Widok

czy podajecie wit D3 - vigantol...?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zdania sa podzielone- moja mała ma prawie 6 miesięcy na noc daje jej mleko modyfikowane bebiko i tu jest dylemat byłam u lekarza i kazał dawać 1 kropelke ale druga lekarka- (konsultacja telefoniczna) powiedziała że jak dostaje na noc butle to D3 jest juz niepotrzebne i co tu dalej robić...?
moze macie jakies doswiadczenia w tej kwestii...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
karmię piersią - podaje wg zalecenia pediatry 1 kroplę d3, pediatra dodała ze gdyby Mala przeszka na jedzonko z butli to odstawic d3
Zdanie pediatry z forum "karmienie butelką":
"w 100 ml mieszanki jest ok 50 jedn wit D3. Dawka profilaktyczna to ok 400-1000 jednostek wit D3/dobę.
Tak więc wit D3 mozna nie podawać jesli maluch wypija dziennie conajmniej 800 ml/mieszanki. W przeciwnym wypadku - warto
ja uzupełnić."

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=77757134&a=77887730
od urodzenia 1 kropelka przed wieczornym mlekiem.zależy ile Twoje dziecko waży i ile na dzień wypija mleczka.moja córcia jest drobniutka,ma prawie 9 m i waży niecałe 8kg,wiec lekarz powiedziala,ze mam podawac 1 kropelke.a wyoija ok600ml na dzień

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry