Widok

do dziewczyn, które zmniejszały swoje sukienki...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej

wiecie ja się zaczęłam obawiać, że Marietta nie będzie w stanie zmniejszyć mojej sukni,tak aby nie straciła na fasonie... suknia to rozmiar 40/42 :/, a zmiejszona musi być do rozmiaru 36... Czy któraś z Was orientuje się czy takie zmiany nie wpłyną na wygląd sukni?zaczynam powątpiewać, że suknia nie straci kształtu... jak myślicie, zmniejszałyście może swoje sukienki?

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej, wiem troszkę o szyciu i powiem ze odważnie, sama bym się raczej niezdecydowała na takie posunięcie z moja suknią. Wszystko zależy od fasonu, ale skoro powiedziały Ci ze się da to pewnie mają rację. W tą stronę zawsze łatwiej, trudniej przy powiększaniu.
Pozdrawiam

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze,normalnie stresa załapałam bo za miesiąc mam ją oddać do zmniejszania,ale coś nei widzę jej aż o tyle zmniejszonej.... wtedy się o tym nie myślało,bo to były emocje, że suknia piękna i w ogóle...a tym paniom z salonów to też chyba specjalnie nie ma co wierzyć, bo żeby sprzedać to wszystko mogą powiedzieć :(

image

nie oddawaj tak szybko sukni bo schudniesz oddaj najwcześniej na miesiąc przed ślubem ja tak oddawałam i tak miałam jeszcze 2 przymiarki zanim dopasowały ją idealnie do mnie a i tak schudłam przez ostatnie kilka dni przed ślubem

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
image

jest to bardzo duża zmiana, przy takiej zmianie zaszewki również trzeba zrobić w innym miejsu, ale jak krawcowa bedzie dobra to powinno być dobrze i mam nadzieję, że tak bedzie Pozdrawiam

imageimage
szcerze powiem, że troche się wkopałaś, ale na pewno z tego jakoś wyjdziesz, dziwie sie paniom które stwierdziły, ze to da sie o tyle zwężyć!! najtrudniej bedzie z gorsetem, ale nie mówie, że to nie wykonalne Trzymam kciuki

imageimage
Hmm, zostaję bardziej radykalne wyjście - trzeba przytyć ;)
albo sprzedać :)
olenka 21 nie mart się, z tego co się orientuję to da sie to zrobić, dobra krawcowa napewno da redę, pomysl że przeciez te panie co chwila poprawiają jakąś suknię więc praktykę napewno mają
Pozdrawiam :)

image
image
cholercia miałam nadzieje, ze panikuję i że tak naprawdę zmniejszanie sukien o tyle rozmarów się zdarza dość często :/ kurde.. teraz to jestem sama na siebie zła ze nie pomyślałam o tym wcześniej :((

a może jest tu jakaś krawcowa, która mogłaby się wypowiedzieć?? wiem, że pojdę za miesiąc i sama się przekonam,ale wolałabym wiedzieć na co się szykować :/ :(

troche szyje i jestem po technikum odzieżowym mogę powiedzieć że nie ma żeczy niemozliwych, obawiam sie tylko że taka zmiana nie przejdzie bez sladu czyli suknia może byc taka zmeczona:( ale jeżeli krawcowa to mistrz to na pewno bedzie ok:) trzymam kciuki

imageimage
Oleńska a dlaczego tak będą zmniejszać kieckę, Ty kupowałaś nową ?

bo dla mnie szyją specjalnie kieckę w Mariettcie, na mój rozmiar + ewentualne poprawki ;)

ja kupowałam nową,ale z wyprzedazy 2007, więc był tylko ten jeden rozmiar :(( mam tylko nadzieje,że panie w Mariecie wiedzą co robią...

ja jestem krawcowa i jeżeli naprawde chcesz ją zmiejszyc o dwa rozmiary to albo te krawcowe w salonie lubia sie męczyć albo są do bani

życzę powodzenia .dla chcącego nic trudnego ale pracy to bedzie kosztowało wiele

moim zdaniem najwiecej problemu moze byc przy gorsecie a z dolem powinno pojsc zdecydowanie lepiej.

ja też jestem krawcową i rzeczywiscie nie będzie to łatwe ale nie niemożliwe, z gorsetem najwięcej będzie pracy i suknia może być "wymęczona" ale w rękach dobrej krawcowej napewno nic sie jej nie stanie. Nie martw się i powodzenia :)

image
image
no to teraz to naprawde mam stracha :((

kurde to dziwne, bo ja wybrałam sobie kieckę, która też była w przecenie i w kolorze ecru, a ja chciałam białą i będzie dla mnie biała szyta w moim rozmiarze...

z 2 strony szukaj pozytywnych stron-nie wyjdzie ci z ta kiecka to moze trafisz jakas ladniejsza...bo ta to koszmarna jest- bez obrazy oczywiscie. naladowali wszystkiego co sie tylko dalo, nawet ta modelka wyglada w niej grubo i groteskowo:(
po cholere piszesz , że koszmarna ... w tym wątku nikt nie pyta o opinie nt tej sukni ... Kobieta się stresuje , a Ty jeszcze dowalasz ... albo pisz na temat , albo daruj sobie bezsensowne uwagi .
a ja uważam, że sukienka jest bardzo ładna. głowa do góry - na pewno wyjdzie super i będziesz w niej pieknie wyglądała:)

shisa
Jak ja byłam w Mariettcie i przymierzałam sukienkę, która też miała być zmniejszona do rozmiaru 36 to mi panie z salonu powiedziały, że to po prostu nie bedzie dobrze wyglądało ( bo bedzie widać,że jest zmieniana) i zaproponowały inny model sukienki ( który wg nich nadawał się do tak radykalnego zmniejszenia) ... może Twój model jest właśnie tym nadającym się :)
Powodzenia
dziewczyno kazdy ma swoj gust mialas sie wypowiedziec na inny temat co cie interesuje jaka se sukienke wybrala widocznie taka jaka JEJ sie podobala a guzik ci do tego..ja bede miala taka sama i dla mnie jest piekna wiec spadaj buraku..
dziewczyny mnam ogromny problem moj slub dopiero w sierpniu ale jestem zalamana jestem bardzo malutka mam 153 a moja suknia ma 172 bede ja musiala skrocic o 13cm czy ktoras maila podobny problem to realne bo ja sie boje ze nie prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czy znacie może jakąś dobrą krawcową?Ja muszę skrócić moją sukienkę i zmniejszyć jedynie o jeden rozmiar:)
Olenko, mam pytanie ile kosztuje wypozyczenie lub kupno tej sukienki i czy jest mozliwosc przymierzenia jeszcze tego modelu w salonie? bo mi sie baaaaaardzo podoba!!! jedna z moich ulubionych...;-)

image
image
olenka a ja uważam, że nie ma powodu do paniki:))ja co prawda wypożyczałam suknię, która była na mnie dużo za duża, nie pamiętam dokładnie rozmiaru, ale też zmniejszana do 36 i śladu nie było, a pamiętaj, że to była suknia wypożyczana, więc musiała być tak zrobiona żeby potem była do użytku:))Twoja co prawda ma zupełnie inny fason, ale sądzę, że kobiety by nie pitoliły tak wiedząc, że nie da się tego zrobić, powodzenia i nie stresuj się na zapas
dzięki dziewczyny za słowa otuchy,no mam nadzieje, że okaże się, że suknia wyjdzie z tej operacji bez szwanku. jedna z was pytała czy mozna ją gdzieś przmierzyc, z tego co sie orientuje to nie bo to model z 2007 i juz jej nie ma w salonach

wypozyczenie w zeszłym roku wiem ze kosztowało 1500zł, a kupno 3500zł

a ja myślę,że nie potrzebnie się nakręcasz...myślę,że krawcowe w salonie nie raz musiały robić coś podobnego.
będzie dobrze!!

image
po prostu wiesz, ten gorset ma tyle zdobień i róznych innych elementów i wstawek i boję się ze zmniejszanie go tak radykalnie może zlikwidowac te ozdoby... co do spodnicy tez nie wiem czy bedzie sie dobrze układała, w końcu 3 rozmiary to baaardzo duzo...

no ale mam nadzieje ze bedzie ok.....

Ja odkupilam suknie od innej dziewczyny i rozmiar sie zgadzal suknie nalezalo tylko skrocic i byla lekko za duza w biuscie. krawcowe (prywatny zaklad bardzo czesto kozytam z ich uslug) odradzily mi to stwierdzily ze nie warto zwezac w biuscie ze lepiej kupic wkladnki sylikonowe ktore powieksza biust bo jak zaczna zwezac w biuscie to suknia zaczyna tracic caly fason. Wydaje mi sie ze lepiej poradzic sie zaufanej krawcowej ktora powie jakie jest najlepsze wyjscie!!!
3marca oddaje suknie do salonu.... panie mają ją podobno zrobić w przeciągu 10 dni...hmm...zobaczymy

Olenko! jak juz wiesz twoja suknia bardzo mi sie podoba, czy jest jakas mozliwosc(moze sie orientujesz) zeby przymierzyc ten model gdzies w 3miescie, chcialabym po prostu zobaczyc czy dobrze lezy ale dalabym ja uszyc bo wiem ze nie dostane jej juz w salonie.

image
image
Alunia właśnie też o to pytała i jedna z forumek napisała, że można ją podobno kupić w salonie w elblągu. a jaki rozmiar cię interesuje? Bo jeśli podobny do mojego, to możesz sobie przymierzyć moją zamiast jechac do elbląga :) oczywiście nie po to żeby ją kupić tylko po to żeby sobie zobaczyć jak wyglądasz :)

och!! no wlasnie o to mi chodzilo zeby ja tylko przymierzyz i zobaczyc jak lezy, a czy jest taka mozliwosc w gdyni w salonie? bo jesli bylaby ok tak jak na modelce to dalabym ja uszyc;-)

image
image
nie w salonie jej już nie ma.... ja swoją od grudnia mam w domku :)

aaa.;-) a skad jestes? moze ewentualnie wiesz czy w komisie gdzies nie ma takiej?:-)

image
image
ja jestem z Rumi, a jeśli chodzi o komisy to nie mam bladego pojęcia bo nawet powiem ci szczerze się tym nie interesowałam :)

eh.. to troche za daleko jak dla mnie, ja nie jestem z 3miasta i to jeszcze mieszkam w strone koscierzyny, ale jeszcze poszukam w komisach;-) dzieki za propozycje;*

image
image
nie ma za co :) jakby mi sie cos obiło o uszy to dam znać :) pa

dziewczyny kiedyś mi przeleciał przez oczy wątek właśnie o komisach, na tym forum,
jak go znajdę to go podbiję do góry....
I jak Oleńka, zdałaś już swoją sukienkę do dopasowania?? Ciekawa jestem efektu końcowego?
wlasnie przed chwila wrocilam :) jestem zuuuupelnie spokojna, okazalo sie ze nie taki diabel straszny jak go maluja :) bedzie super :)

w czwartek mam kolejna przymiarke i juz bedzie wiadomo jak dokladnie bedzie lezal gorset bo spodnica to zaden problem :) dostalam do niej halke na kole i wszystko razem jak dzis przymierzylam zrobilo piorunujacy efekt :) nie moglam sie napatrzec :) panie daly mi welonik, mialam juz swoje buty takze widzialam sie w pelnej krasie :)

PRZEPRASZAM POMIJAJAC,ŻE TO JUŻ HISTORIA,JAKI TO BYŁ SALON
ja swoja zmiejszalam z rozmiaru 40 na 34/36 i byla piekna :) nic sie nie zmienila :)
Olu jak mozesz napisz czy jest realne skrocic ta suknie o 13cm bo ja mam ogromny problem i tak sie boje moj slub dopiero w sierpniu ale i tak jestem zalamana ze nie bedzie takiej mozliwosci...spac normalnie przez to nie moge..pozdrawiam
justyna, ja tez jestem takiego wzrostu i kupiłam suknię rozmiaru38 i będzie zwężana do 34 i skracana.
wielkie dzieki a ja myslalam ze nie ma takiej malutkiej panny mlodej..dziekuje bardzo za pocieszenie
małe jest piękne:D

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry