Widok

długość welonu?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wymarzyłam sobie długi, ciągnący się welon do kościoła ale niewiem jaką długość wybrać. Pani w salonie powiedziała że 3,5 metrowy może być niewygodny ale boje się że przy 2,7 metra nie będzie już takie efektu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mierzyłaś obydwa? Przymierz i zobacz w którym Ci lepiej.

Im dluzszy tym mniej wygodny, no to logiczne, ale w tym dniu mozna sie poswiecic, to od Ciebie zalezy jak dlugi chcesz welon i jaki efekt chcesz osiagnac. Ja tez chce dlugi welon do kosciola ale nie mam pojecia jak dlugi, musze sie w nim zobaczyc i wtedy zdecyduje.
dokladnie, najlepiej zmierzyc oba i sie przekonac. Jesli wymarzylam sobie dlugi welon to zdecyduj sie na ten 3metrowy...przeciez i tak nie bedziesz cale wesele chodzic w tym welonie:)
image
Do kościoła można wziąć nawet ten 3,5 metrowy a potem w drodze z kościoła na salę przebrać go na wygodniejszy tzn. krótki :D
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Dokładnie :)

ja tak właśnie robie :)

jeden dostojny a drugi szalony ;)
Myślę, ze nie ma różnicy większej przy welonie powyżej 2,5 metra
a efekt jest oszałamiający, większość klientek, którym szyję welony zamawia 3 - 5 metrów, a do tego drugi welon, taki do pasa już na samo wesele (żeby nie przeszkadzał w tańcu)

osobiście tez uważam ze ładniej wyglądają 2 osobne welony, niż welony łączone (długi z krótkim) i szybciej zmienić welon z długiego na krótki niż bawić się w odczepianie tych welonów, jeśli są złączone.

(dla zainteresowanych)
welon 3 metry 190zł
4 metry 230zł
5 metrów 270 zł

pozdrawiam
niestety w salonie w którym kupuje suknie jest tylko jeden długi welon i nie mam możliwości przymierzenia innych długości ponieważ reszta jest na zamówienie :( ale macie racje, zamówie ten 3,5 metra :)
5 metrowy welon - to dopiero musi być efekt niesamowity:):)
tu masz relacje barbarzynki, miała welon o ile dobrze pamiętam 3,5-4 metrowy

są fajne fotki wiec możesz zobaczyć jak to się prezentuje

http://forum.trojmiasto.pl/relacja-czulej_barbarzynki-z-12-wrzesnia-t64577,1,11.html?hl=czulej_barbarzynki#hl
fenomenalny ten welon! jakiej dokładnie był długości? i ile u Chaberku u Ciebie kosztuje takie cudo?:)
tutaj są ceny

welon 3 metry 190zł
4 metry 230zł
5 metrów 270 zł

szerokosc 290cm - także nie jest on taką cieńką firanką
zawsze mozesz kupić taki do ziemi - już mierzony z suknią i butami wiec ok. 2m
ewentualnie mieć długasny do kościoła i na plener a na weselu drugi krótszy
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
mentorka, dokładna długosc podam jak juz się dokopie do zeszytu zamowien z tamtego roku :)

bo na chwile obecna wydaje mi sie welom miał 3,5 - 4 metry, ale sprawdzę
ok w takim razie czekam na info:) czy jest u Ciebie możliwość przymierzenia welonów?
można mierzyć, mam sporo różnych, co do welonu barbarzynki, nie mogę znaleźć informacji w mailu jak długi był jej welon, ale jestem pewna ze miał 3,5 do maksymalnie 4 metrów.

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry