Widok

dermatolog dziecięcy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć,

potrzebuję Waszej pomocy, mój syn dostał dziwnego uczulenia, nie pomaga maść sterydowa zapisana przez lekarza rodzinnego. Potrzebuję informacji o jakimś dobrym dermatologu. Ze strony męża w rodzinie jest łuszczyca i egzema i boję się, że mały może mieć coś w tym kierunku. Na NFZ czekać musimy do kwietnia.... czy któraś z Was może polecić jakiegoś dobrego dermatologa najlepiej z doświadczeniem z dziećmi?

Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam bardzo pomógł prof Szarmach z http://www.dermis.pl/
przyjmuje też w soboty - lokalizacja Orunia Górna , nie ma problemu z terminami wizyta chyba 80 zł teraz
nie wiem jak dosw z dziecmi ale wilokrotnie juz polecany dr smentek
przyjmuje na ogarnej w gdansku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam :) szukam dobrego dermatologa dziecięcego na NFZ :] w Gdańsku :) potrzebne jest skierowanie?

coś mi się nie podoba skóra mojego Dziecia :/ ogólnie ma mega suchą skórę (niestety po mnie) - wręcz taką tarkę :/ dodatkowo ostatnio ma mega suchą, tarkowatą skórę na dłoniach(od góry) - dzisiaj wręcz Mu pękła w 2 miejscach i pojawiły się takie krwawe kreseczki :/

moje dłonie tak reagują na zły płyn do naczyń (ale mi wtedy pęka skóra między palcami i robi się dokładnie taka jak Gabrysia dłonie).

Nie wiem co to? Skąd to? Co z tym robić?
Agusia nie potrzebne jest skierowanie .Nie polecę konkretnie dziecięcego ,ale spróbuj w przychodni kolejowej przy wojewódzkim tam jest ich kilku .

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Wilkowska prowadzi Poradnie Chorób Alergicznych Skóry dlaDzieci na Akademii Medycznej i przyjmuje prywatnie na osiedlu koło Auchan w Gdansku (Wiszace Ogrody?)
Aga spróbuj uderzyc do dr Rudnickiej przyjmuje na morenie w przychodzni,ja do niej chodze z moim synem.Ma podejscie do dziecka,zna sie na tym co robi.
Ja w rezultacie trafiłam na NFZ do dr med. Elżbieta Jasiel - Walikowska w Sopocie w Derm-al bardzo polecam, tylko czas oczekiwania jak w sumie wszędzie około 3-4tyg
AgusiaGda - ja mam też coś takiego na rękach i to od mrozu. Też tarka na wierzchu dłoni i krwawiące ranki. A wcale tak dużo nie chodzę po dworze. Może mały ma taką reakcję na niską temp.? To wtedy wystarczy krem do rąk.
agusia, mój synek też od tygodnia ma taką kaszkę szorstką na jednej dłoni (od góry) a mi robi się dokładnie to samo przy zmywaniu co Tobie..plus mi jeszcze jak rece zmarzną na dworze i tak myślę moze młodemu tez od zimna to wyskoczyło
to co? myślicie żeby się wstrzymać "do wiosny"? ;) poczekać czy zniknie jak odejdą mrozy?

czym to teraz najlepiej smarować? macie jakiś skuteczny krem/balsam dla dzieci? zastanawiam się czy znowu nie kupić oleju kokosowego :P bo ze słodkich migdałów mi się kończy (pies wypił/wylał ponad pół butelki na dywan) ;)
(mi najlepiej pomaga Neutrogena ;) ale przecież Gabrysiowi nie będę rąk smarowała tym kremem)

Dziewczyny - dzięki za namiary i proszę o jeszcze :] póki co czytam ;) w pn podejmę jakąś decyzję :]
hop :)
my na szorstkość mamy maść robioną w aptece od pediatry, maść parafinowa z witaminami, warto poprosić pediatrę o receptę
znanylekarz.pl
tutaj znalazlam pediatredorego po opiniach moze wam to pomoze i znajdziecie dermatologa po opiniach

TO NIE JEST SPAM JAKBY COS

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry