Widok

depo provera

Czy ktoras z Was brala zastrzyk antykoncepcyjny? Jak sie czujecie po nim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam pytanie jak wzielam zastrzyk ostatnij 3 lipca a mienilo już 3 miesiace jeżeli facet pod koniec lipca się wemnie sposcill a teraz nie mam wogole okresu czy ja mogę być w ciąży a teraz dzisiaj się sposcil i mi to wyleciało z macicy i się Przemylam woda to cos da jak brałam to kilkanaście lat ten zastrzyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Należy, a nie "nalezy".
Mam to samo mam boleści macicy czasami krwawie może jak przestanę brać ten zastrzyk to może nie będę tyla mam zachcianki jak bym była w ciąży mam duzy brzuch jak bym była w ciąży przestanę brać ten lek
Mam to samo tylko że ja nie jestem matka mam wahania nastrojów mam brzuch jak bym była w ciąży brzuch mi bardzo wisi myślę że jak przestanę to brać to może przestanę tyc
Mam tak samo przestane brać ten lek bo bardzo utylam. I złe się czuję od tego leku
Ja biorę ten zastrzyk powiem szczerze że bardzo utylam brzuch mi wisi mam problem z macica bolesne bóle i krwawienia czasami nie polecam tego leku myślę przestać brac ciekawe czy przestanę wtedy tyc i będę miała normanie okres czy nie
Ja też się tak czuję przestanę brać ten zastrzyk masakra brzuch mi urusl
Ja biorę ten zastrzyk myślę żeby go nie brać wogole bo bardzo przetylam brzuch mi urusl masakra
Ja właśnie wzięłam pierwsza dawkę i mam nadzieje , ze moje krwotoczne miesiączki w końcu ustaną. Dodam , ze miałam wcześniej spirale w tym ostatnia była Mirena i to dla mnie był koszmar:/. Z Mireną dzień w dzień plamienia, okresy po12 dni, a miały całkiem się uspokoić i do tego ten niewyobrazalny ból pleców!! Czegoś takiego jeszcze nie miałam!!
Ja biorę długo ten lek jeden problem ból w macicy i krwawienie z dróg rodnych
Mnie boli dolna część ciała i krwawie nastap
Ja mam bolesne bóle w części dolnej ciała i krwawie mocno
Ja od kad biorę ten zastrzyk mam brzuch jak bym była w ciąży przetylam strasznie jestem rozdrazniona nie chce mi się kochać
Ja biorę go przez kilka lat brzuch Mi urusl bardzo
Witam ja mam podobny przypadek , brałam orgametril i nie działał a teraz mam zastrzyk depo provera który mam brac co 4 tygodnie i ciągle to rozważam, a jak się Pani nadal czuje i pytanie czy pomogło ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

6 dni spóźnienia na pewno nic się nie stanie
Co ile chodzisz na badania i czy co 3 miesiące chodzisz do gin na kontrolę ?
Ja biore 15 lat ten zastrzyk i nie mam skutkow ubocznych. Ciesze sie z braku miesiaczki. A badania okresowe ksiazkowo wychodzą.polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny bardzo wam dziękuję za wszystkie komentarze. Które przeczytałam od początku.
Ja DP brałam ponad 3 lata tak jak piszecie po pierwszej dawce wystąpiło plamienie które trwało miesiąc prawie w tym okresie też chodziłam rozdrażniona. Nastanie ustało i skończyły się moje swystkie problemy związane z tym strasznym stanem jakim dla mnie jest miesiączka. Nie tyłam, nastrój się ustabilizował libido od zawsze ogromne było jeszcze większe, nie miałam również suchości pochwy. Jednym słowem idealnie. Dodam jeszcze że zastrzyki zdążało mi się brać z opóźnieniem czasem nawet dwa tygodnie. Ogromne piersi i spuchnięty brzuch przypominał mi że coś zaczyna się dziać. Zaznaczę ze dość dobrze zapoznałam się z działaniem preparatu przed zastosowaniem i brałam na klatę brak ewentualny płodności gdyż nie plany je już mieć dzieci. Zmiana mojego spojrzenia na życie i świat skłoniła mnie do odstawienia wszelkiej chemii w tym mojego magicznego zastrzyku. Zgodnie z waszymi opisami po 4 miesiącach dostałam okres który trwał prawie dwa tygodnie weszłam w fazę już lekkiego plamienia dostałam ukłucia w brzuchu i po 2 godzinach dostałam silnego krwawienia. Pomyślałam że zaczęłam jajeczkowac z drugiej strony, po tygodniu ustal. Teraz minęło 5 dni po tym długim okresie a ja po stosunku dostaje kolejnego krwawienia. No cóż skłaniam głowę nisko i ciepliwie będę czekała jak wszystko wróci kiedyś do normy. Ale już po waszych komentarzach wiem że może to jeszcze z rok potrwać. Jajgorsze jest to że nie wiem kiedy mam dni płodne bo kalendarzyk wariuje a na żadna antykoncepcję się nie zdecyduje. Moja ocena tego preparatu jest na plus. Jeżeli ktoś już nie chce mieć więcej dzieci. I dla mnie jedyny jego minus to to że po przyjęciu pierwszej dawki nie ma odwrotu jeżeli nie podpasuje preparat. To trzeba się męczyć 3 miesiące. Pozdrawiam was wszystkie i jeszcze raz dziękuję za podzielenie się doświadczeniami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nalezy a nie : "nalerzy"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Prezent dla teściowej (122 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...

Dobry szampon na łupież (46 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie coś, bo już mi ręce opadają!

Jakie perfumy na co dzień? (7 odpowiedzi)

Jakich perfum używacie na co dzień? Pytam, ponieważ szukam czegoś oryginalnego - najlepiej...

do góry