Widok

czym się różni Bebilon Pepti od normalnego Bebilonu ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej.
Musze dokarmiać maluszka. Ma 4 tygodnie. Nie jest wcześniakiem, ani nie jest uczulona na nic. Dostałam od przyjaznej osoby kilka buteleczek Bebilon Pepti. Teraz muszę kupić jakiś mleczko i czytam że nie da się kupić Bebilonu Pepti bez recepty.
Czym rożni się to mleko ???? Czy jest lepsze od "normalnego" Beblonu ????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pepti nie jest mlekiem, jest preparatem mlekozastępczym dla dzieci z uczuleniem na białko mleka krowiego, nie zawiera go w przeciwieństwie do mleka modyfikowanego
jeżeli masz zdrowe dziecko nie powinnaś podawać mu pepti
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to prawda pepti piją maluchy, najczęściej ze skazą białkową (jak moje dziecko), ma ono białko, ale rozbite na mniejsze cząteczki i dlatego jest bardziej przysfajalne dla alrgików. Nie podawaj go maleństwu jeśli nie musisz! A poza tym jest nie dobre w smaku =(
[url=http://www.maluchy.pl]image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Absolutnie nie podawaj Pepti zdrowemu maluchowi.To mieszanka modyfikowana, jeśłi masz zdrowe dziecko , to nie zaleca sie, dlatego tez jest na recepte. My podawalismy synkowi Pepti ze wskazan "lekarza" i skutki sa opłakane, AZS i wiele innych rzeczczy, które.Teraz jesteśmy pod kontrolą dr Małaczyńskiej z Polanek, która twierdzi, że to ogromny błąd lekarzy, że daja te mieszanki na byle alergie. Ciesz się, że masz drowego malucha i dawaj mu zwykły Bebilon.
imageimage
zgadza się - to nie jest mleko dla zdrowego dziecka :)

można kupić bez recepty ale kosztuje 2x tyle co z receptą ;) (ok 20-25zł za puszkę) i tylko w aptekach :P
bebilon pepti ma zmniejszona ilosc bialka mleka krowiego i w formie latwo przyswajalnej dla dziecka, nie jest az tak sztuczne jak nutramigen, ktore wogole go nie zawiera. ale fakt faktem, nie podaje sie go dzieciom, ktore nie maja wskazan. moj synek dostawal je w szpitalu jak mial salmonelle - zeby mleko latwiej sie przyswajalo i mniej obciazalo jelita.
image

image
jak juz, to mozesz zaczac od bebilonu ha albo comfort, sa delikatniejsze, latwiej przyswajalne, a zarazem sa normalnym mlekiem modyfikowanym :)
image

image
Mam do sprzedania 4 puszki BEBILONU PEPTI 1. U córki źle zdiagnozowano alergię pokarmową i okazało się, że nie jest uczulona na białko pokarmowe, więc mleka nam się już na nic nie przydadzą.

Data wazności:
3 opakowania 15.10.2012
1 opakowanie 10.10.2012
a jakie miala objawy corcia ? bo moj maly ciagle nie wiadomo co mu jest ma juz prawie 8 miesiecy i sie tak ciagnie od 3=(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wybór auta :) (85 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Gdzie na wakacje z rocznym dzieckiem?? (29 odpowiedzi)

Hej, intensywanie szukam miejsca, w które mogłabym pojechać z rocznym synkiem. Zależy mi przede...

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

do góry