Widok

długość welonu?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wymarzyłam sobie długi, ciągnący się welon do kościoła ale niewiem jaką długość wybrać. Pani w salonie powiedziała że 3,5 metrowy może być niewygodny ale boje się że przy 2,7 metra nie będzie już takie efektu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mierzyłaś obydwa? Przymierz i zobacz w którym Ci lepiej.

Im dluzszy tym mniej wygodny, no to logiczne, ale w tym dniu mozna sie poswiecic, to od Ciebie zalezy jak dlugi chcesz welon i jaki efekt chcesz osiagnac. Ja tez chce dlugi welon do kosciola ale nie mam pojecia jak dlugi, musze sie w nim zobaczyc i wtedy zdecyduje.
dokladnie, najlepiej zmierzyc oba i sie przekonac. Jesli wymarzylam sobie dlugi welon to zdecyduj sie na ten 3metrowy...przeciez i tak nie bedziesz cale wesele chodzic w tym welonie:)
image
Do kościoła można wziąć nawet ten 3,5 metrowy a potem w drodze z kościoła na salę przebrać go na wygodniejszy tzn. krótki :D
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Dokładnie :)

ja tak właśnie robie :)

jeden dostojny a drugi szalony ;)
Myślę, ze nie ma różnicy większej przy welonie powyżej 2,5 metra
a efekt jest oszałamiający, większość klientek, którym szyję welony zamawia 3 - 5 metrów, a do tego drugi welon, taki do pasa już na samo wesele (żeby nie przeszkadzał w tańcu)

osobiście tez uważam ze ładniej wyglądają 2 osobne welony, niż welony łączone (długi z krótkim) i szybciej zmienić welon z długiego na krótki niż bawić się w odczepianie tych welonów, jeśli są złączone.

(dla zainteresowanych)
welon 3 metry 190zł
4 metry 230zł
5 metrów 270 zł

pozdrawiam
niestety w salonie w którym kupuje suknie jest tylko jeden długi welon i nie mam możliwości przymierzenia innych długości ponieważ reszta jest na zamówienie :( ale macie racje, zamówie ten 3,5 metra :)
5 metrowy welon - to dopiero musi być efekt niesamowity:):)
tu masz relacje barbarzynki, miała welon o ile dobrze pamiętam 3,5-4 metrowy

są fajne fotki wiec możesz zobaczyć jak to się prezentuje

http://forum.trojmiasto.pl/relacja-czulej_barbarzynki-z-12-wrzesnia-t64577,1,11.html?hl=czulej_barbarzynki#hl
fenomenalny ten welon! jakiej dokładnie był długości? i ile u Chaberku u Ciebie kosztuje takie cudo?:)
tutaj są ceny

welon 3 metry 190zł
4 metry 230zł
5 metrów 270 zł

szerokosc 290cm - także nie jest on taką cieńką firanką
zawsze mozesz kupić taki do ziemi - już mierzony z suknią i butami wiec ok. 2m
ewentualnie mieć długasny do kościoła i na plener a na weselu drugi krótszy
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
mentorka, dokładna długosc podam jak juz się dokopie do zeszytu zamowien z tamtego roku :)

bo na chwile obecna wydaje mi sie welom miał 3,5 - 4 metry, ale sprawdzę
ok w takim razie czekam na info:) czy jest u Ciebie możliwość przymierzenia welonów?
można mierzyć, mam sporo różnych, co do welonu barbarzynki, nie mogę znaleźć informacji w mailu jak długi był jej welon, ale jestem pewna ze miał 3,5 do maksymalnie 4 metrów.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry