Widok

czy mój narzeczony powinien isc do ślubu w mundurze?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chcialabym bo swietnie wyglada ale czy to teraz jest modne...nie wiem jak to zostanie przyjete przez reszte...czy ktoras z was miala lub ma podobny dylemat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zalezy jaki mundur

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lotniczy...stalowy...ze sznurami medalami odznakami wyglada fajnie ech gdyby nie te smieszne buty...
Mundur jest zawsze w modzie. Jestem za!!! Chociaż dziewczyną nie jestem.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co to za mundur?
facet zawsze fajnie wygląda w mundurze i myśle że jak nie wszystkim to większości spodoba się facet w mundurze na własnym ślubie

image[/url]
image
jezeli jest lotnikiem lub z marynarki lub akademii morskiej to tak, jezeli nie... to sadze ze nie moze nosic munduru bo wyglada to jakos nie na miejscu. dziadek i tata brali slub w mundurach ;-)) bo konczyli szkoly morskie

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bym chciała aby mój szedł w mundurze

gdzieś tu była relacja ze ślubu , na którym pan młody był w mundurze! jak dla mnie to super wyglądało!

kuuupe lat temu mój tata brał ślub w mundurze, zielonym, ale cywilny tylko, kościelny w garniturze , ale to inne czasy były :) Zdjecia od fotografa z tamtego dnia są super :) naprawdę super się prezentował!
A dużo dużo później zdarzyło mu się występować jako świadek na ślubie swojej chrześniaczki też w mundurze, na jej wielką prośbę. Rodzina była zachwycona! To pewnie zależy jakie są zwyczaje i wartości w danej rodzinie.

A poza tym w jednej galerii ślubnej gdzieś kiedyś w czeluściach internetu wpadło mi w oko zdjęcie pary gdzie młody był w mundurze i to zielonym. I miał szpaler z kilkunastu szabli w wykonaniu kolegów po fachu :)

Zadnych zastrzeżeń nie mam do ślubu w mundurze! uważam że wypada! jeśli tylko pan młody się dobrze czuje i nie wstydzi nosić munduru w tym ważnym dniu! bo mundur to wiecie nie tak hop siup , to jest pewien ceremoniał i należy mu się "respect" . I prawą rękę musi miec wolną , koniecznie, bo jakby spotkał innego w mundurze to honory oddaje. czyli panna młoda po jego lewej wtedy idzie

imageimage
image
gdzieś tu była relacja ze ślubu , na którym pan młody był w mundurze! jak dla mnie to super wyglądało!

kuuupe lat temu mój tata brał ślub w mundurze, zielonym, ale cywilny tylko, kościelny w garniturze , ale to inne czasy były :) Zdjecia od fotografa z tamtego dnia są super :) naprawdę super się prezentował!
A dużo dużo później zdarzyło mu się występować jako świadek na ślubie swojej chrześniaczki też w mundurze, na jej wielką prośbę. Rodzina była zachwycona! To pewnie zależy jakie są zwyczaje i wartości w danej rodzinie.

A poza tym w jednej galerii ślubnej gdzieś kiedyś w czeluściach internetu wpadło mi w oko zdjęcie pary gdzie młody był w mundurze i to zielonym. I miał szpaler z kilkunastu szabli w wykonaniu kolegów po fachu :)

Zadnych zastrzeżeń nie mam do ślubu w mundurze! uważam że wypada! jeśli tylko pan młody się dobrze czuje i nie wstydzi nosić munduru w tym ważnym dniu! bo mundur to wiecie nie tak hop siup , to jest pewien ceremoniał i należy mu się "respect" . I prawą rękę musi miec wolną , koniecznie, bo jakby spotkał innego w mundurze to honory oddaje. czyli panna młoda po jego lewej wtedy idzie

imageimage
image
no i puenta! :)

Issabella! jeśli Twój narzeczony nie ma nic przeciwko to ja uważam że to będzie bardzo ładny gest jak ubierze mundur i janko ma racje mundur zawsze modny! ( tylko galowy , nie poloowy :) ) Na dowód jeszcze mi się przypomniało, koleżankę , we wrześniu ubiegłego roku , prowadził do ołtarza tato , oficer marynarki w mundurze ! o! :)

imageimage
image
moi koledzy z Akademii Morskiej brali sluby w mundurach
mój mąz już nie bo dawno po zakończeniu studiów ;)
super to wygląda

image
image
Mi też się podoba, niech idzie, fajnie to wygląda.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Mój mąż na ślubie był w mundurze Marynarki Wojennej, wyglądał wspaniale, od nowa się zakochałam :-) , dawno temu mój wujek brał ślub w mundurze lotnika i też wyglądał ekstra. Nie przejmuj się zdaniem innych, zróbcie tak jak Wam się podoba, bo to Wasz wielki dzień :-)
moj kolega w kosciele byl w mundurze(absolwent Akademii Marynarki Wojennej) a na wesele przebral sie w garnitur, to tez jest jakies wyjscie:)

dziekuje bardzo...mysle ze bedzie pieknie...mój ukochany wyglada naprawde pieknie w mundurze i to jego spojrzenie ta duma...
Olcia u kogo sie malowałas?
Oczywiście że w mundurze. Mój mąż jest żołnierzem zawodowym Marynarki Wojennej i również brał ślub w mundurze. Bardzo elegancko to wygląda, a jeśli chodzi o buty - to może ubrać inne. My tak zrobiliśmy, kupiliśmy elegancki czarne buty - bo te ich "pantofelki" kompletnie mi się nie podobały.

image image[/url]
Jasne, że tak:D Będzie super razem wyglądac:D

image
no własnie Issabela! dobrze to ujełaś :) duma!

ps za mundurem panny sznurem :) przysłowia mądrością narodów :)

imageimage
image
Ja także popieram, jeżeli mundur ładnie sie prezentuje. Bo szczerze mówiąc te z Akademii Morskiej są beznadziejne (pod względem materiału). Jak zapytałam narzeczonego, czy chciałby ubrac mundur na ślub odpowiedział "nigdy w życiu":) Ale jak jakiś fajny mundur to pewnie, że tak!

mezczyzni w mundurach ach....moj niestety powiedział ze za chiny ludowe go nie załozy na slub.Mowi sie trudno ale jesli ma sie zle czuc to i ja bede szczesliwa jak on bedzie sie dobrze czuł...akurat jak załatwialismu w usc formalnosi to akurat na stole kezały zdjecia jakiejs pary i facet był w mundurze.Wszystko zalezy od tego czy on ma ochote go załozyc:)
Mój mąż miał też na sobie mundur marynarki, wyglądało to zjawiskowo, wszystkim się podobało, a jakie zdjęcia.....

image

Hmm, może to kontrowersyjne co teraz powiem ale wolę w garniturze niż w mundurze. W końcu to z nim bierze się ślub a nie z "wojskiem". I taka uroczystość ma dla mnie charakter bardzo osobisty...

Gdyby mój narzeczony był "mundurowym", bardzo bym chciała aby w mundurze poszedł do ślubu. A do tego galowe mundury lotników są powalające :))
Pozdrawiam
Ola

ja uwazam tak samo...chce wyjsc za maz za "czlowieka a nie za jego zawod"...
nikt nie wychodzi za ''zawód'' dziwnie to sformułowałeś(aś)
moze powinnam uzyc innych slow...ale nie zrozumialas sensu wypowiedzi?skoro jeszcze przyznaje racje wypowiedzi wyzej....mysle, ze doskonale wiesz o co mi chodzi...
ale czepic sie szczegolikow trzeba, co nie??
A ja uważam, że to fatalny pomysł, nie wydajesz się wówczas za swojego ukochanego tylko za wojaka. Mi by to nie odpowiadało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mundur zdecydowanie na tak :)
estragonka,prawda jest taka,że czy on będzie w mundurze czy nie, Ona i tak wyda się za swojego Ukochanego, który jest wojskowym... Tak jak niektóre z nas wydają sie za kucharzy, bankowcow, przedstawicieli handlowych itd itp....

ola mucha napisał(a):

> estragonka,prawda jest taka,że czy on będzie w mundurze czy
> nie, Ona i tak wyda się za swojego Ukochanego, który jest
> wojskowym... Tak jak niektóre z nas wydają sie za kucharzy,
> bankowcow, przedstawicieli handlowych itd itp....
>
>

Ale żadna z nas nie chciałaby Pana młodego w fartuchu kucharskim, koszulką z logo firmy czy w odblaskowym stroju inżynierskim ;-) No a wojskowy w mundurze to niby inaczej :-)

wchildchild - dokładnie!!!!!
Ale takie gadanie,ze jesli On będzie w mundurze to dziewczyna wyda się za mąż za wojskowego a nie Ukochanego to dla mnie (nikogo nie obrażając) lekka bzdura :) Bo w czym ten Pan Młody by do tego slubu nie poszedł to i tak Ona bierze ślub z ukochanym - i to jest naistotniejsze!
A galowe mundury na takie uroczystości sa jak najbardziej na miejscu.

Nie kwestionuję broń Boże uczucia między nowożeńcami, bo ani garnitur ani mundur nie gwarantuje miłości... I nie ma żadna z nas prawa podważać tego że każda z nas wychodzi za mąż za ukochanego.

Ja tylko wyrażam swoją opinię, że bardziej na miejscu wydaje mi się garnitur jeżeli ma być to osobista uroczystość. Nie wiem czemu ale wydawało by mi się że moja druga połowa jest na ślubie służbowo :-D

A propos tematu... Znam takie osoby które twierdzą że najpierw Bóg Honor Ojczyzna a dopiero później żona. Więc może wojsko niech sobie będzie ale drugim torem. Ja w końcu też pracy nie przynoszę do domu ;-)

Też jestm za mundurem :)
I napewno koledzy Twojego męża zrobią mu "bramę honorową" :D
Super.
jakby moj misiek byl mial mundur to oczywiscie, ze nie byloby innej mozliwosci jak tylko w nim stanac przed oltarzem, a buty to czesc munduru wiec nie ma co sie nawet zastanawiac. mundury sa rewelacyjne :))

Pewnie że tak!!!
Parę forumek stanęło przy ołtarzu z przystojnymi ;) Mężami w mundurach...

jeśli nie jest to mundur Służby Więziennej to pewnie!!
nie patrz na to, czy modne czy nie.
Jeśli fajnie wygląda... Wszyscy znani mi wojskowi i marynarze(oficerowie) brali śluby w mundurach i goście-znajomi też przychodzili w mundurach. Potem przed kosciołem były szpalery itp.
Zazdroszę męża w mundurze. :-)
a mi się wydaje że to pan młody powinien o tym decydować w czym pójdzie do ślubu a nie formułki - a to czy coś jest "modne" to chyba drugorzędna kwestia:)
Najlepiej to zaptać swojego przyszłego męża o to jaki ma pomysł a nie "całej reszty"
zgadzam się z Mary_25 - czemu nie porozmawiasz ze swoim przyszłym mężem na co ON ma ochotę? zastanawiam się jak będzie wyglądało Wasz małżeństwo skoro pytasz innych, co powinien założyć Twój przyszły mąż...
ja w ogóle nie rozumiem czegoś takiego jak moda ślubna - ślub z założenie bierze się tylko raz i powinien być taki, jak zamarzą sobie państwo młodzi, a nie taki jak dyktuje jakaś moda
Kto się wstydzi munduru nie powinien go nosić.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry