Widok

dla przestrogi nie miłe doświadczenia z firmą amelia-wedding.

Witam. Chciałam się z Wami podzielić i jednocześnie ostrzec przed firmą amelia-wedding. W styczniu tego roku zamawiałam u nich zaproszenia. Zaproszenia były ze zdjęciem więc na początku kontaktowałam się z grafikiem co do wyglądu. I wtedy już było to bardzo ciężkie, bo po każdej mojej zmianie pan grafik odpowiadał po 4-5 dniach. No ale nic. W końcu ustaliliśmy wygląd i poszły do druku. Zrobiłam przelew i czekałam. Zaproszenia przyszły pod koniec lutego. No i podczas sprawdzania zaproszeń, zobaczyłam że dwóch mi brakuje, więc napisałam do nich wiadomość z taka informacją (03.03.2013r) oczywiście się nie odzywali przez 10 dni. Po ponownej informacji odpisali że przepraszają i że mam wysłać te dwa nazwiska a oni zrobią te dwa brakujące zaproszenia. Wysłałam dane jeszcze tego samego dnia czyli 13.03.213r. Odpisali że dziękują i że zostały one uwzględnione i cisza. Od tego czasu dzwoniłam do nich 3 razy i żeby się połączyć, trzeba czekać średnio 15-20 min. Oczywiście za każdym razem mówili że juz będą wysyłać. Pierwsza wersja była że maja być przed świętami wielkanocnymi a druga że teraz w środę najpóźniej. Dziś mamy piątek 19.04.2013r więc na moje dwa brakujące zaproszenia czekam juz ponad miesiąc.
image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mój brat brał ślub rok temu i stamtąd zamawiał, wszystkie ozdoby jakie miał w planie, plus zaproszenia, winietki, kwiaty, itd itp. Spisali się na medal bo to był najlepszy ślub na jakim byłem, a sam pójdę w jego ślady i sam będę raczej korzystał z tej oferty, która pozwala nam użyć własnej wyobraźni :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz sobie też podziękowania. Słoiczki z miodem albo krówki

Zaproszenia to tam mają śliczne na szkle na przykład, sama sie zastanawiam nad nimi

to w sumie dobrze że dużo się zmieniło. Siostra robiła u nich zaproszenia i nie narzekała na nic.

U nas bylo wesele z Amelia wedding, mają super ofertę, każdy drobiazg jest dopracowany, a ozdoby niepowtarzalne! Pozdrawiam

Moim zdaniem dobra firma z świetną ofertą zaproszeń i innych artykułów ślubnych. Obsługa klienta była w punkt dla mnie.

ja zamawiałam z mężem stamtąd jakoś pół roku temu i nie mieliśmy żadnych problemów. Błędów nie było, zaproszenia dostarczone zgodnie z ustalonym terminem. Nie rozumiem...

mój ślub będzie dopiero w przyszłym roku ale już zamówiłam zaproszenia i zawieszki na mini buteleczki z alkoholem właśnie od amelia wedding. Nie mam złych doświadczeń z tą firmą. Kontakt nie był utrudniony wszystkie nasze pomysły zostały przedyskutowane i uwzględnione. Moim zdaniem zaproszenia wyszły bardzo ładnie i zawieszki tez bo mam już całość w domu.

Dostalam bardzo duzo pozytywnych opini od gosci na temat zaproszen ktore zamawialam w Amelia-Wedding. Goscie byli oczarowani zaproszeniami! Naprawde zaproszenia robia duze wrazenie. Robilismy troche indiwidualny projekt. Zamawialismy zaproszenia ze zloceniem i wyszly piekne! jednak zalezy od swiatla bo widac zarysowania na zlocie w zaleznosci jak pada swiatlo. Kontakt z biurem bardzo przyjazny. Jednak radze zamawiac duzo wczesniej gdyz firma ma lekkie opznienia. Ja dostala swoje zaproszenia tydzien po terminie, dodatkowo czekalam kilka nastepnych dni na etykiety ktore wysylali odzielnie. Natomiast dostawa bardzo szybka. Kurier byl juz na drugi dzien z rana.
Musze jednak przyznac ze z racji opoznienie Amelia-Wedding zwrocila mi 10% zaplaty. Dodatkowo przyslali o wiele wiecej etykiet niz zamawialam i ekstra 3 zaproszenia :) Wiec dobrze to swiadczy o firmie. Kontakt z grafikiem ok. Szybko odpowiadal jednak brak mu bylo pomyslow wiec musialam mu duzo podpowiadac. Troche sie balam zamawiac gdy czytalam inne opinie ale musze przyznac ze jestem bardzo zadowolona z uslugi.Polecam Amelia-Wedding!
Ja także nie polecam i to bez zastanowienia!! Zaproszęnia w naszym przypadku oprócz samego wyglądu nie mają żadnych plusów! 2 razy wysyłali i poprawiał swoje błędy, niedawno dostaliśmy poprawione ale niektóre zaproszęnia przyszły podwójne a niektórych nie było wogole...... Dramat a czasu brak.

Firma Amelia- Wedding to jakaś kpina! Kompletnie nieodpowiedzialni ludzie, kłamiący i zwodzący klienta! Na pytanie o czas przygotowania projektu, otrzymałam odpowiedź że max. 3 dni, oczywiście projektu w wyznaczonym terminie brak... Odpowiedzi na wiadomość e-mail- brak, dodzwonić się - cud, ale udało się, odebrał ktoś telefon i poinformował o otrzymaniu projektu w ciągu dwóch dni... ok przyszedl po jednym dniu, Zaakceptowany i odwiedziny drukarni na drugi dzień. Kolejny projekt na za kolejne 3 dni. OK przyszedł dzień 3 i cisza! Zadzwoniłam i co usłyszałam? Że musieli zmienić grafika na innego i projekt jest nie gotowy...serio????? To jest poważne traktowanie klienta????? znów prośba o dzień max dwa na projekt... STANDARDOWO cisza... NIE POLECAM i przestrzegam przed tą pseudo drukarnią niepotrafiącą rzetelnie podejść do sprawy i przede wszystkim "zająć się" odpowiednio klientem! KPINA KPINA i jeszcze raz KPINA!!! Próba chęci zamówienia, tfuuuuu wróóóóć OTRZYMANIA projektu zaproszeń trwała prawie miesiąc...Serio tak powinno to wyglądać? Chyba jednak tylko z tą firmą...

a ja jestem bardzo niezadowolona z uslug firmy..... odradzam stanowczo.... zaproszenia wydrukowane na bardzo cienkim papierze i kolor nie jest taki sam jak w projekcie.... uwazajcie

7 kwietnia złożyłam zamówienie na stronie, a o godzinie 24 już dostałam projekt. Wszelkie zmiany i poprawki Pani Kasia( grafik) wprowadzała i wysyłała ekspresowo. 13 kwietnia zaakceptowałam projekt, a po świętach od razu paczka została nadana i zaproszenia dotarły. Naczytałam się tych złych opini, a wszystko przebiegło bardzo szybko bez żadnych problemów! Bardzo miła obsługa, a zaproszenia piękne. Polecam :)
Rownież nie polecam. Zaproszenia miały być ecru, otrzymałam brązowe. Jest to najzwyczajniejszy brąz, jak szary papier. Nie podlega to żadnej reklamacji, ponieważ według pracowników firmy jest to kolor ecru. Nie pomogło porównanie zdjec otrzymanego przeze mnie zaproszenia oraz tego ze strony... różnica kolosalna. Oni nadal utrzymują ze te moje brązowe to jednak ecru. I kropka, koniec tematu według nich. Prawie 500zl wyrzucone w błoto

To ma Pani szczęście. Ja mam takie doświadczenia:
Niestety, ale nie miałam tej przyjemności by ocenić jakość wykonanych zaproszeń i innych dodatków, gdyż nie doczekałam się tego. Ślub na początku września. Zamówienie złożyłam w lutym od razu mówiąc, że zaproszenia będę potrzebować na koniec kwietnia. Zaproszenia i inne dodatki były zamówieniem indywidualnym. Grafika wymyślona przeze mnie. Kontakt z grafikiem od czcionek super. Codzienne odpowiedzi na maila. Poprawki nanoszone od razu. Kontakt z biurem również super. Niestety ale dobra passa minęła gdy przyszło rysować grafikę. Ostatni kontakt na początku marca. Miesiąc minął, grafiki nie ma. Żadnej propozycji. Także patrząc na to, że czas dobiega końca, zrezygnowałam z usług Amelia Wedding. A szkoda, bo cenowo są atrakcyjni na rynku, mają bogatą ofertę, jednak jak widać, nie radzą sobie ze wszystkim. Może warto zatrudnić kolejnego grafika, albo przyjmować mniejszą ilość zamówień. Reasumując: jeśli ktoś ma swój projekt graficzny, to lepiej sobie darować, chyba że zamawia się rok przed ślubem. Pozdrawiam!

A ja mimo negatywnych opinii, skorzystałam z ich uslug i nie rozumiem tego niezadowolenia. Mamy piękne zaproszenia, dobrej jakości papier, ładny druk, odnosnie obslugi to tez bez zastrzezen, dosc szybko dostalismy wiec ja akurat polecam!
Nie wiem kto wypisuje te niefajne opinie ale ja ślub organizowałam bardzo na szybko, z polecenia siostry, która brała zaproszenia od nich na swój ślub zamówiłam i wszytsko było na czas, zaproszenia piekne, staranne. :)
Również nie polecam!!! Nie dość, że zwlekali ze zrobieniem zaproszeń i czekaliśmy ponad miesiąc na ich wysłanie, to jeszcze zrobili błąd w druku i nie wydrukowali całego tekstu. Niestety nie odpowiadają na reklamację. Po prostu śmieszni i nie poważni ludzie.
NIE POLECAM FIRMY AMELIA-WEDDING

WLASNIE MIJA MEISIAC UZERANIA SIE Z TA NIEKOMPETENTA FIRMA ZARPOSZEN NADAL NIE MA!

PO 3 TYG OCZEKIWANIA DOSTALAM TELEFON Z ZAPYTANIEM CZY NA ZAPROSZENIACH MAJA BYC WYDRUKOWANE IMIONA GOSCI, FORMULARZ ZAMOWIENIA WRAZ Z LISTA GOSCI SKLADALAM NA POCZATKU ZAMOWIENIA I OCZYWCIE FIRMA ZNOW OPOZNILA WYSYLKE.

ZAPROSZENIA POWINNY BYC JUZ DAWNO ROZESLANE A JA WCIAZ CZEKAM.. NA STRONIE JEST NAPISANE ZE CZAS REALIZACJI ZAMOWIENIA TO 10 DNI ROBOCZYCH CO JEST KOMPLETNYM KLAMSTWEM.

JESLI NIE CHCECIE PRZECHODZIC TAKICH STRESOW PRZED SLUBEM TO NIE KORZYSTAJCIE Z USLUG TEJ PSEUDO FIRMY.
NIE POLECAM!!!!!! Pierwsze zamówienie dostarczone po 20 dniach roboczych! Niestety brakło mi zaproszeń i DOMÓWIŁAM kolejne 20 zaproszeń, na które juz czekam 11 dni roboczych i nawet nie zostały wydrukowane :/ jakbym wiedziała że to taka beznadziejna to nawet bym na stronę nie wchodziła.

Moim zdaniem domówienia powinny być traktowane priorytetowo, bo wszystko było już opłacone i żaden grafik nie myślał nic robić...

O grafiku już nie wspomnę! Prosiłam, żeby wysłał projekt w trzech wersjach graficznych tzn z 3 różnymi czcionkami, a on wysłał mi tylko przód zaproszenia, gdzie było tylko kilka liter, wiec nawet nie miałam jak porównać. Moim zdaniem, każdy myślący człowiek powinien wpaść na to, że zajmę mu to dosłownie moment i żeby zrobić to raz, a porządnie a nie na "odwal się". Nawet jak od razu odpowiedziałam mu na maila to ja uzyskałam odpowiedz dopiero po 2 dniach!!!!!! Dla świętego spokoju, żeby przyspieszyć ten cyrk wybrałam pierwsza lepsza czcionkę, żeby mieć to już z głowy. Żałuję, że już wtedy lampka mi się w głowie nie zapaliła, że coś jest nie tak :/

Druga kwestia:
Dodzwonić się do firmy graniczy z cudem. Na początku 5 w kolejce i 2 min czekania, następnie 4 w kolejce, 3 i rzekomo 1 min czekania, potem 2 w kolejce i znowu 3 w kolejce i juz 8 min czekania :D skończyło się na 25 min, a za to się niestety płaci. Proponuje popracować nad infolinią.

Finalnie dodzwoniłam się i oczywiście zero konkretnych odpowiedzi. Pani mówi mi to samo co zobaczę na swoim profilu na stronie.

Kontakt mailowy także bezużyteczny. Tylko odwlekanie i byle jak najszybciej spławić klienta.

Ślub za 2 miesiące, a goście jeszcze nie zaproszeni - śmiech na sali!

Jeszcze raz NIE POLECAM!!!!!!!

Inne tematy z forum Opinie i oceny

Michał - ocena (3 odpowiedzi)

Jako parter uczestniczący w szkole czuję, że naprawdę lepiej mogę pomóc partnerce w trakcie jak i...

m.m - ocena (3 odpowiedzi)

Moje dziecko chodzi 3 rok do tej placówki, wiem, że negatywne opinie są od moich koleżanek Matek,...

Anna - ocena (5 odpowiedzi)

Bardzo słabe wykonanie, tragiczny kontakt, nierespektowanie rękojmi !!!

do góry