Widok

czy świadkowa MUSI być panną?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie musi.

image
image
Moze byc tez dwoch swiadkow - panow :)
oczywiscie ze nie musi!

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pierwsze słysze; moja siostra była mężatką już gdy była moim świadkiem

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Co to wogole za pytanie???:):):):)
co to za pytanie??? takie, po którym witki opadają :)

image
image
Co się dziwicie - przecież ktoś może nie wiedzieć ;> a moja to nawet w ciąży jest i we wrześniu będzie już miała okazały brzuszek

image
podobno jeśli świadkowa nie jest panną przynosi to pecha - moja świadkowa (moja siostra) jest mężatką od 14 lat i na dodatek prawdopodobnie w ciąży ;) (co też podobno przynosi pecha)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to ja będę miała podwójnego pecha m- męzatka w 5 m-cu ciąży (będzie we wrześniu) ;> oj jojoj oj jojoj

image
wiecie co??gdybysmy wierzyly w to co mowia to zadna z Nas nie wychodzila by za maz....ja nie wierze w to co inni mowia i przynajmiej nie musze sie stresowa..radze Wam to samo robic
Z ciekawości - a czy ktoś kiedyś widział/slyszał o dwóch świadkowych? Czyli Pan Młody i mini-harem kobiet przy nim przed ołtarzem? :) Można tak?

Moja kuzynka miała dwóch panów... dwie panie to ponoć nieszczęście:P Ja wole tradycyjnie...

image
image
moja kumpela miala dwie kobiety na swiadkow (akurat ani ona ani on nie mają braci tylko po dwie siostry :))
a ja natomiast bede miala dwoch swiadkow mezczyzn, zawsze to sie to bardziej podobalo :)

image
image
Moja przyjaciółka miała na weselu dwie świadkowe, mnie i siostrę męża. Miałyśmy takie same sukienki i wygladało to fajnie. Za to na swoim weselu mam kobiete i mężczyzne, bo takie mamy rodzeństwo ;)
wg przesądów niepowinna być rozwódką :) ale prawnie nie ma zastrzezeń, by mężatka była świadkiem

image
Ja też bedę miałą dwie świadkowe. A moja siostra jest rozwódka, ale nie wierzę w jakies pechy.
image
no się nie śmiejcie!!! jakiś zabobon gdzieś krążył i nie wiedziałam czy to tylko takie babskie gadanie czy ustawowo przyjete że panna i juz . no to mnie baaardzo pocieszyłyście bo chciałam moją sister za swiadka ale ona jest od roku hajtnięta :-)))))))

image
image
nie musi

image
image

[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/859
a mnie pytanie nie dziwi, bo wg tradycji rodzinnych mojego przyszlego męża świadkowie powinni być stanu wolnego i już. Nie mam co się z nim sprzeczać bo u niego w rodzinie ( a jest ze wschodniego krańca Polski) jest niedopuszczalne aby swiadek/kowa byl/a żonaty/zamężna.

co chata to tradycja jak się rodzinka uprze-mocnych nie ma :-)))))

image
image
za pol roku wychodze za maz i slyszalam ze swiadkowa mezatka przynosi pecha a ja jej juz obiecalam ze bedzie swiadkowa,chcialabym jej powiedziec ze chcialabym panne,ale nie wiem czy ja nie obrarze
co za bzdura. moja Świadkowa jest rozwódką. moja najlepsza Przyjacióła, ksiadz nie miał nic przeciwko, wiec dlaczego miałaby sie przejmowac zabobonami
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
To są zabobony. !!!

A wiara w której bierzesz ślub?? Nie toleruje zabobonów są to świeckie przesądy.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry