Widok

dieta matki karmiącej-przepisy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny bardzo proszę o jakieś przepisy na obiad dla matki karmiącej, ja w większości co umiem gotować to smażone:/ jak na razie jem zupy ale nie wiem ile dam radę:)
bardzo dziękuje za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam zakup parowaru :)
ja robię w nim ziemniaki, jajka, warzywa- najczęściej brokuł, marchewka, klopsiki mielone, kurczaka, rybę
Tak jak Asiaczek warzywa na parze,lub pieczony schab pierś w piekarniku o ryba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam już wyciągnięty parowar i będę w nim przygotowywać posiłki.

a co do pytania Hani macie jakieś przepisy na inne rzeczy??
brokuł dla matki karmiącej przecież to tak jakby zjadła kalafior?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam parowar ale jak ja nie lubię mięsa gotowanego na parze:/ będzie trzeba się przestawić
Ja w wiekszosci gotuje ,jak juz wspomnialas zupy .
Wszystkie mieso robie przewaznie w sosie(pieczarkowy -malej nic nie jest,smietankowy ,koperkowy) ,schab duszony,pulpeciki .Pieczna ryba w foli z warzywami,
Dzis np.robie makaron ze szpinakiem+ pulpeciki drobiowe .
na początku z brokułem/kalafiorem lepiej uważać, też na 3 dobę dostałam zupę brokułową na położnictwie i całą noc (już w domu) miałam nieprzespaną bo córcię brzuszek bolał..
ja jadlam wszystko jak leci i nie bylo problemu. Tylko w Polsce matki przestaja normalnie jesc przy karmieniu, we wszystkich innych krajach/kulturach, jedza tak samo, ostro, smazone i dzieci sa ok. Ja bym ci radzila jesc normalnie, tylko pisac co jesz i ewentualnie eliminowac jak dziecko bedzie mialo problemy. Pewnie bigosu nie polecam. Ja nie moglam brokul i papryki ale kalafior juz byl ok. Jezeli bardzo chcesz przestrzegac to rzeczy z grilla/pieczone w piekarniku sa smaczniejsze i zdrowsze niz smazone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na klinicznej jest dieta ogólna i dla cukrzyków, nie ma diety typowo dla matek karmiących-dostają one to samo co reszta szpitala.

jeśli chodzi o obiady-mięso po prostu zamiast smażyć - duś, piecz w piekarniku albo gotuj. dorabiaj sobie do tego sosy.
hehe :] na Klinicznej jako cukrzyk(cukrzyca ciążowa) dostałam białe pieczywo i dżem ;P może teraz coś się tam zmieniło ;)
:)

a! teraz mi się przypomniało Agusia, że miałam do Ciebie pisać :) już piszę zatem
Dziewczyny,

ja karmię od 6 miesięcy - z zalecenia lekarzy jem wszystko - a jako że mój synek nie ma tendencji do kolek, a uczulenie wystąpiło raz na nadmierną ilość nabiału - nie ma konkretnego powodu by odmawiać sobie ulubionych potraw (w tym smażonych schabowych ;D). A jako że uwielbiam bigos ostatnio przy swietach pozowliłam sobie na pofolgowanie w tym zakresie (w zanadrzu mieliśmy przygotowany espumisan i suszarkę) - na szczęście obyło się bez niespodzianek. Dlatego sprawdźcie czy faktycznie musicie sobie odmawiać wszystkich przyjemności :) ja jadam wszystko prócz surowego mięsa (tatar) i jajek na miękko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry