Widok

od kiedy taka sofa dla malucha?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
cos takiego na przykład

http://allegro.pl/kanapa-sofa-lozko-dla-dzieci-168cm-pufa-jas-i1614361152.html

chciałabym juz zlikwidowac lozeczko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek miał 1,5 roku gdy kupiliśmy mu prawdziwe łóżko jednoosobowe (90x200 cm). To był strzał w dziesiątkę :)
Super ta sofa.Moj ma 22 mce i tez juz musimy pomyslec o lozku bo niedlugo mu nogi z lozeczka wyjda:))
fajna ta kanapa dla dziecka i nie spadnie dziecko z lozka na podloge bo w sumie spi na podlodze i to z jedenj strony fajne ale z drugiej strony wydaje mi sie ze jakos zimniej dziecku bedzie
moja Emi na dużym łóżeczku śpi od skończenia roczku :)
ale tego co proponujesz to osobiście bym nie kupiła, to ma bardzo niedobry materac ze zwykłej gąbki, można maluchowi popsuć kręgosłup
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam coś podobnego z IKEI, przespać się raz, ok, ale nie na stałe. Myślę, że konstrukcja jest tu taka sama. Po rozłożeniu, pierwsza część materaca , ta przy oparciu jest najtwardsza, musi jakoś trzymać sofkę "w kupie". Ta część jest tylko podbita cienką gąbką. Reszta części to zwykła gąbką, jak się trochę ubije od użytkowania, to ta twarda część wystaje wyżej i spanie tam staje się koszmarem!
To nie do spania, tylko do posiedzenia sofa.
Ten materac- koszmar!
Nie kupiłabym tego dla dzieci.

Janek śpi na normalnym wielkim wyrze odkąd skończył rok.
Ja tez bym nie kupiła bo dzieciak spi praktycznie na ziemi chociaz ogolnie pomysł spoko :) i wizualnie fajne
planujemy kupić Młodemu nowe łóżko(tzn. tapczanik) po wakacjach :) we wrześniu Mąż będzie miał urlop, odmalujemy pokój i wtedy nowe spanie :)
(czyli ok 2 urodzin)

chociaż mamy bardzo ograniczoną powierzchnię - też nie patrzę nawet na te gąbkowe sofki :P
do tej pory oglądałam na Allegro takie
http://allegro.pl/kanapa-dziecieca-kubus-tapczan-tapczanik-producent-i1618403606.html
http://allegro.pl/kanapa-tapczan-wersalka-mini-spioch-od-bogart-i1611112679.html
http://allegro.pl/kanapa-tapczan-wersalka-kubus-bogart-producent-i1611112239.html

wczoraj doznałam olśnienia(pisząc na forum o dobrym tapicerze), że przecież mam tapicera pod nosem ;) i zamiast zamawiać na allegro albo szukać po 3mieście - pójdę i zamówię na wymiar :]
Może być zimno dziecku i raczej nie zdrowe dla małych plecków ,mój syn ma fotelik i niby pufę z tej właśnie gąbki ,kupowałam na allegro to raczej nadaje się jako dekoracja ,czy do posiedzenia ale do spania odradzam.Mojego syna pierwsze duże łóżko to była rozkładana wersalka miał troszkę ponad roczek,czasami szłam do niego w nocy i zasypiałam oczywiście , mieściliśmy bez problemu .
Fajne do zabawy itd. ale nie do regularnego spania - my zakupiliśmy łóżeczko które można przerobić na tapczanik (jest trochę dłuższe i szersze niż standardowe łóżeczka) - demontuje się boki z szczebelkami i dwie górną część frontów. Łóżeczko w nowej wersji nie będzie za wysokie ale z normalnym materacem i drewnianymi szczebelkami pod materacem.
Dziewczyny a jakie lozka maja wasze dzieci?taki,ktorych sie nie sklada?Ja bym chciala dla mojego malucha lozkow ksztalcie samochodu,co o tym myslicie?
nasz mial 2 latka
AgusiaGda, ja kupowałam w sklepie meblowym na przymorzu czas oczekiwania 2-3 tyg, ale można też zamówić w Hebanie czas oczekiwania ok 3-4 tyg
http://www.werxal.com.pl/piotrus.htm
skąd oni wszyscy biorą te paskudne materiały na obicia łóżek? ;-)
Faktycznie koszmarne te obicia nie mówiąc już o samej formie :P

Dziewczyny pochwalcie się jakie macie łóżka dla swoich pociech. Muszę zmienić synkowi łóżko, bo nie wiolno mi wyjmować dziecka z łóżeczka ze względu na kręgosłup i oczy. Boję się jednak, że z normalnego łóżka by wypadał i wychodziłby z niego jak tylko by się przebudził :/
to dajcie linki do swoich łozeczek albo zdjecia ,wiecie ze o gustach sie nie dyskutuje??
O gustach może nie ma co dyskutować, bo z góry wiadomo, że są dobre i złe, trudno, ale dlaczego niby nie można dyskutować o beznadziejnych meblach?

Dla dwulatka kupiliśmy łóżeczko Minnen w Ikei, samo łóżko jest dobre, maluch z niego nie wypada, ale żałuję, że kupiłam je do małego pokoju - brakuje nam miejsca do wspólnego wylegiwania się, materac albo prosty tapczanik byłby lepszy.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99827959
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj agata agata.........

no dobra to co mozecie polecic oprocz zwyklego lozka???
kupiliśmy tapczanik w black red white jak nasz syn miał 2,5 roku. Myśleliśmy,że juz jest duży i nie będzie spadał, lecial prawie codzinnie. Ma teraz 4,5 i nadal zdaza mu się. musimy ukladać poduchy zeby mial miekkie ladowanie. raczej dla młodszej kupię takie z barierką. No i mimo,ze łóżko ma dwa lata to w dwóch miejscach wychodzą druty! Obcinamy i kladziemy koc, to tak po bokach nie na części gdzie dziecko leży ale żeby tak szybko łóżko miało awarię?Nie jestem z niego zadowolona.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry