Widok

czy to tarczyca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy to tarczyca? od paru dni czuje jak bym miała gule w gardle,dziś czułam jak bym miała się udusic i tak myślę czy to nie tarczyca może ktoś miał takie objawy?'
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podłączam się do pytania, często mam coś takiego, dodatkowo czasami uczucie jakby coś dusiło moją szyję. Poza tym nie mogę mieć nic przy szyi, żadne golfy, szaliki, poduszka nie może dotykać szyi i nie ma opcji bym leżała na plecach bo mnie dusi...;/ tylko, że ja mam przepuklinę przełyku i przypisuję to temu...byc może błędnie... ?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
ja też mam cos podobnego ,przeważnie jak leże w łóżku ,coś mi pulsuje w gardle czuje ucisk i czasami mam wrażenie się uduszę bo nie mogę przełknąć śliny . aż z przerażeniem muszę się szybko podnieść Ale u mnie to raczej na tle nerwowym .
ja mam niedoczynność tarczycy i nigdy nie miałam podobnych objawów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez mam niedoczynność i nigdy nic takiego nie miałam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To napewno nie tarczyca ;) Tarczyca jest pod szyją nad Piersiami. I nie daje takich objawów. Bardziej stawiałabym na migdały.
Moim zdaniem to na tle nerwicowym. Radziłabym wziąć coś na uspokojenie i zobaczyć czy objawy ustąpią a już to uczucie, które nie pozwala nosić golfów i ciasnych szalików to na stówę nie ma nic wspólnego z fizycznymi dolegliwościami ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam niedoczynność tarczycy i nigdy takich objawów nie miałam, aczkolwiek nie wiem jak jest przy nadczynności więc się nie wypowiem... myslę, że najlepiej bedzie zrobić sobie usg i rozwiać wszelkie wątpliwości :)
ja również mam niedoczynność i nigdy takich objawów nie miałam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry