Widok

dlaczego ludzie traktują nowego pracownika w firmie jak intruza?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
często spotkałam się z tym że jak przychodzi nowy pracownik do jakiejś firmy to ludzie już w niej pracujący źle traktują ta osobę..nie uśmiechną się, nie zagadają, nie powiedzą dobrego słowa a wręcz oceniają już po samym wyglądzie nie poznając kim dany człowiek tak na prawdę jest i co sobą reprezentuje...
zastanawiam się dlaczego tak jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie wydaje ze to taka polska mentalnosc niestety. jak ja zaczelam prace to poza jedna dziewczyna nikt sie do mnie nie odzywal. bylam traktowana jak powietrze i obgadywana. musialam przetrwac tak kilka miesiecy po czym kolezanki jakos sie do mnie przekonaly i teraz mamy super stosunki miedzy soba.
image
miałam podobnie obgadywanei za nim ktokolwiek sie do mnie przekonał
wszyscy myslelei ze paniusia z mnie
ludzie niestety oceniaja po wygladzie
pewnie zalezy gdzie, u mnie tak nie ma i maż ma nową pracę, to bardzo pozytywnie jest zaskoczony atmosferą
bo ludzie są zawistni,a kobiety które są na wyższych stanowiskach,potrafią być okropne...,miałam taką sytuację niestety,i często spotykam się z takimi opiniami,pozatym my Polacy żyjemy w ciąłym "wyścigu szczurów"dlatego każdy się boi ,że nowa osoba "wygryzię "starego"pracownika,ot i cała filozofia :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jak zaczynałam tez tak było ale ja jestem z tych gaduł co raczej wszędzie da sobie radę najpierw to ja zaczynałam i pytałam o wszystko co dotyczy mojej pracy czasem cos tam powiedzialam jak dziewczyny rozmawialy miedzy soba ale oczywiscie nie wpierdzielalam sie tam gdzie mnie nie chcieli no i potem jak juz tylko dwie bylysmy na zmianie to logiczne ze trzeba bylo ze soba rozmawiac, jak ja odchodzilam to staralam sie pozytywnie wplywac na nowe osoby i zagadywac zeby sie lepiej czuly ale to normalne trzeba samemu troche sie wbic w zgrana juz grupe inaczej bedzie ciezko.
prawdę mówiąc nigdy się z takim zachowaniem nie spotkałam...
zawsze wszyscy byli wobec mnie mili i pomocni, do kolejnych nowych pracowników również...
albo miałam niesamowite szczęście, albo Wy pecha...
image[/url]image[/url]
ajeczka na to wychodzi ze miałaś szczęście.Też pracuję a raczej pracowałam w dużej firmie (w tej chwili na wychowawczym)i jak tylko pojawił się ktoś nowy zawsze był oceniany po wyglądzie niestety o to Polska właśnie.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pracuję w dużej korporacji, niestety u mnie jest to samo, na początku było mi trudno ,ale jakoś sie "wkupiłam" a teraz jak widzę jak traktują nowe osoby, to przykre, też tego nie rozumiem, ja staram sie być dla nowych osób miła i pomocna , a przede wszystkim nie oceniać za szybko, bo pozory bardzo często mylą
.... trochę nie zgadzam się...że to Polska wlasnie.
bynajmniej nie u mnie w pracy.
w sumie od pierwszego dnia byłam dobrze traktowana. i tak samo dobrze traktowani są teraz nowi pracownicy. nie zauważyłam by któryś z innych wspolpracownikow traktował "nowego" jak intruza.

swoja drogą- min dziś równiez ze wzgledu na fajny zaspół szkoda byloby mi zmienić pracę na inną.
jedyna opcja - lepsze zarobki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
eeee, u mnie tak nie ma, naprawdę!

Moze tak sie dzieje, bo "starzy" widzą "nowych" jako zagrożenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE TYLKO NOWYCH PRACOWNIKÓW - JA WRÓCIŁA PO CIĄŻY DO PRACY I TEŻ JESTEM INTRUZEM BO NIE BYŁO MNIE JUŻ ROK WIĘC KOLEŻANKI SĄ JUŻ BARDZIEJ BOGATE W WIEDZĘ NIŻ JA...
ja tez z duzej korporacji i co...u mnie nie ma czegos takiego, wiekszość osob jest przyjaznie nastawiona do nowych pracownikow.pozatym kierownictwo bardzo dba o to żeby kazdy nowy czul sie dobrze w miejscu pracy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry