Widok

dlaczego ludzie traktują nowego pracownika w firmie jak intruza?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
często spotkałam się z tym że jak przychodzi nowy pracownik do jakiejś firmy to ludzie już w niej pracujący źle traktują ta osobę..nie uśmiechną się, nie zagadają, nie powiedzą dobrego słowa a wręcz oceniają już po samym wyglądzie nie poznając kim dany człowiek tak na prawdę jest i co sobą reprezentuje...
zastanawiam się dlaczego tak jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie wydaje ze to taka polska mentalnosc niestety. jak ja zaczelam prace to poza jedna dziewczyna nikt sie do mnie nie odzywal. bylam traktowana jak powietrze i obgadywana. musialam przetrwac tak kilka miesiecy po czym kolezanki jakos sie do mnie przekonaly i teraz mamy super stosunki miedzy soba.
image
miałam podobnie obgadywanei za nim ktokolwiek sie do mnie przekonał
wszyscy myslelei ze paniusia z mnie
ludzie niestety oceniaja po wygladzie
pewnie zalezy gdzie, u mnie tak nie ma i maż ma nową pracę, to bardzo pozytywnie jest zaskoczony atmosferą
bo ludzie są zawistni,a kobiety które są na wyższych stanowiskach,potrafią być okropne...,miałam taką sytuację niestety,i często spotykam się z takimi opiniami,pozatym my Polacy żyjemy w ciąłym "wyścigu szczurów"dlatego każdy się boi ,że nowa osoba "wygryzię "starego"pracownika,ot i cała filozofia :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jak zaczynałam tez tak było ale ja jestem z tych gaduł co raczej wszędzie da sobie radę najpierw to ja zaczynałam i pytałam o wszystko co dotyczy mojej pracy czasem cos tam powiedzialam jak dziewczyny rozmawialy miedzy soba ale oczywiscie nie wpierdzielalam sie tam gdzie mnie nie chcieli no i potem jak juz tylko dwie bylysmy na zmianie to logiczne ze trzeba bylo ze soba rozmawiac, jak ja odchodzilam to staralam sie pozytywnie wplywac na nowe osoby i zagadywac zeby sie lepiej czuly ale to normalne trzeba samemu troche sie wbic w zgrana juz grupe inaczej bedzie ciezko.
prawdę mówiąc nigdy się z takim zachowaniem nie spotkałam...
zawsze wszyscy byli wobec mnie mili i pomocni, do kolejnych nowych pracowników również...
albo miałam niesamowite szczęście, albo Wy pecha...
image[/url]image[/url]
ajeczka na to wychodzi ze miałaś szczęście.Też pracuję a raczej pracowałam w dużej firmie (w tej chwili na wychowawczym)i jak tylko pojawił się ktoś nowy zawsze był oceniany po wyglądzie niestety o to Polska właśnie.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pracuję w dużej korporacji, niestety u mnie jest to samo, na początku było mi trudno ,ale jakoś sie "wkupiłam" a teraz jak widzę jak traktują nowe osoby, to przykre, też tego nie rozumiem, ja staram sie być dla nowych osób miła i pomocna , a przede wszystkim nie oceniać za szybko, bo pozory bardzo często mylą
.... trochę nie zgadzam się...że to Polska wlasnie.
bynajmniej nie u mnie w pracy.
w sumie od pierwszego dnia byłam dobrze traktowana. i tak samo dobrze traktowani są teraz nowi pracownicy. nie zauważyłam by któryś z innych wspolpracownikow traktował "nowego" jak intruza.

swoja drogą- min dziś równiez ze wzgledu na fajny zaspół szkoda byloby mi zmienić pracę na inną.
jedyna opcja - lepsze zarobki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
eeee, u mnie tak nie ma, naprawdę!

Moze tak sie dzieje, bo "starzy" widzą "nowych" jako zagrożenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE TYLKO NOWYCH PRACOWNIKÓW - JA WRÓCIŁA PO CIĄŻY DO PRACY I TEŻ JESTEM INTRUZEM BO NIE BYŁO MNIE JUŻ ROK WIĘC KOLEŻANKI SĄ JUŻ BARDZIEJ BOGATE W WIEDZĘ NIŻ JA...
ja tez z duzej korporacji i co...u mnie nie ma czegos takiego, wiekszość osob jest przyjaznie nastawiona do nowych pracownikow.pozatym kierownictwo bardzo dba o to żeby kazdy nowy czul sie dobrze w miejscu pracy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

do góry