Widok

od jakiego wieku dziecku wolno podać coca colę?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od kiedy można podać maluchowi odgazowaną (tzn. stojącą np. 2-3h otwarta) kolę? nie chodzi mi o picie do obiadu ;) tylko o "odkażenie" brzucha, ja mam rota, maż miał...młodą chcemy uchronić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
a cola odkaża?U nie wiedziałm...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
cola dobrze przeczyszcza rury i podobno też robi dobrze na wymioty..
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja córka miała około 6 lat jak lekarka zaleciła podanie odgazowanej coli przy wymiotach
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przy rota podawalam po kilka łyżeczek 3-4 latkowi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Głupie komentarze możecie sobie darować, pytanie kieruję do osób myślących. Odkażać napisałam w cudzysłowie. Słowo rota oznaczało z kolei rota wirusa. Mi lekarka zaleciła picie koli na rota ale nie pytałam o córeczkę, więc pytam tu - rota jest raczej często "łapanym" wirusem więc może ktoś był w tej sytuacji i może odpowiedzieć na moje pytanie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli rok i 8m to trochę mało chyba jeszcze....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
cola rozpuszcza mleczne zęby, ale jesli nie chcesz poić dziecka cola tylko podac jednorazowo i zapobiegawczo (o ile to faktycznie pomaga) to chyba możesz podac już ... po tej coli umyłabym ząbki dziecku i po sprawie :)
papilio1@op.pl
myślałam o kilku łyżeczkach, reszta butelki jest dla mnie ;)
dzięki. Jednak zaryzykuję te łyżeczki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
o kurde nie podałabym coli tak małemu dziecku (co innego dorosły ale maluszek???)- a nie lepiej probiotyk plus taki specjalny napoj hippa chroniacy przed odwodnieniem (dostepny tylko w aptekach) ??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja bym podała 2-3 łyżeczki :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi się, że możesz podać. Z tym, że cola chyba działa nie zapobiegawczo, tylko jak już ktoś coś złapie.
Życzę zdrowia i szybkiego pozbycia się tego paskudztwa.
synek koleżanki ma 1,5 roku i pije cole regularnie i to nieodgazowaną... Wszystko zależy od rodziców, ja jestem za tym, żeby w ogóle nie dawać takich napojów dzieciom, bo jak już spróbują to nie będą chciały pić nic innego

Faktem jednak jest, że cola pomaga przy problemach z żołądkiem nie tylko wywołanymi rotawirusami ale ogólnie, ale wydawało mi się, że tylko mocno gazowana...
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
malgocha85 "Głupie komentarze możecie sobie darować, pytanie kieruję do osób myślących" czy to było skierowanie do mnie? Bo jeśli tak to zobacz sobie post z pytaniem nad moją wypowiedzią! I moja wypowiedź dotyczyła tamtego pytania! Więc wypraszam sobie takie uwagi!
image

www.ans-photo.pl
ja bym podała taka odgazowaną po kilka łyżeczek co kilka godzin - to dziecka nie zabije a faktycznie pomaga przy wymiotach i klopotach żołądkowych.
Tego ORS z apteki czy Orsalitu nie udalo mi sie nigdy podac kataegorycznie syn odmawiał picia tego ...podawałam chłodną wode i przez pierwsze dwa dni po troszku tej pepsi czy coli właśnie
Oj, Orsalit i Ors200 u nas też nie przechodzi w ŻADNYCH ilościach:/
Słyszałam też, że Enterol jest dobry.
Ten ORS naprawdę jest taki niedobry? Próbowałyście może?
image

www.ans-photo.pl
niestety jest słony,a nie można go dosładzać. U nas nie przechodzi nawet zakamuflowany w herbatce - czuć sól jak nic!
Aguszka :)
słyszałam opinie, że podczas biegunki smecta rozpuszczona w coli daje lepszy efekt, co do Orsalitu to faktycznie paskudny, sama podczas choroby musiałam to pić i ciężko mi było przełknąć, więc nie dziwię się, że dzieci nie chcą tego pić
Słony? Przecież dzieci nie powinny jeść soli?! I też słyszałam,że smecta (czy jak to się piszę) słabo działa ale za to dobry jest ten na E... wspomniany wyżej.
image

www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry