Widok

do którego m.c pracowałyście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w tytule. Pytam z ciekawości jak długo w ciązy pracowałyście? Mnie się już bardzo chce poleniuchować a to 22 tydzień dopiero..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kunegundo81, w uk ciaz to nie choroba...i jak pojdziesz wczesniej na zwolnienie to daja juz macierzynskie i wlasnie na tym sie traci hihi...nawet jak sa wskazania...ps moja praca jest z ryzykiem jeszcze cukrzyca gdzie co 2h musialam cos skubnac i po 2h mierzyc cukier i nie powiem bylo mi ciezko, bo jak mam pocedure do zrocienia a trwala np5h mie moglam jej rovic, ale sef to zaakceptowal hihi...

ps.sorki za bledy...ps. wykorzystujesz urlop non stop... i wtedy mozesz miesiac przed plsnoeym porodem urlop itp...
image

image
hmm a własciwie to dlaczego tak długo pracowałyście? Z tego co wiem, to pieniądze na L4 ciązowym sa takie same. Czy to strach o posadę po powrocie do pracy? Czy coś innego? Wiadomo,że każdy inaczej przechodzi ciążę,ale ja zauważyłam,że mam coraz mniej sił, a za 2 miesiace bede wielką bambaryłą ;-) i nie starczy mi już energii na latanie po sklepach i szukanie wózka, łóżeczka i innych takich. Widać większość z Was ma więcej sił
ja do 6 tego ,chciałam dłużej ale pojawiył się komplikacje i lekarz mi nie pozwolił
Dlaczego w UK jest inaczej? ciąża trwa dłuzej? ;-)) taki żarcik

10 dni przed porodem to już chyba przesada, co? chyba,że poród przedwczesny i niespodziewany.., No i pewnie wszystko zależy od tego jaką prace się wykonuje. Ja pracuję w tzn "szczególnych warunkach", więc cięzko byłoby mi z brzuchem do 8 miesiąca przy stole operacyjnym itp ;))
do 8 miesiąca - ale oficjalnie do 9 (byłam na urlopie wypoczynkowym przez miesiąc :))
image
image
ja do 6 m-ca , pracowalam w handlu. Dziewczyny w pracy nie pozwalaly mi nic robic . Poszlam na zwolnienienie bo moj kregoslup juz nie dawal rady
mieszkam w UK, wiec jest inaczej, z Blanka 10 dni przed porodem, czyli koniec 8 miesiaca, z Nell przez komplikacje mialam przed plaowym cc 26 wrzesnia 4 tyg urlopu, ale przez komplikacje dostalam 2 tyg gratisu ze zwolnieniem, czyci non stop szpital...czli pracowalam do 15 sierpia, a urodzilam 26 wrzesnia...
image

image
do 7 miesiąca, a potem przez miesiąc musiałam jeszcze popracować w domu- kilka godzin dziennie przed komputerem.
[url:]http://lilypie.com/">
Ja tez od początku, z powodu odklejającej sie kosmówki...
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od razu poszłam praktycznie.
image
o rany.... same nadgorliwe ;-)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nadal pracuje, a jestem w 36 tc
image
image
Do 4. miałam plamienia i nakaz życia emeryty:) I było mi bardzoooo dobrzeeee na zwolnieniu:)
imageimage
do końca 7mego.potem troche z domu
image
do 8-ego

plecy nie wytrzymały 8h przed komputerem, a czasu pracy skrócić nie chcieli

image

Formalnie do 6. Ale w dzień porodu mając skurcze drukowałam dwustustronicowy projekt ;)
image
image
do dziewiatego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w 4 miesiacu poszłam na zwolnienie na miesiac...potem wrociłam i popracowałam do 8mego miesiaca
image[/url]
Do końca 7 miesiąca.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

do góry