Widok

od kiedy Wasze Maluszki zaczęły siedzieć?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej Dziewczyny, od którego m.ż. Wasze Dzieci same potrafiły siedzieć bez przytrzymywania poduszkami itp...
Mój niedługo skończy 7 miesięcy a nadal sam nie utrzymuje równowagi...
dzięki za odp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
7,5 mies - nagle i pewnie zaczal siedziec, a tez długo czekalismy ;-)

8 z kawałkiem już stał, 8,5 - przesuwa się przy podpraciu a nawet na sekundę staje z siadu bez podparcia
Jest bardzo dużo wątków na ten temat... Dzidziuchy zwykle dobrze siedzą dopiero wtedy, gdy same siadają z raczkowania lub stania. To u większości ok. 9 miesiąca.

Utrzymywanie się, gdy mama posadziła, to jeszcze nie sukces ;) To znaczy, że dziecko dalej do siedzenia niegotowe i przeciążamy mu ciałko. Jest gotowe do siedzenia, gdy samo siada.

W 7 miesiącu zwykle dzieciaki siedzą niepodtrzymywane i trochę się telepią. Nie należy ich długo trzymać w tej pozycji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój młody zaczął siedzieć jak miał 9 miesięcy- ale jest wcześniakiem- więc wg swojego wieku a nie daty urodzenia jak miał 8 miesięcy
takich wątków było juz kilka np ten
http://forum.trojmiasto.pl/Kiedy-dzieci-siadaja-t182356,1,16.html
Moja zaczęła pewnie siedziec bez żadnego podtrzymywania i ubezpieczania jak miała 7,5 miesiąca i też stało się to tak nagle.
Moja pozno kolo 9 mies wlasnie, raczkowala kolo 10:P w pierwsze kroki zronila majac rok i 3 dni:) urodzila sie dzien po terminie. nie ma reguly uwazam:)
image
image
moja miala 6 miesiecy jak pieknie siedziala i potrafila sama z pozycji lezacej podniesc sie, wiec b.szybko, ale to silna baba i duza hihi..
image

image
moj maly mial 6msc jak sam siedzial a jak chodził mial 9msc;)
imageimage
U nas młody sam usiadł i od tego momentu zacza stabilnie siedziec dokładnie 8 stycznia b.r czyli jak miał prawie 7 miesiecy. Dwa dni po samodzielnym nauczeniu siadania zacza szybko pełzać, kolejne dwa dni to było raczkowanie a od kilku dni sam wstaje przy meblach. Jednym slowem ten miesiac byl przelomowy dla nas (do tego wyszly mu dwa zeby hehe)
mój chwilę siedzi jak się go posadzi,ale zaraz ucieka pełzać i broić;)powoli przymierzam się do obniżenia poziomu w łóżeczku.
image
image
widze, ze moj wtedy szybko sam siedzial bo pierwszy raz sam utrzymal rownowage dluzej niz 5min kiedy mial niecale 5 miesiecy, teraz ma juz ponad 6 i siedzi juz bardzo pewnie i bardzo dlugo ok 20-30min :)
image
5 miesięcy jak zaczynała a 6 jak już siedziała sztywno;-)
image
Madzia chyba jakoś też od 5 miesiecy siedzi sztywno. A od 6 miesiaca siedzi sztywno prosto w wannie i kąpie sie na siedząco. Już nie lubi leżeć w wannnie ;)
niewiem kiedy zaczela sztywno siedziec ale troszke szybciej niz pol roku .
Na rowne pol roczku super siedzial
image
jakoś tak w 5 miesiącu siadł sztywno i pewnie
image
image
Wojtek jeszcze nie siedzi sztywno, zazwyczaj się podpiera rączkami albo po kilkudziesięciu sekundach robi "bach" :) Za to raczkuje, zasuwa jak dziki :) I próbuje sam siadać podczas raczkowania, widać, że fajnie sobie ćwiczy. Ja go w ogóle nie sadzam. Wczoraj skończył 7 miesięcy.
image

image
no a Mryś nie raczkuje i nie obraca się :( dupsko za ciężkie
z to super siedzi i wstaje jak szalony ale tylko trzymając się za ręce
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry