Widok
Stosowalam u boryska, efekt po ok tyg, smarowalismy bo byl u nas nawracajacy ZUM i byla to wina napletka, skora na napletku zrobila sie wlastyczna i pieknie schodzila, teraz znow sie przykleila i chyba zaczne go znow stosowac, pamietaj tylko by wokol napletka smarowac!!Powodzenia, ta masc naprawde jest skuteczna!!!
my smarowalismy chyba (bo to bylo 2 lata temu) 3 tygodnia, ale efekt byl dopiero po tygodniu lub nawet pozniej, ale nie poddawalam sie i smarowalam, co wieczor po kapieli. u nas pomoglo, od tamtej pory mamy spokoj. ale ja bylam mocno zdeterminowana, bo nie wyobrazalam sobie wizyty u chorurga i nacinania.
ja smarowalam najpierw 2x dziennie 3 gtyg i było super, nefrolog byl pod wrazeniem:) ale po tygodniu siusiak znowu sie skleil..i ta sama kuracja..po kolejnych 2 tyg znowu sklejony:( no i ostatnio pedniatra powiedziala zeby z 2 tyg 1x dziennie smarowac, a potem sciagac napletek delikatnie..robimy to co 3 dzien podczas kapieli i jest ok:)
nam pediatra powidziala, ze to normalne, tylko tez Szymek miał ZUM i tu jest problem..ale ze sam sie z czasem rozklei..
nam pediatra powidziala, ze to normalne, tylko tez Szymek miał ZUM i tu jest problem..ale ze sam sie z czasem rozklei..
mamoalanka, w zadnym wypadku do bolu, bo zrobisz krzywde synkowi!!!! sciagasz tyle ile schodzi skorka, najlepiej w kapieli, pod wplywem cieplej wody skora staje sie bardziej elastyczna. Czy grubo-bez przesady, tak aby byla dookola napletka. Najlepiej jak smarujesz odciagnij go tyle ile mozesz i wtedy smaruj. Spokojnie, bedzie dobrze tylkom musisz to robic systematycznie :)
Dzieki temu watkowi zaczelam znow terapie diprognta u moejgo synka. Mastke ma pod napletkiem ktory sie ponownie przyklei. Stosowalam ale po 2 tyg robie przerwe,ale codziennie sciagam napletek i przmeywam borasolem bo mastka zaczyna wydostawac sie na zewnatrz. Mam namiar na lekarza,specjaiste od siusiakow i jesli bedzie cos niepokojajcego to do neigo sie udam.
A jak u autorki watku?co u Was?
A jak u autorki watku?co u Was?
My bylismy w pon na zabiegu.sam zabieg trwal 2 sek,poniej do wieczora i w nocy przy kazdym sikaniu placz,ale juz we wtorek ok,sama lekarka byla zaskoczona ze tak szybko sie goi.Teraz musze go sama smarowac,ale juz nie boli.Polecam ten zabieg.Ja sie balam ale ta babka jest naprawde super.Daj znac jak.
Moj ma 2,3mce.Teraz wlasnie lekarze mowia ze im szybciej schodzi tym lepiej.Bo pozniej moga mu sie robic zakazenia.Ostatnio jak bylam na smarowaniu u doktor to byl 10mczy maluch tez na odklejaniu.Alankowi teraz schodzi jak staremu:)Wiem ze niektorzy pediatrzy ida jeszcze stara szkola ze sam sie odklei
dziewczyny doinformujcie mnie:mój mały ma prawie 16miesięcy i napletek da się na tyle odciągnąć(?),ze widać ujście cewki moczowej i wsio i tak od długiego czasu tylko a pielęgnujemy codziennie,delikatnie odciągając ile się da.
Nie wiem czy zwrócić na to uwagę będąc u pediatry,czy mały ma czas..........
jak jest u was?
nigdy się nic tam nie działo,żadnych podrażnień,stanów zapalnych itp......
Nie wiem czy zwrócić na to uwagę będąc u pediatry,czy mały ma czas..........
jak jest u was?
nigdy się nic tam nie działo,żadnych podrażnień,stanów zapalnych itp......