Widok
do dziewczyn, które zmniejszały swoje sukienki...
hej
wiecie ja się zaczęłam obawiać, że Marietta nie będzie w stanie zmniejszyć mojej sukni,tak aby nie straciła na fasonie... suknia to rozmiar 40/42 :/, a zmiejszona musi być do rozmiaru 36... Czy któraś z Was orientuje się czy takie zmiany nie wpłyną na wygląd sukni?zaczynam powątpiewać, że suknia nie straci kształtu... jak myślicie, zmniejszałyście może swoje sukienki?
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
wiecie ja się zaczęłam obawiać, że Marietta nie będzie w stanie zmniejszyć mojej sukni,tak aby nie straciła na fasonie... suknia to rozmiar 40/42 :/, a zmiejszona musi być do rozmiaru 36... Czy któraś z Was orientuje się czy takie zmiany nie wpłyną na wygląd sukni?zaczynam powątpiewać, że suknia nie straci kształtu... jak myślicie, zmniejszałyście może swoje sukienki?
kurcze,normalnie stresa załapałam bo za miesiąc mam ją oddać do zmniejszania,ale coś nei widzę jej aż o tyle zmniejszonej.... wtedy się o tym nie myślało,bo to były emocje, że suknia piękna i w ogóle...a tym paniom z salonów to też chyba specjalnie nie ma co wierzyć, bo żeby sprzedać to wszystko mogą powiedzieć :(

Jak ja byłam w Mariettcie i przymierzałam sukienkę, która też miała być zmniejszona do rozmiaru 36 to mi panie z salonu powiedziały, że to po prostu nie bedzie dobrze wyglądało ( bo bedzie widać,że jest zmieniana) i zaproponowały inny model sukienki ( który wg nich nadawał się do tak radykalnego zmniejszenia) ... może Twój model jest właśnie tym nadającym się :)
Powodzenia
Powodzenia
olenka a ja uważam, że nie ma powodu do paniki:))ja co prawda wypożyczałam suknię, która była na mnie dużo za duża, nie pamiętam dokładnie rozmiaru, ale też zmniejszana do 36 i śladu nie było, a pamiętaj, że to była suknia wypożyczana, więc musiała być tak zrobiona żeby potem była do użytku:))Twoja co prawda ma zupełnie inny fason, ale sądzę, że kobiety by nie pitoliły tak wiedząc, że nie da się tego zrobić, powodzenia i nie stresuj się na zapas
po prostu wiesz, ten gorset ma tyle zdobień i róznych innych elementów i wstawek i boję się ze zmniejszanie go tak radykalnie może zlikwidowac te ozdoby... co do spodnicy tez nie wiem czy bedzie sie dobrze układała, w końcu 3 rozmiary to baaardzo duzo...
no ale mam nadzieje ze bedzie ok.....
no ale mam nadzieje ze bedzie ok.....
Ja odkupilam suknie od innej dziewczyny i rozmiar sie zgadzal suknie nalezalo tylko skrocic i byla lekko za duza w biuscie. krawcowe (prywatny zaklad bardzo czesto kozytam z ich uslug) odradzily mi to stwierdzily ze nie warto zwezac w biuscie ze lepiej kupic wkladnki sylikonowe ktore powieksza biust bo jak zaczna zwezac w biuscie to suknia zaczyna tracic caly fason. Wydaje mi sie ze lepiej poradzic sie zaufanej krawcowej ktora powie jakie jest najlepsze wyjscie!!!
Alunia właśnie też o to pytała i jedna z forumek napisała, że można ją podobno kupić w salonie w elblągu. a jaki rozmiar cię interesuje? Bo jeśli podobny do mojego, to możesz sobie przymierzyć moją zamiast jechac do elbląga :) oczywiście nie po to żeby ją kupić tylko po to żeby sobie zobaczyć jak wyglądasz :)
w czwartek mam kolejna przymiarke i juz bedzie wiadomo jak dokladnie bedzie lezal gorset bo spodnica to zaden problem :) dostalam do niej halke na kole i wszystko razem jak dzis przymierzylam zrobilo piorunujacy efekt :) nie moglam sie napatrzec :) panie daly mi welonik, mialam juz swoje buty takze widzialam sie w pelnej krasie :)