Widok
Tylko grupa skutecznie motywuje , polecam http://www.twojasylwetka.pl
Zobacz http://www.flairacademygroup.pl/praca-w-poradniach-dietetycznych/ naprawdę warto.
Sprawdź http://www.flairacademygroup.pl/praca-w-poradniach-dietetycznych/ naprawdę polecam.
Mnie bardzo zmotywowało to, że mój partner stwierdził, iz nie jestem konsekwentna w dietach i to mnie na maxa postawiło do pionu, gdyż postanowiłam mu udowodnić, że nie ma racji (i jak narazie on jest w szoku, że jestem mega konsekwentna a ja jestem usatysfakcjonowana, że udowodniłam, iz sie myli a poza tym fajnie mi idzie to juz trzeci tydzień diety), dzisiaj nawet zaczęłam cwiczyc fajne ćwiczenia z You tube prowadzone przez Mel B na różne partie ciała i co jest fajne, że trwaja po 10 minut, co na poczatek nie zniechęca a wręcz przeciwnie.
Powiem Ci tak. Jeśli masz co nieco krągłości to ciesz się, bo wszystko co kobiece jest atrakcyjne dla nas facetów. Jeśli chcesz zejść z kości na ości to się opanuj. Jeśli faktycznie jesteś otyłą osobą (patrz na wskaźnik BMI) to wiedz, że są faceci, którzy lubią kurpulentne panie.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
mnie motywuje to, że nie mam pieniędzy na kupowanie ciągle nowych coraz większych ubrań - mam na myśli szczególnie letnie sukienki które w naszym klimacie założy się kilka razy i jak nowe czekają na kolejny sezon :) na mnie działa,
druga sprawa- nie warto stosować restrykcyjnych diet tylko zmieniać sposób odżywiania na zdrowszy ale taki który Tobie smakuje, zmniejszać porcje itp.
i znaleźć taki sport który lubisz, dla jednych będzie to bieganie czy rower, dla innych (jak ja) grupowe zajęcia z aerobiku. Poza tym mam daleko od autobusu do pracy - taki codzienny spacer też pomaga.
Powodzenia :)
druga sprawa- nie warto stosować restrykcyjnych diet tylko zmieniać sposób odżywiania na zdrowszy ale taki który Tobie smakuje, zmniejszać porcje itp.
i znaleźć taki sport który lubisz, dla jednych będzie to bieganie czy rower, dla innych (jak ja) grupowe zajęcia z aerobiku. Poza tym mam daleko od autobusu do pracy - taki codzienny spacer też pomaga.
Powodzenia :)
Tym, że mówię sobie, że jeśli chce być piękna musze pocierpiec
Polecam literki
mam z tym problem. Zwłaszcza po ciąży było mi trudno zrzucić wagę i utrzymać zdrowy tryb życia, ale odkąd dziecko poszło do szkoły, a ja rozpoczęłam działalność jednoosobową to nawet nie mam czasu teraz myśleć o jedzeniu, bo tyle mam na głowie. Sprzedaż spółek https://optioffice.pl/sprzedaz-spolek
Motywacja do odchudzania jest kluczowym elementem sukcesu w osiągnięciu i utrzymaniu zdrowej wagi. Jednym z najważniejszych kroków jest wyznaczenie realistycznych celów. Cele powinny być konkretne, mierzalne, osiągalne, realistyczne i czasowe (SMART). Na przykład zamiast mówić chcę schudnąć, można powiedzieć chcę schudnąć 5 kg w ciągu trzech miesięcy. Małe, osiągalne cele pomagają utrzymać motywację i dają poczucie sukcesu, co jest niezwykle ważne na długiej drodze do odchudzania.
Drugim kluczowym elementem jest znalezienie wsparcia. Może to być grupa wsparcia, przyjaciel, członek rodziny, a nawet trener personalny. Regularne spotkania, rozmowy i dzielenie się postępami mogą znacząco zwiększyć motywację i pomóc w utrzymaniu odpowiedzialności. Wsparcie emocjonalne i zachęta od bliskich mogą również pomóc w radzeniu sobie z trudnymi momentami, kiedy pokusy i zniechęcenie mogą się pojawić.
Znaczenie ma również monitorowanie postępów. Prowadzenie dziennika żywieniowego, regularne ważenie się oraz notowanie swoich osiągnięć mogą pomóc w utrzymaniu motywacji. Widzenie realnych postępów na papierze lub w aplikacji mobilnej może być bardzo satysfakcjonujące i motywujące. Ważne jest, aby być cierpliwym i pamiętać, że proces odchudzania to maraton, a nie sprint. Każdy mały krok w kierunku zdrowego stylu życia jest krokiem w dobrą stronę.
Drugim kluczowym elementem jest znalezienie wsparcia. Może to być grupa wsparcia, przyjaciel, członek rodziny, a nawet trener personalny. Regularne spotkania, rozmowy i dzielenie się postępami mogą znacząco zwiększyć motywację i pomóc w utrzymaniu odpowiedzialności. Wsparcie emocjonalne i zachęta od bliskich mogą również pomóc w radzeniu sobie z trudnymi momentami, kiedy pokusy i zniechęcenie mogą się pojawić.
Znaczenie ma również monitorowanie postępów. Prowadzenie dziennika żywieniowego, regularne ważenie się oraz notowanie swoich osiągnięć mogą pomóc w utrzymaniu motywacji. Widzenie realnych postępów na papierze lub w aplikacji mobilnej może być bardzo satysfakcjonujące i motywujące. Ważne jest, aby być cierpliwym i pamiętać, że proces odchudzania to maraton, a nie sprint. Każdy mały krok w kierunku zdrowego stylu życia jest krokiem w dobrą stronę.