Widok

darmowe szczepienia dla wcześniaków???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiecie coś na ten temat? Mój synek jest wczesniakiem i po porodzie byl 2 tyg w szpitalu. Czy moge sie starac o darmowe szczepienie na pneumokoki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i ona również taką informację słyszała, że można się starać o darmową szczepionkę na pneumokoki
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Tylko gdzie się zglosić?
Nie wiem jak jest z wcześniakami, ale jeśli dziecko jest pod stałą opieką lekarską, np neurologa, to się należy taka szczepionka. Moja koleżanka wczoraj zaszczepiła synka, nigdzie nie zgłaszała, tylko w przychodni jej powiedzieli i od razu zaszczepili.
Moja corka urodzila sie w 34-tym tyg. i miala darmowe szczepienie na pneumokok i przeciw ospie wietrzneji w wieku 12 mies zycia.Neurolog dala zaswiadczenie na te szczepionki oraz na szczepionke przeciw meningokokom,ale tej nie dostalysmy.Dr rodzinna powiedziala ze ta mam kupic,ale nie kupilam,bo neurolog powiedziala ze te szczepionki sa darmowe z sanepidu i ze nie mam sie dac wkrecic na ich kupno.W przyszlym tyg.jade do neurologa i powioem ze mi nie dali na meningokoki...
moj synek urodzil sie o czasie ale jak mial 3 tyg lezal w szpitalu przez tydzi8en i z twego powodu naleza mu sie pneumokoki za darmo.
Ja urodziłam w 35 tyg. spytałam sie pediatry czy dostanę szczepionkę na pneumo za darmo i od razu wypisała recepte.
Aleksandra czy moglabys podac zrodlo tej wiadomosci tzn. czy ta informacje podal pediatria czy moze ktos inny. Jestem mama wczesniaka, hipotrofika, ktory rowniez byl hospitalizowany w 2 tygodniu zycia. Niestety nasz lekarz stwierdzil, ze darmowa szczepionka nam nie przysluguje.
Nam z racji przebywania w szpitalu ( zapalenie płuc ) również darmowa szczepionka nie przysługiwała, ale czarnajagodo z racji wcześniactwa należy się dziecku darmowe szczepienie na pneumo. Mam masę koleżanek z wcześniakami, każda z nich szczepiła darmową szczepionką.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry