Widok

czy wystarczy?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dopadł mnie przedslubny stres i zastanawiam sie czy wystarczy alkoholu na wesele /i poprawiny/: na 75 ludzi 50 l wódki + 18 but. wina+2 skrzynki piwa? Czy wystarczy? Czy lepiej dokupic co nie co? /wole zeby zostalo niz ma zabrakną.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my liczylismy mniej więcej pół litra wódki na osobę do tego na 60 osób mieliśmy 20 butelek wina(10 niałego i 10 czerwonego) i do tego jakieś 20 piw-w razie jakby co...i powiem tak wódki nam zostało baaaardzo dużo wina też natomiast zabrakło nam piwa-babki np wolały sobie sączyć redsa a nie jakiegoś drinka więc to różnie bywa...sami musicie znać swoją rodzinę i wiedzieć jak oni piją i co lubią;)a najlepiej to sie ich wprost zapytać co by najchętniej pili na weselu...
H,m, generalnie nie kupiliśmy jeszcze nic prócz wódki. Szampana będzie tyle, ponieważ do USC ma przyjść - oprócz gości weselnych - ze 40 osób, w tym szpaler (12 osób) i boję się, że zabraknie.
Ktoś tu pisał kiedyś na forum, że musi być duuuuużo mineralnej. A soki... Hm, ja nie mam komfortu psychicznego, że ktoś pobiegnie do sklepu, bo sklep w okolicy jest, ale otwarty dość krótko, a jak zabraknie nad ranem, to przecież nikt nie będzie biegał.
Hm, sama już nie wiem...

Vena napisał(a):

> A ja mam na 40-44 osoby: 20 butelek wina, 60 litrów coli, 80
> litrów mineralnej, 100 litrów soków w kartonach, jakieś 10
> litrów oranżady i 80 butelek wódki. Szampana mamy 21 dużych
> butelek, bo może być sporo ludzi w USC. Jak sądzicie, czy
> starczy wina i wódki?
>
>

oj Vena, chyba trochę Was poniosło przy zakpuach ;-)
Mineralka nie pójdzie, no może kilka butelek, ale 80l to stanowczo za dużo.
Soków też za dużo moim zdaniem. Szampana również.
My wyszliśmy z tego założenia, że jeśli zabraknie czegoś, to po to ma się świadków, żeby w razie potrzeby skoczyli do pobliskiego sklepu po wódkę czy soki. Jeśli nawet zapłaci te 3zł więcej za butelkę, to przecież nie majątek.

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
na poprawiny lepiej ubezpieczyć się w soki bo to ludziska poźniej się leczą po ostrej zabawie;)
Spoko wystarczy!!!

A ja mam na 40-44 osoby: 20 butelek wina, 60 litrów coli, 80 litrów mineralnej, 100 litrów soków w kartonach, jakieś 10 litrów oranżady i 80 butelek wódki. Szampana mamy 21 dużych butelek, bo może być sporo ludzi w USC. Jak sądzicie, czy starczy wina i wódki?

muisz liczyć na każdą osobę 0,5l wódki...my tak liczymy razem z poprawinami wiadomo, że lepiej aby było więcej niż miałoby byc ich mniej..

wystarczy
słyszałam iż standardowo trzeba mieć tyle butelek wódki ile gości, czyli 1 na głowę - to powinno w zupełności wystarczyć. Co prawda babcia, stara ciocia i dzieci nie wypiją ale za to rozejdzie się na jakieś nagrody, bramy i inne :)
No tak, racja... trzeba wziąc poprawkę na kelnerów!!! Dokpupie co nie co.

Lepiej mieć więcej niż mniej.
Ja bym na twoim miejscu dokupila. A pamiętasz o bramach (też trzeba kilka butelek na nich zostawić) i jeśli masz w lokalu to o nieuczciwych kelnerach którym przyklei sie rąk parę butelek.
Moja rada - DOKUP!
Tak mielismy z poprawinami

Na szczęscie wódka sie nei psuje a jeszcze wiele imprez przed wami i później nie bedzie trzeba kupowac! Oszczedzicie później!!! ;o)
Upsss. to sporo wódeczki poszlo, my mamy troche mniej..... /Wesele bylo z poprawinami?

My mielismy na 60 osób tak: 130 butelek wódki (półlitrowki), 3 skrzynki piwa i 12 butelek wina, a z tego zostało: 3 kartony wódki, 1,5 skrzynki piwa i 4 wina

W lokalu nie mozna nic dokupic, wiec chyba troche wina jeszcze kupie....jakby zostalo, to ja sobie z zapasem wina bez problemu poradze :)

Bedzie dobrze! A co do alkoholu to rzeczywiście lepiej żeby było więcej, bo siara bedzie jak zabraknie i bedziecie sie niepotrzebnie stresowac! Nie wiem ile powinno być ale sama tez bedę kupowac z duzym zapasem!
Dowiedz sie czy w lokalu mozecie w razie czego dokupić po w miare atrakcyjnej cenie...
I powodzenie, ale cie zazdroszcze!
Będzie cudownie!
Nerwówka przejdzie i będziecie sie delektować tym cudownym dniem!
Trzymam kciuki!
Pap ;o)))
Mysle ze powinno starczyc :)

do góry