Widok
Ja miałam ten zastrzyk. Nie polecam bo chociaż jest przewidziany na 3 m-ce działa dłużej i to o wiele. Przez rok nie miałam wcale misiączki zmieniłam ginekologa, który za pomoca hormonów wyciągnął mnie z tego stanu. Niektórzy ginekolodzy twierdzą że te zastrzyki to powinny być aplikowane kobietom z krajów trzeciego świata albo zwierzętom.
Ja brałam przez rok, i nie polecam!!! Waga skoczyła mi o 8 kg i czułam się strasznie opuchnięta, nie miałam miesiączki przez ten cały czas. Przepisał mi tą antykoncepcję lekarz ponieważ byłam matką karmiącą, niestety co udało mi się zrzucić po porodzie zaraz wróciło po tych zastrzykach. Samopoczucie było złe byłam jakaś rozdrażniona.
Od roku jestem na plastrach , a dopiero od miej więcej 6 miesięcy czuję się wreście jak w mojej skórze, waga spadała ale bardzo wolno.
Wiem,że gdybym wiedziała to co teraz nigdy bym się nie zdecydowała na Depo Provera!!! Koszmar:(
Od roku jestem na plastrach , a dopiero od miej więcej 6 miesięcy czuję się wreście jak w mojej skórze, waga spadała ale bardzo wolno.
Wiem,że gdybym wiedziała to co teraz nigdy bym się nie zdecydowała na Depo Provera!!! Koszmar:(
Nie dla każdego. Miałam kilka razy waga +2kg. Ale tak to wszystko Ok.Byłam zadowolona. Poza tym brak okresu=pełna swoboda brak bóli menstruacyjnych, krwawień to coś fajnego. A lekarz będzie odradzał bo to dla niego żaden biznes- środek jest niedrogi, jest bardzo skuteczny i nieuciążliwy. No i dla wątroby dobry i dla zapominalskich, na wakacje... Śmiało polecam . Co za idiotka bierze lek i nie czyta ulotki he he tam jest napisane że działa nawet do 6 miesięcy. Lek jest bezpieczny - tylko głupota ludzka i ciemniactwo nie są :P. Próbuj nic nie stracisz, najwyżej zmienisz na inny i pozamiatane.No chyba że masz w najbliższym roku plany prokreacyjne lub lubisz mieć okres to odradzam :P
Jeśli poczytasz ulotkę i spojżysz na dawkę hormonów jakie są wstrzykiwane do Twojego organizmu może dasz sobie na luz. Myślę że brak okresu jest może i wygodne ale napewno na dłuższą metę nie zdrowe. No i to co piszesz że lekarz robi sobie ze środków anty biznes to myślę że powinnaś najpierw się zastanowić nad swoją marną wiedzą a nie nazywać kogoś idiotką. Jeśli chcesz sobie aplikować silne dawki hormonów rób to ale nie namawiaj innych gdyż to nalerzy już do lekarzy którym to ty napewno nie jesteś. Mój lekarz właśnie mnie uświadomił o tym co niesie za soba dlugie stosowanie Depo Provera, więc może zmień lekarza. No chyba że nie masz już planów prokreacyjnych:)))
Radzę troszkę poczytać na temat tego zastrzyku a potem się wypowiadać.
Radzę troszkę poczytać na temat tego zastrzyku a potem się wypowiadać.
No chyba niektórych na tym forum poniosło. Przeczytajcie ulotkę do tabletek na katar!!!!! Jakbym brała pod uwage tylko to co jest napisane w ulotkach to nawet rutinoscorbinu bym nie brała. Lekarz jest od tego żeby zaproponować mi najlepszy lek na podstawie wywiadu a to co jest napisane w ulotce to drugorzędna sprawa zwłaszcza że w przypadku depo provery która podobno może działać do 6 miesięcy jakoś przez rok byłam bezpłodna i nie miałam miesiączki.
Nie porównywałabym tabletek na katar z zastrzykami hormonalnymi. Jeśli komuś odpowiada branie tych zastrykow niech bierze tylko potem będzie placz i sgrzytanie zębami jak nie będziecie mogły zajśc w ciążę, no chyba że nie macie takiego zamiaru:)
Co do wypowiedzi kora2702 to nie wiem czy być bezpłodnym przez rok to tak super.
Co do wypowiedzi kora2702 to nie wiem czy być bezpłodnym przez rok to tak super.
ja miałam tylko jeden zastrzyk miesiączki nie mam już 6 miesięcy , przytyłam pięć kilo, brzuch mam jakbym była znowu w ciąży ,jestem strasznie nerwowa, wziełam ją bo byłam matką karmiącą, krwawie przy stosumkach a najgorsze że gra wstępna musiałaby trwać chyba całą noc żeby nie być suchą jak SAHARA
Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zapomniałam cera zrobiła mi się jak dojrzewającej dziewczynce krosta krosta i jeszcze krosta straszne bo takich problemów nigdy z cerą nie miełam
Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zapomniałam cera zrobiła mi się jak dojrzewającej dziewczynce krosta krosta i jeszcze krosta straszne bo takich problemów nigdy z cerą nie miełam
ja mialam 2 zastrzyki. ogolnie czulam sie dobrze bez plamien itp....,ale za ten komfort przypłacilam 8kg!!!!! potem brak okresu i nastepne hormony na wywolanie-bez skutku przez jakis czas....ale najgorsza jest ta waga , a jak ciezko to zrzucic....nie biore juz o listopada DP i nadal waga nawet z lekka tendencja w gore a wcale sie nie objadam....dodam tylko ze DP zaczełam brac po urodeniu dziecka i wazylam wtedy 56kg a teraz 64!!! gorąco odradzam ten zastrzyk
witam biorę Depo-proverę od 3 lat nie mam okresu ani innych skutków ubocznych mimo ze jestem migrenowcem... Jestem bardzo zadowolona z tej metody. Dodam jednak że mam już 2 dzieci i nie chcę mieć więcej a wiem że płodnośc po jego odstawieniu moze byc nawet do roku czasu o czym poinformował mnie lekarz. Zgadzam się z moją poprzedniczką walerka że "mysle ze to jest bardzo indywidualna sprawa jak kto reaguje na antykoncepcje. zreszta tak samo jest z tabletkami." Pozdrawiam kobiety które są zadowolne z tej metody
ja w piątek miałam iść po receptę na 3 zastrzyk. ale.... ostatni okres miałam w lipcu, w sierpniu 1 dzień krwawienia (najgorzej, że nie zapisałam daty) i do teraz nic. gdy kilka dni temu piersi mi nagle nabrzmiały przestraszyłam się. dawno tego nie miałam. pierwsza myśl "jestem w ciąży???".. druga "mam nadzieję, że to tylko hormony... może przez zanik okresu?".. zaczęłam czytać o pierwszych objawach ciąży i wyczytałam ŚLINOTOK.. od tego czasu nie nadążam połykać śliny :/ może to coś na zasadzie wmówienia sobie ? ;) pocieszałam się, że może to od zęba który mi wtedy dokuczał.. ale nie. nadal to mam. chyba też częściej chodzę do wc. do teraz karmię piersią córeczkę... ma 19miesięcy. nie chcę drugiego dziecka. boję się. mój facet nie przejął się w ogóle. jutro pocztą przyjdą mi testy ciążowe... ledwo wytrzymuję z niepewności. ten zastrzyk miał mi dać PEWNOŚĆ !!! cieszyłam się, że zero skutków ubocznych... a tu ZONK ? mam nadzieję, że moje obawy się nie potwierdzą. a gdybym była tępa, w przyszłym tygodniu przyjęłabym kolejną dawkę zastrzyku bez badań... bez zastanowienia.. i co by wtedy się stało ? poroniłabym ? czy urodziła upośledzone dziecko ? eh.. mi to zawsze wiatr w oczy wieje. jak jest 99% pewności, że nie zajdzie się w ciążę... to ja muszę być w tym pechowym 1% !? (noo, 96% chyba)
ja rowniez nie polecam! jedyny plus to brak menstruacji i brak koniecznosci pamietania o lykaniu tabletki oraz to ze nie obciaza watroby (ja mam z nia klopot wiec byl to jedyny powod dla jakiego sie na depo zdecydowalam) a cala reszta to jeden wielki minus w moim przypadku...w trakcie tych 3 m-cy depresja i duza nerwowosc , 8 kg na plus, totalna susza i niechec do seksu , ale tak na prawde schody zaczynaja sie po odstawieniu ..u mnie najpierw po 2 miesiacach po zakoczeniu dzialania dawki musieli wywolywac okres a potem trwal on w postaci plamien non stop i trwa do dziiaj a jest to juz 5 miesiac od zakonczenia "sesji"..poza tym DEPO P. koszmarnie nasilila OBJAWY REFLUKSU!!!! mialam zaleczony refluks a po 1 sesji z depo mam nawrot choroby i to w jkaim stopniu!!!!! REFLUKSOWCOM ODRADZAM!!!!! ogolnie tebletki a bralam cillest to metoda jak dla mnie bezpieczniejsza io odwracalana a nie to swinstwo
absolutnie nie polecam tego zastrzyku.nigdy nie miałam problemów z nieregularną miesiączką , piękną cerę i włosy. po zastrzyku , wzięłam go tylko raz, porostu koszmar :przez pięc miesięcy krwawiłam bez przerwy, teraz mam miesiączki co 15, 19 ,21 dni i tak obfite i bolesne że bez leków nie da się przetrwać, zero chęci na sex , włosy wypadające garściami, , minęło co prawda już 10 miesięcy i zdołałam sie dopiero uporać z wyleczeniem twarzy ,która wyglądała koszmarnie, a jak wspomniałam nigdy nie miałam pryszczy przez 34 lata , a przy tym depresja bo wstydziłam sie pokazywać na świat z taką twarzą. nigdy więcej tego świństwa