Widok
Bedzie dobrze! A co do alkoholu to rzeczywiście lepiej żeby było więcej, bo siara bedzie jak zabraknie i bedziecie sie niepotrzebnie stresowac! Nie wiem ile powinno być ale sama tez bedę kupowac z duzym zapasem!
Dowiedz sie czy w lokalu mozecie w razie czego dokupić po w miare atrakcyjnej cenie...
I powodzenie, ale cie zazdroszcze!
Będzie cudownie!
Nerwówka przejdzie i będziecie sie delektować tym cudownym dniem!
Trzymam kciuki!
Pap ;o)))
Dowiedz sie czy w lokalu mozecie w razie czego dokupić po w miare atrakcyjnej cenie...
I powodzenie, ale cie zazdroszcze!
Będzie cudownie!
Nerwówka przejdzie i będziecie sie delektować tym cudownym dniem!
Trzymam kciuki!
Pap ;o)))
Vena napisał(a):
> A ja mam na 40-44 osoby: 20 butelek wina, 60 litrów coli, 80
> litrów mineralnej, 100 litrów soków w kartonach, jakieś 10
> litrów oranżady i 80 butelek wódki. Szampana mamy 21 dużych
> butelek, bo może być sporo ludzi w USC. Jak sądzicie, czy
> starczy wina i wódki?
>
>
oj Vena, chyba trochę Was poniosło przy zakpuach ;-)
Mineralka nie pójdzie, no może kilka butelek, ale 80l to stanowczo za dużo.
Soków też za dużo moim zdaniem. Szampana również.
My wyszliśmy z tego założenia, że jeśli zabraknie czegoś, to po to ma się świadków, żeby w razie potrzeby skoczyli do pobliskiego sklepu po wódkę czy soki. Jeśli nawet zapłaci te 3zł więcej za butelkę, to przecież nie majątek.
> A ja mam na 40-44 osoby: 20 butelek wina, 60 litrów coli, 80
> litrów mineralnej, 100 litrów soków w kartonach, jakieś 10
> litrów oranżady i 80 butelek wódki. Szampana mamy 21 dużych
> butelek, bo może być sporo ludzi w USC. Jak sądzicie, czy
> starczy wina i wódki?
>
>
oj Vena, chyba trochę Was poniosło przy zakpuach ;-)
Mineralka nie pójdzie, no może kilka butelek, ale 80l to stanowczo za dużo.
Soków też za dużo moim zdaniem. Szampana również.
My wyszliśmy z tego założenia, że jeśli zabraknie czegoś, to po to ma się świadków, żeby w razie potrzeby skoczyli do pobliskiego sklepu po wódkę czy soki. Jeśli nawet zapłaci te 3zł więcej za butelkę, to przecież nie majątek.
Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Alice -mężatka :-)
H,m, generalnie nie kupiliśmy jeszcze nic prócz wódki. Szampana będzie tyle, ponieważ do USC ma przyjść - oprócz gości weselnych - ze 40 osób, w tym szpaler (12 osób) i boję się, że zabraknie.
Ktoś tu pisał kiedyś na forum, że musi być duuuuużo mineralnej. A soki... Hm, ja nie mam komfortu psychicznego, że ktoś pobiegnie do sklepu, bo sklep w okolicy jest, ale otwarty dość krótko, a jak zabraknie nad ranem, to przecież nikt nie będzie biegał.
Hm, sama już nie wiem...
Ktoś tu pisał kiedyś na forum, że musi być duuuuużo mineralnej. A soki... Hm, ja nie mam komfortu psychicznego, że ktoś pobiegnie do sklepu, bo sklep w okolicy jest, ale otwarty dość krótko, a jak zabraknie nad ranem, to przecież nikt nie będzie biegał.
Hm, sama już nie wiem...
my liczylismy mniej więcej pół litra wódki na osobę do tego na 60 osób mieliśmy 20 butelek wina(10 niałego i 10 czerwonego) i do tego jakieś 20 piw-w razie jakby co...i powiem tak wódki nam zostało baaaardzo dużo wina też natomiast zabrakło nam piwa-babki np wolały sobie sączyć redsa a nie jakiegoś drinka więc to różnie bywa...sami musicie znać swoją rodzinę i wiedzieć jak oni piją i co lubią;)a najlepiej to sie ich wprost zapytać co by najchętniej pili na weselu...