Widok

od kiedy tarte surowe jabluszko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
od ktorego miesiaca niemowlaczkowi mozna podac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
od 5 miesiaca...probowalam,ale nie zasmakowalo i nie je do dzis.
image
ja dalam od 4 mies. ale skrobane, krzywila sie coniemiara, ale teraz zje, tylko, ze nieprzepada za takimi kwaskowatymi rzeczami;)
image
image
a jakie to jest skrobane? bo nie bardzo rozumiem :D?
image
hehe no tarte to tarte na tarce - jak dobrze rozumiem;P a skrobane, ze lyzeczka troszke skrobalam, taki bardziej socek z miazszem sie robil;) a ja tam nie wiem, hehehe ale skorbane dawalam;P
image
image
Tak, jak dziewczyny piszą - podaje się jabłuszko mniej więcej od 4-5 m-ca. Ja czasami dodawałam mleko w proszu do utartego jabłka dla urozmaicenia. Wtedy też nie jest takie kwaśne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można wkruszyć biszkopt albo herbatniczek i będzie słodsze. Mój synek jak tylko miał kilka ząbków dostawał cząstkę do rączki i wcinał. Niestety latem nie było jabłek a innych owoców nie chciał jeść, więc dawałam słoiczki i teraz jabłuszka już nie chce :( Cały czas próbuję, może znowu zasmakuje.
Wprowadzanie nowych produktow zaczyna sie oj jarzyn.
Np. sama marchewka, sam brokul, dynia, ziemniak. Sa mniej slodkie/kwasne- mniej wyrazne smaki, do tego kwestia trawienia - inne enzymy trawia owoc, inne warzywo, i to drugie jest latwiejsze dla jelita ktore dopiero zaczyna pracowac.
Dlatego owoce w tym jablko proponuje podac w przypadku dzieci karmionych sztucznie po 5 miesiacu, u piersiowych po 7 miesiacu o ile zaczelo sie dokarmiac po 6 mies.
Nie dawajcie do picia soczkow, nie uczcie dzieci od malego picia slodkiego bo szkoda ich zebow, do picia woda! lub dodac troszke granulowanej herbatki dla niemowlat ( rumiankow, melisowa) - w przedszkolu 3- latki juz maja CZARANA buzie, nie trzeba duzo czasu aby prochnica zniszczyla mleczaki

A jablko- najlepiej utrzec na tarce, lub do blendera ( tu polecam z bananem - mniam ) ale jak juz dziecko sie nauczy jesc warzywa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój mały miał 2,5 mc jak zaczęłam dawać mu uskrobane łyżeczką jabłko i jest wszystko ok :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry