie wykształcenie do pracy w oświacie, bardziej się nadaje wiadomo w ośrodkach, policji lub więzieniu jak wiesz:)
Mozesz zrobić uzupełniające z innej pedagogiki lub później podyplomówkę to wtedy łatwiej gdzieś startować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
bimka ,w przedszkolach TO nazywa się wożna oddziałowa a także tzw niania ,to jest dopieroooo sajgon.
Uzurpują sobie prawa (niania) że ho ho,
zakres obowiązków mają głęboko w d*pie.
Nie da rady.Musiałabyś mieć skończoną np.wczesną edukację z logopedią,by pracować jako nauczyciel w przedszkolu.Możesz za to spróbować jako pomoc nauczyciela,ale jak wiadomo to już nie to samo.. inne warunki pracy i płacy..
Nie możesz, żeby być nauczycielem wspomagającym, to trzeba mieć ukończoną oligofrenopedagogikę. Proponuję Tobie ukończyć podyplomówkę z edukacji wczesnoszkolnej z przedszkolną i wtedy startować do przedszkola;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystko zalezy od przedszkola :)
oprocz nich masz masy placowek dla dzieci, prywatnych, tam bez problemu :) No i kasa lepsza pod warunkiem ze cos pozatym jeszcze potrafisz, np doskonale znasz jakis jezyk obcy itp.
nie nie możesz ponieważ nie masz uprawnień nauczycielskich.
§ 20.ust 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. Nr 50, poz. 400) zgodnie z którym kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela-pedagoga w szkołach podstawowych i gimnazjach posiada osoba, która ukończyła:

1) studia magisterskie na kierunku pedagogika w specjalności odpowiadającej prowadzonym zajęciom oraz posiada przygotowanie pedagogiczne
lub
2) studia magisterskie na dowolnym kierunku i studia podyplomowe w zakresie prowadzonych zajęć oraz posiada przygotowanie pedagogiczne.

Lub ukończyła:

a) studia pierwszego stopnia na kierunku pedagogika w specjalności odpowiadającej prowadzonym zajęciom oraz posiada przygotowanie pedagogiczne lub
b) studia pierwszego stopnia na dowolnym kierunku (specjalności) i studia podyplomowe z zakresu prowadzonych zajęć oraz posiada przygotowanie pedagogiczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie :) a przygotowanie pedagogiczne to inaczej są to uprawnienia nauczycielskie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

jak sobie rdzicie z siwymi włosami? (8 odpowiedzi)

Jestem brunetką i niestety mam już sporo siwych włosów...mam już dosć częstego farbowania.. po 3...

do góry