Widok

od kiedy na zwolnienie lekarskie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem, że to indywidualna sprawa, ja chciałam pracować, ale jestem po tygodniu w szpitalu, i w tym czasie rozpoczęły mi sie mdłości-ble... :-) i tak myślę, że będę się do południa męczyć w pracy, tym bardziej, że praca z klientem ( Bank ).
Od kiedy wybrałyście się na zwolnienie lekarskie?

Nasza Kochana Lenka
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
od 8 tygodnia,wlasnie ze wzgledu na cholerne mdlosci 24 godz na dobe(plus wymioty bole glowy i takie tam) ktore nie dały wogole pracować....brrr....koszmarr....

image
Ja jeszcze pracuję 2 tyg. i idę na wolnienie. A w pierwszej ciąży od 14 tyg.

ja ide na zw od 20. 10:)

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
od momentu jak zaczełam wymiotować non stop to przestałam pracowac.. wczesniej sie meczylam, ale jeszce w pracy nikt o ciazy nie wiedzial... pozniej pracowalam w kratke, 3 tyg. w pracy, 1-2 w domu... az do konca 5 miesiaca... od poczatku 6 jestem w domu.. nadal mialam mdlosci, w pracy oddalam swoj projekt wiec jezdzic dla samego jezdzenia to nie bylo sensu...

image
Ja od 8 tygodnia. Raz - wymioty, dwa - praca w laboratorium mikrobiologicznym, przy hodowli min, gronkowca. Nie zastanawiałam się ani chwili. Na szczęście ginekolog też nie miał nic przeciwko temu :)

image

image

ja chyba też przekaże obowiazki osobie, którą najpier musze wszytskiego nauczyć wiec ok 2-3 tygodni i uciekam na zwolnienie, tym bardziej, że w szpitalu najadłam się wielkiego stracha o nas, że bedę na siebie chuchać i dmuchac przez całą ciaze.

Nasza Kochana Lenka
image
image
ja też skacze... 2 tyg w pracy, 1 na zwolnieniu....
od listopada będę miała zastępstwo, więc może uda mi się już niedługo pozostawić pracę:)

image
Ja pracowałam do końca 8 miesiąca w zeszłej ciąży, bo mnie akurat to pozwalało nie skupiać się na każdej dolegliwości...poprostu nie było na to czasu ;) Poza tym nie potrafię siedzieć w domu...no ale i pracę mam w biurze i raczej mało stresującą...
o ile dobrze pamiętam poszłam na zwolnienie w 34 tyg ciąży
ja po miesiacu zwolnienia wracam, i chce jak najdłuzej...czas pokaze ile :)

image
od 9 tc:(
ja czuję się wyjątkowo dobrze, więc na razie na zwolnienie sie nie wybieram, ale planuję tak po 10 grudnia, czyli w 7 miesiacu, spokojnie zdążę się przygotować, odpocząć i skopletować wzystko dla dzieciaczka :D

papilio1@op.pl
Witaj.

Dopiero teraz wzięłam zwolnienie - w 33 tygodniu ciąży z polecenia lekarza, który po badaniu zaczął mieć obawy, abym przedwcześnie nie urodziła. Ale w pracy strasznie się męczyłam (szczególnie do 4 miesiąca, kiedy to miałam wymioty i mdłości) ehhhh.....:)

Pozdrawiam
image

www.dalia.corka.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry