Widok

d-dimery

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was miała w ciąży podwyższony poziom d-dimerow? Od jakiej wartości lekarze włączyli leczenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mialam ponad 900, lekarz powiedzial ze ponad 1000 ale znacznie ponad, ze podwzszony do 1000 w ciazy to norma.
W ciąży DD podwyższone to norma tak samo fibrynogen :)
Tylko do ilu mogą być podwyższone?
no przeciez napisalam, ze mnie gin powiedzial ze do 1000 w ciazy to norma, bylo to dwukrotnie wiecej niz byla napisana norma z labolatorium, ale lekarz powiedzial ze w ciazy jest to ok, powyzej 1000/1200 juz nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez mialam dwu krotnie przewyzszajace norme wyniki - i nie wiem czy to bylo z tym zwiazane czy nie ale w ostaniej chwili uratowano mojego synka - malam szybka cesarke bo krazenie mozgowe zanikalo ;-(
Ja miałam 19000 z norma do 500 i odeslali mnie z klinicznej. Na zaspie sprawdzili i w ich lab z norma do 250 wyszlo 2800 i też nie przyjęli do szpitala ani nie przepisali zastrzykow. A to przecież ponad 10krotnie podwyższony wynik. Niepowazni są. Jutro powtarzam i zobaczę co wyjdzie.
Dobre, czyli lekarze z Zaspy i Klinicznej są dla Pani mniejszym autorytetem niż forumowiczka...gratuluję:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Może ktoś miał jeszcze z tym styczność?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam kontrolowane przez całą ciążę bo mam kłopoty z krzepliwością krwi, na początku ciąży wynik miałam ok500 zakończyłam prawie z 2000, ale dodam, że byłam całą ciążę a nawet przed na lekach. Mnie lekarz mówił, że same d-dimery nie są miarodajnym wyznacznikiem, zawsze miałam zlecane dodatkowo inne badania.
Dokładnie, D-dimery są niewystarczającym badaniem w ciąży, ponieważ często w ciąży są fizjologicznie podwyższone. Ja mam zawsze badane też białko-s i na tej podstawie mam profilaktyke przeciwzakrzepową prowadzoną

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Basen ogrodowy - gdzie kupię? (11 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku dostane basen ogrodowy dla 3 latka, nie musi byc mega ale też nie miska wody ;)

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

do góry